Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmEcZoNa WlOsAmI

Regeneracja wlosow ... Cy jest mozliwa ?? pomocy

Polecane posty

Gość ZmEcZoNa WlOsAmI

mam problem z moimi wlosami , poniewaz sa strasznie slabe i zniszczone i placza sie a nawet moge powiedziec ze zygladaja jak wata , bardzo chcialam je ratowac ale zabraklo mi juz sily , Kupywalam rozne maseczki , odzywki itd i nic . Strasznie zniszczylam sobie wlosy rozjasniaczami , mialam bardzo dlugie sporo za pas a teraz musialam sciac bo mialam nadzieje ze jak to zrobie to sie troche zregeneruja i mialam racje pomoglo to troszeczke ale wlosy nadal sa zniszczone , mam teraz je do ramian i postanowilam je przemalowac na naturalny swoj kolor ale nie chce byc brynetka tak jak kiedys , niewiem co mam zrobic aby wlosy byly zdrowsze i nadal byly blad . Jezeli nawet je pomaluje na ciemno to farba przeciesz tez sie zmyje i beda mialy okropny kolor i znowu bede musiala je pomalowac . Pomozcie mi dziewczyny i jesli macie jakios dobry pomysl na skuteczną regeneracje wloskow to piszcie :) bo teraz to naprawde wstydze sie pokazywac z takim sianem na glowie :(

Gość tak tak tak tak
kup sobie henne do włosów, najlepiej taką w proszku. Kosztuje kilka złotych a cudownie odżywia włosy, dodatkowo masz do wyboru sporo kolorów. Fakt, że szybko się zmywa, ale ważne,że nie niszczy włosów a wręcz przeciwnie. Pozdrawiam

Jasne że jest możliwa regeneracja... ale jeżeli nie jest to konieczne(siwe włoski) to lepiej nie farbuj włosów, jedz dużo warzyw i owoców(suplementy niszczą żołądek i co to za przyjemnośc jedzenie tabletek) możesz spróbowac maseczek domowej roboty np z tej stronki http://maseczki.8am.pl/ . Mi udało się przywrócic dawne piękno włosom po roku... to było trudne bo najpierw przefarbowałam włosy na blond a na następny dzień na czekolade możesz sobie wyobrazic jak bardzo były zniszczone...

Witam ! Moje włos są zniszczone i bardzo suche, kupowałam różne odżywiki ale to nie wiele pomogło.Zrobiłam domowym sposobem odżywkę na włosy, 2 żółtka, łyżka oliwy z oliwy i trochę soku z cytryny. Wszystko to wymieszać, nałożyć na umyte włosy,założyć worek foliowy i ręcznik.Trzymać ok 1 godziny a następnie spłukać w ciepłej wodzie.Już po 1 zabiegu widać poprawę. Zyczę powodzenia.

Gość ZmEcZoNa WlOsAmI
katie91 oj tak dokladnie cie rozumiem bo zapomnialam dodac ze jestem naturalnie brunetka ale rozjasnilam wlosy na jasny blad ale cos mi odbilo i przemalowalam sie potem za 2 tyg na ciemno ale kazdy mi mowil ze lepiej mi w blond wlosach i sama w blondzie sie lepiej czulam i znowu po kolejnych dwóch je rozjasnilam . Doskonale cie rozumiem , bo to co ja zrobilam to byla straszna glupota , ktorej juz nigdy nie popelnie i nie zapomne i wam dziewczyny tez nie radze bo naprawde nie warto :(

Gość powinno zadzialac
Po umyciu włosów szamponem i spłukaniu, wylewamy na głowę filiżankę świeżo wycisniętego soku z cytryny, rozprowadzamy sok na włosach i delikatnie masujemy włosy i skórę głowy. Po kilku minutach dokładnie zmywamy maseczkę wodą i nakładamy odżywkę. Maseczka sprawi że włosy staną się lśniące. Zabieg może być powtórzony najwcześniej po upływie dwóch tygodni. powodzenia :)))

Gość gość
up up kto coś może polecić do włosów :)

Gość furkatka
Regenerację wykonuję w salonie www.salonmagia.eu. Samodzielnie jak się za to wzięłam, to jakoś moje włosy nie chciały odżyć. :(

Gość gośćSyllwia
Pewnie, że jest. Poza maskami na włosy, odżywkami warto też wspomagać się tabletkami ze skrzypem polnym, który ma zbawienne działanie na włosy. Ja kupuję tabletki Royal Collagen.

Gość Wiolka88
Widzę tylko dwa wyjścia: a) udaj sie do dermatologa, który przepisze ci coś na włosy; b)kup sobie dobrą odżywkę, np. z biovaxa, stosuj ją codziennie, podetnij trochę włosy i może będzie lepiej Jest jeszcze jedna opcja- często fryzjerzy oferują zabiegi na włosy poprawiające ich wygląd, poszukaj fryzjera który ci zrobi takie coś u siebie w salonie.

Gość OlgaOlg
Możliwa, czytałam, że po kuracji z Royal collagen włosy się poprawiają, że trzeba dla rezultatów skończyc 3 opakowania. Skład jest naturalny, więc można bezpiecznie stosować..

Spróbuj stary sprawdzony sposób naszych babek. Raz w tygodniu rozmieszaj olej rycynowy z żółtkiem i nanieś na włosy na około godzinę. Mi ten sposób pomagał gdy miałam osłabione włosy.