Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulbaaa

zapalenie pecherza a pigulki anty

Polecane posty

Gość bulbaaa

czesc kolejne pytanie z serii wkurzajace no ale musze sie doradzic bede bardzo wdzieczna za pomoc biore Yasmin no i mam lekki stan zapalny pecherza w aptece dostalam jakies saszetki zawierajace zurawine no i kazano mi brac paracetamol czy ma to jakis wplyw na dzialanie antykoncepcyjne. Bardzo prosze o odp.

Jeśli przy zapaleniu pęcherza zbyt często siusiasz to mozesz ,,wysikać\" tabletkę :| Natomiast np. jesli po \\2 godz. od wzięcia tabletki nasila Ci się oddawanie moczu top nie powunnaś się denerwować :) Paracetamol mozesz brac spokojnie przy tabletkach antykoncepcyjnych

Gość a skad to zapalenie ci sie
wzielo jesli moge sie dowiedziec ja tez bralam te tabsy i mialam to samo bede wdzieczna za odp

Najpewniej nie masz zapalenia pęcherza, tylko Yasmin zawiera środek moczopędny, o którym producent mało wylewnie wspomina, tymczasem ta moczopędność powoduje, że ma się wrażenie zapalenia pęcherza. Bo skąd ta diagnoza? Masz posiew? DZIEWCZYNY, PAMIĘTAJCIE, ŻE PROBLEMY Z PĘCHERZEM PO YASMIN/YASMINELLE (PARCIE, BÓL, BIEGANIE DO TOALETY CZĘŚCIEJ NIŻ ZWYKLE) TO EFEKT ŚRODKA MOCZOPĘDNEGO - NIE FASZERUJCIE SIĘ LEKAMI! W razie wątpliwości i pytań - służę informacjami; tu albo na www.forum.pecherz.pl. Pozdrawiam :)

Gość deli245
Przy tabletkach anty tez wiecznie miałam problemy z pęcherzem, zrezygnowałam z hormonów.

Gość a skad ci sie to wzielo
ja dostalam zapaleni pecherza i wyladowalam na pogotowiu bo nie moglam wytrzymac a tak sie sklada ze w tym czasie dostalam pecherzy na calym ciele od tabsow i po prostu chcialabym wiedziec skad sie wzielo

Gość bulbaaa
kurcze nie spodziewalam sie ze na moj stan pecherza moga miec wplyw Yasmin... hmmm... pogadam z ginekologiem, nie wiem skad mam zapalenie, moze mnie przewialo moze siedzialam na ziemi, a moze to po seksie slyszalam ze tak czasem bywa nie mam pojecia ale zaczynam sie tym martwic... bo Yasminto jedyne tabletki po ktorych czuje sie dobrze :( pozdrawiam

Dziewczyny, żeby mówić o zp, trzeba mieć pewne objawy. A sam częstomocz, parcie jeszcze niekoniecznie musi oznaczać infekcję. Dlatego ostrzegam, żebyście nie brały od razu problemów z pęcherzem po Yasminie za zp, dopóki nie upewnicie się, że to infekcja, a nie zwykłe \"wydalanie wody\" z organizmu, za któe odpowiedzialny jest ten składnik moczopędny (drospirenon). Bulbaa, jedyny sposób, by to sprawdzić, to odstawienie Yasminu. Ewentualnie możesz zrobić sobie posiew moczu, ale jeśli nie masz typowych objawów zp (poza tym parciem, częstszym oddawaniem moczu), to zastanów się, czy chcesz wydawać pieniądze. Deli245 --> za problemy z pęcherzem odpowiedzialne są też estrogeny. Poza tym w momencie zażywania tabletek rezygnuje się z prezerwatywy - masz pewność, że Twój partner nie miał bakterii i Cię nie zarażał? U mężczyzn zp długo przebiega bezobjawowo.

Gość bulbaaa
nomina---> widze ze dobrze zorientowana jestes w temacie, ja oprocz czestego oddawania moczu mam ostre bole klucie i szczypanie podczas tej czynnosci, wczesniej nawet sikalam krwia dlatego pomyslalam ze to zapalenie pecherza, teraz juz widze poprawe jest ok ale jeszcze dzis wezme leki. Pytanie moje brzmi czy w chwili obecnej moge wspolzyc?? Jaki to ma wplyw na moj pecherz, czy wtedy leczenie pojdzie na marne?? Zakladajac ze moj parner nie ma infekcji. Bede bardzo wdzeczna za odp

Bulbaa, dopóki partner nie ma badań, nie macie pewności, że on nie jest zainfekowany (mężczyźni bardzo długo nic nie odczuwają). Może więc do czasu uspokojenia dolegliwości zdecydujcie się na celibat :). Weź sobie Urinal, wit. C, w ogóle zresztą Urinal możesz sobie brać profilaktycznie, nawet jeśli jest ok. A gdyby to się powtarzało - przebadaj swojego mężczyznę (posiew - mocz i nasienie).