Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwww

jakie kosmetyki dla noworodka?pomocy!!

Polecane posty

Gość wwwwwwwwww

ide dzis do kolezanka ma ona coreczke ktora sie urodzila niedawno ..nie wiem co jej kupic jakie kosmetyki ? czy moze nie kosmetyki? doradzcie!

Gość ja powiem moze tak
kosmetykow lepiej nie bo moze dziecko byc alergiczne dobrym patentem sa pieluchy (zadzwon i zapytaj jaka firma i jaki rozmiar) ewentualnie jakas zabawka dla maluszka ale tego z reguly zawsze naprzynosza goscie sporo. wszystko zalezy od tego ile chcesz wydac!!!

Gość sporo jest przydatnych
kup wszelkie pudry ,oliwki,dobry tez jest sudokrem,chusteczki nawilzajace do wycierania pupy

Gość podrozniczka
kosmetyki to chyba nie jest dobry pomysl. zapewne swiezo upieczona mam ma juz caly komplet. Lepiej kup jakis ciuszek na rozmiar np 68. Jezeli masz w poblizu sklep C&A to kup kilka sztuk body (krotki idlugi rekaw). maja tam swietne - mieciutka i bardzo rozciagliwa bawelna, sliczne wzorki. Twoja kolezanka bedzie bardzo zadowolona.

Gość Ona12aa
nie kupuj kosmetykó,dzidziuś może być uczulony i rodzice sami powinni dobierać..ja kupowalam z Penatenu a jednak zmienilam na Nivea hipoalergiczna...radze kupić jakieś śpioszki pajacyki-to najlepszy prezent i napewno sie przyda,

Gość wwwwwwwwww
gdzie sie kupuje pieluchy ? ale z jakiej firmy kosmetyki ? Nivea? Kupuje jej mleko modyfikowane hipoalergicczne (ode jej meza sie dowiedzialam :D)

Gość wwwwwwwwww
tylko ze ona juz ma pare ubranek . dodam ze nie jest ona zbyt bogata...i mieszkam w malym miescie i moge liczyc na skleepy dla bobasow

Gość wwwwwwwwww
a ile takie spioszki kosztuja?? dziecko ma 51 cm jest bardzo male

Gość podrozniczka
ja uzywam tylko kremu po kapieli Nivea i Linomagu do pupy. Wiecej kosmetykow nie potrzebuje. Pupe myje zawsze ciepla woda, tak polecila polozna i to sie sprawdza. Husteczki stoja w kacie i zarastaja kurzem

ja też radzę kupić ciuszek albo zabaweczkę. Kosmetyki dla córci kupowałam sama, bo ona właśnie ma skazową skórkę, na prezenty dostawałam ubranka z czego byłam zadowolona ( tylko nie kupuj raczej różowych, pewnie wszyscy kupują już słodkie różowe - ja miałam już przesyt różowych ;) ), albo właśnie zabaweczkę. Sama nie kupowałam córci za wiele zabawek, bo zawsze na co innego trzeba było wydać pieniążki, więc zabawki raczej dostawałam właśnie.

Gość kosmetyki niekoniecznie
ja sama dostałam kupę a potem korzystałam z metod z epoki Króla Ćwieczka czyli mąka ziemniaczana, alantan i poczciwa oliwka bambino bo po wszystkich innych były uczulenia. Wszystkie kosmetyczne prezenty poszły do kosza. Zawsze przydadzą się pampersy.

Gość podrozniczka
Moje dziecko urodzilo sie majac 51 cm, ale ubieralam je w rozmiar 62. Nie ma sensu kupowac mniejszych, bo szybciutko beda za male. pamietaj tulko by kupic 100% bawelny i nie zapinane na plecach!!!

tak jak pisalyu dziewczyny odradzam kosmetyki pieluszki mozesz kupic w osiedlowych sklepach, marketach ba aptece nawet, jesli dziecko jest takie male to najlepiej kupic newborn takie 2-5kg (pampers lub happy zalezy co uzywaja). jesli idzie o ubranka to ja bym sie wystrzegala bo kazdy ma inny gust. nie wiem czy w twoim miescie jest sklep PEPCO ja tam kupuje wlasnie ubranka na rozmiar 50-56 te maluckie w bardzo dobrych cenach od 5 do 12zl podczas gdy w normalnych dziecinnych na ten rozmair kupic cokolwiek to od 15 za kaftanik po 30za spioszki. jesli jest tak jak piszesz ze nie maja zbytnio kasy to mysle ze pieluszki i chusteczki do pupy (moim zdaniem najlepsze z pampersa) to najlepszy pomysl bo tego idzie niesamowicie duzo zwlaszcza przy takim malenstwie

Gość wwwwwwwwww
maja byc rozpinane w kroku ? ile kosztuja takie spioszki?

Gość podrozniczka
tak rozpinane wkroku i na ramionach a ceny sa rozne, w zaleznosci od sklepu. Od kilku do kilkudziesieciu zlotych...

jesli chcesz kupic body to ja mysle ze rozmiar 62 beda najlepsze, lepiej luzniejsze to na dluzej starcza - ceny od 5zl (np pepco) do 30/40 (firmowe) a jesli pajacyki to rozpinane na calej dlugosci tak ze az na nozkach cenowo tez w zaleznosic od skelpu. nie kupuje kaftanikow bo to malo przydatne.

Gość wwwwwwwwww
aneczka!! Nie mam takiego sklepu w miescie przynajmniej o takim nie slyszalam ;/ pieluchy dostane w zwyklym sklepie niemowlecym ile kosztuja? sorki ze pytam tak o ceny ale nie mam duzo kasy w tej chwili

śpioszki rozpinane w kroku najlepiej, a ceny, myślę że do 15 zł na pewno coś znajdziesz.

Gość ziarnko_piasku
w może taką książeczkę w której zapisuje się wszystkie najważniejsze wydarzenia z życia dziecka, typu kiedy się urodziło, ile ważyło, kiedy wyrósł pierwszy ząb itp. ?

Gość wwwwwwwwww
i tak dalej nie wiem :( mysle o spioszkach ale jak mi straczy to i chusteczki kupie:) a dla alergicznego dziecka jakie najlepsze?

Gość wwwwwwwwww
ziernko_piasku Z mila checia bym to kupila choc jednak watpie ze sie przyda...dlatego ze jest to mloda mama i nie ebdzie miala pewnie czeasu sie tym zajmawac chyba ze sie myle..

pieluszki paczka ok 44sztuk kosztuja od 21 do 28zl masz moze sklep Rossmann? tam chusteczki sa dosc tanie i pieluszki tez akurat na promocji a jesli nie masz pieniazkow to mysle ze body za 8-10zl powinnas dostac i tak pieluchy chusteczki sa w sklepach dzieciecych ale tam z reguly drozej niz w supermarketach. podobnie jak z ubrankami.

Gość wwwwwwwwww
wiem wiem na zadupiu miezkam ;/;/;/ spiszki chce kupic tak do 25 zl mam nadzieje ze dostane... spioszki a body ...co lepsze?