Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorija

Co sądzicie????

Polecane posty

Gość Dorija

Co sądzicie o hennie do włosów. Faktycznie odżywia? I czy warto farbami ziołowymi kolorowac włosy?

Gość Lineczka
Myśle,że lepiej niż sztucznymi....

Gość nie henna
tylko chna chyba ;) kiedys farbowałam, na rudo, fryzjerka mi odradziła, mówiła że to zapycha cebulki włosów i w ten sposób je osłabia, ale nie wiem czy była to szczera rada czy chwyt marketingowy ;)

Gość Dorija
Właśnie dlatego też pytam. Bo niby co naturalne, to zdrowe, ale czy napewno??? Mam ochotę sobie pofarbowac ziołami, ale ponoć potem jest trudno wrócic do farby?

Gość timbim
Chenna czy chna wysusza włosy, więc nadaje się tylko do tych przetłuszczających się. Pokrywa włos taką nieprzepuszczającą warstewką, zlepia jego łuski więc włos wygląda optycznie grubszy i gładszy. Ale ta warstewka uniemożliwia odżywianie włosa odżywkami, więc włos wysusza się. Po chennie nie wolno stosować innych farb do włosów bo wyjdą dziwaczne kolory albo w ogóle nie przyjmą. Trzeba odczekać aż włosy odrosną a te pofarbowane chną końcówki obciąć.....No i nie ma zbyt dużo odcieni do wyboru, więc jeśli okaże się że w danym kolorze nie jest nam zbyt dobrze to będzie problem ze zmianą koloru bo te farby się nie zmywają.....

Gość nie henna
z tego co wiem, po farbach ziołowych, zwłaszcza po chnie, nie można stosować potem farb chemicznych, jakies składniki sie wzajemnie wykluczją i trzeba najpierw wrócic do swojego koloru, czekają po prostu aż włosy odrosną

Gość timbim
tfu, tfu, henna oczywiście, nie wiem co mnie napadło....

Gość Dorija
Rozumiem. To w takim razie jaką farbę polecacie.

Gość timbim
Generalnie odradzam, dobra jest tylko dla tych bardzo przetłuszczających sie włosów, takich co trzeba myć codziennie bo inaczej wyglądają jak strąki. No i oczywiście rudy nie pasuje do każdej cery.....

Gość Dorija
Ja ostatnio dość często farbuję qwłaśnie farbami, a teraz wyszedł mi bardzo matowy i nieciekawy brąż i chciałam sobie zrobić jakąś rubinową, albo wiśniową poświatę.

Gość timbim
Zamiast tradycyjnych farb możesz spróbować szamponów koloryzujących, tonerów, ale jak masz ciemny blond to nie uzyskasz jasnego blondu, możesz jedynie nadać kolorowy połysk (pasemka) lub przyciemnić włosy.

Gość Dorija
Właśnie w sobotę nałozyłam Casting, ale właściwie go nie widać, co mnie bardzo wkurza.

Gość bardzo mi przykro ale
mam włosy przetłuszczające się, cienkie, ale zdrowe, gładkie i błyszczące skusiłam się na hennę i: włosy zrobiły sie MATOWE, szorstkie w dotyku, a do tego oklapnięte i wyglądały jak dwa pióra na krzyż:O przekonałam się na własnej skórze (włosach) jakie właściwości odżywcze i rzekomo pogrubiające ma henna:O masakryczne:O nigdy więcej!!!

Dorija-------> ja też w sobotę położyłam Casting na włosach, ale ciemny brąz i kolor wyszedł śliczny, na szczęście:)

Gość nie henna
właściwie wszystkie farby sa teraz dobrej jakości, ja używam Loreala, niekorzystne opinie słyszałam tylko na temat farb Palette i innych produktów firmy Schwartzkopff (nie wiem jak to sie pisze;) ) bo Palette daje ładny połysk po pierwszych 2-3 farbowaniach, też okleja i obciąża włosy które w konsekwencji matowieją

Gość timbim
Więc toner albo płukanka będą najlepsze, ale poczekaj trochę po farbowaniu, jakiś tydzień, by nie było jakieś reakcji ubocznej i kolor nie wyszedł dziwaczny.... Dobre są szampony koloryzujące Pallette ( w foliowanych saszetkach) i raczej nie za drogie, mają duży wybór ciemnych odcieni...kupisz je w drogerii lub czasem nawet kiosku

Gość Dorija
A jaki kolor nakładałaś? Ja burgund na moich wczesniej farbowanych brązowych

ciemny brąz:) ale kałdłam jeszcze te starą wersję Castingu, teraz jest nowa i podobno o niebo lepsza od poprzedniej

Gość Dorija
Ja właśnie nałożyłam nową i naprawdę chociaż pppisało , że ten burgund może być nawet do ciemnego brązu, to na moich włosach wcale go nie widzę

tak? no to szkoda:O a jak włosy? rzeczywiście lepsza jest ta wersja?:)

Gość Dorija
Włosy nie przesuszone, więc ok. Ale co z tego jak kolor nie wyszedł. Robiłam wczesniej stara wersją - kolor wiśnia i było ok. A teraz szkoda mi znowu farbować, dlatego zapytałam o te ziółka

ja robiłam włosy henną VENITA właśnie kolor wiśnia i wyszedł bardzo brzydki, jakis taki różowy, a resztę to już opisałam powyżej:O

Gość Dorija
Dzięki za to stwierdzenie, w takim razie ile odczekać żeby znowu pofarbować?

Gość kikiii
I jakie wnioski??????