Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak odejsc

Jak odejsc?

Polecane posty

Gość Jak odejsc

Od roku jestem mezatka. Moj maz jest dobrym, spokojnym czlowiekiem. Nie chce Go zranic, nie chce aby cierpial... ale jak mu powiedziec, ze Go nie kocham, ze chce odejsc? Zapytacie ... wiec po co wyszlas za maz? dobre pytanie - przed slubem bylismy ze soba ponad 10 lat, czasmi mysle, ze pomylilam milosc z przywiazaniem.

Gość dlaczegodlaczego
moja przyjaciolka miala podoba sytuacje- byla po slubie 3 lata a w sumie 10 lat razem, mąż byl bardzo cieplym, spokojnym, wyrozumialym czlowiekiem. Nigdy na nia nie krzyknal, nie klocili sie itd. Ale ona odkryla, ze... woli kobiety :) Powiedziala mu po prostu- nie bylo to dla niej latwe ale powiedziala mu prawde szczerze. I to jest chyba najlepsze wyjscie. Rozstali sie w zgodzie, do dzis utrzymuja kontakt, dostali nawet rozwod koscielny. Majatek podielili bez problemu na pol. Z tym, ze na poczatku gdy sie dowiedzial chcial popelnic samobojstwo, i mial kilkutygodniowa depresje, Teraz ma nowa kobiete i wszystko sie ulozylo. Dodam tylko, ze rozstali sie raptem rok temu :)

Gość Jak odejsc
Problem w tym, ze On zauwaza, ze cos sie dzieje, ze sie odsunelam. Im bardziej ja jestem na dystans, tym bardziej On jest kochany, tym bardziej sie stara... i tym trudniej i ciezej jest mi.

rzeczywiście , nie da się odejść, nie raniąc... zastanów się , czy to nie jest chwilowy kryzys, bo byliście razem 10 lat, więc po takim czasie mniej więcej właśnie nadchodzą kryzysy. nie ma już tej szalonej miłości, co w pierwszym okresie, kiedy się poznawaliście i docieraliście. teraz się dobrze znacie i pewnie przyszedł moment znudzenia. wiem, co piszę. sama wiele razy przez to przechodziłam. a mieszkacie razem od roku, czy dłużej?

Gość badz z nim szczera
teraz go oszukujesz, bo nic mu nie mowisz, niby wszystko jest OK, a jak widac facet glupi nie jest i czuje, ze cos jest nie tak. Nie da sie odejsc nie raniac, jesli ta druga osoba kocha.

Gość Jak odejsc
Zamieszkalismy ze soba przed slubem. Po roku postanowilismy sie rozstac. Przez jakis czas kazde zylo swoim zyciem. W koncy sie zeszlismy wyznaczylismy date i pobralismy sie. Do tej pory wszystkim mowilam, ze drugie wejscie do tej samej rzeki nie jest zle, ze moze sie udac... o ironio :(