Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka85

chudnięcie a karmienie piersią

Polecane posty

Gość mamuśka85

Hej, powszechnie się uważa że kobieta karmiąca piersią może spalić zbedne kg które przybyły jej w ciąży.Ja karmie 1,5 miesiąca i jak na razie niewiele mi spadło.Strasznie chciałabym się pozbyc tego nadmiaru ale wiem ze regularna dieta odpada. Mam pytanie do dziewczyn którym udalo sie schudnac podczas karmienia.Ile czasu zajęło wam zrzucanie kg? Aha i ważne co tak naprawde jadłyscie?? Moze jakies cwiczenia? Ja chce sie zapisac na spining, może to ruszy wage w dół bo strasznie mi na tym zależy.Ale jeszcze bardziej na karmieniu maleństwa. Pozdrawiam i dzięki za odp

hej ja w ciagu pierwszego miesiaca karmiac piersia schudlam 14 kg duzo, ale naprawde malo jadlam, maly mial podejrzenie alergii i musialam praktycznie wszystko odstawic, pozniej mialam zalapenie piersi i wogole nie mialam ochoty jesc jak przestalam karmic tak waga stanela w miejscu...

Gość siz
Ja karmiłam piersia dziecko troche ponad 3 miesiace. Przez ten czas zrzuciłam 5 kilo i najlepsze jest to że jadłam duuuuuużo więcej niż w ciąży. Ale wiem że niektóre dziewczyny potrzebują wiecej czasu żeby sie pozbyc kilogramów nabytych w ciąży. Powodzenia ;-)

Gość mama klocuszka
jeszcze tylko dodam, że nie ćwiczę (zamiast ćwiczeń chodzę na długie spacery z wózkiem) tak więc nie ma jednej reguły czy się chudnie podczas karmienia piersią czy nie...

Gość gru35
myślę, ze to bardzo indywidualna sprawa, mówi się, ze karmiac miesięcznie chudniemy 1 kg. u mnie osobiscie dużą rolę odegrał chyba wiek. 13 lat temu po urodzeniu pierwszego syna waga spadła sama nawet nie wiem kiedy, teraz mam 6 miesięcznego syna i już nie było to takie łatwe... zachęcam do picia dużej ilości wody ( pokarm tworzy się z płynów, nie z tego co zjemy) i ograniczeniu tłuszczów. tym razem powrót do wagi zajał mi 6 miesięcy...powodzenia!

ja najbardziej schudłam w momencie odstawienia dziecka od piersi (karmiłam pół roku). W ciągu kilku dni wszystko ze mnie zeszło (a w szczególności rozmiar biustu).

Gość anulaaaa
ja w czasie ciąży przytyłam 18 kg, po porodzie zeszło ze mnie 8 kg, karmie piersią,mały ma 2 miesiące, przez pierwszy miesiąc schudłam 6 kg a te 4 jak mi zostało to ani drgnie może dlatego że przez ten pierwszy miesiąc mało jadłam a pózniej zaczęłam wprowadzać nowe jedzonko, mały nie miał kolek i teraz jem już wszystko, i przy tym nie ćwiczę bo nie mam na to czasu

Gość magdol
Podczas ciązy przytyłam 6 kg. Mala urodzila sie z waga 3500. tydzien po porodzie waga spadla 12 kg, czyli obecnie waze 6kg mniej niz przed ciaza. Karmie piersia. waga to jednak sprawa indywidualna, zalezy od czynnikow genetycznych. widocznie taka moja natura...łaskawa dla mnie.

u mnie przy drugim dziecku powtarza się taki schemat - praktycznie zaraz po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą, a teraz karmiąc piersią tyję z każdym miesiącem coraz bardziej - taki mam apetyt, że mogłabym jeść na okrągło, nie ma mowy o diecie, bo tego ssania w żołądku za nic nie da się wytrzymać, a na ćwiczenia nie mam ani czasu, ani siły :-(

Gość erettyu
Karmiłam synka 4 miesiące i schudłam 16 kg....

Ja karmiłam pół roku i zrzuciłam wszystkie ciążowe kilogramy- 25, ale kilka razy waga stawała. Jadłam wszystko, ale przestałam słodzić herbatę (a piję jej dużo i słodziłam 3 łyżeczki każdą), na brzuch- ćwiczenia 6 weidera, ogólnie prawie 2 mce ćwiczeń chociaż godzinę dziennie- dynamicznie, i starałam się robić spacery z dzieciem w chuście czy nosidle. A i tak najszybciej schudłam na koniec, jak mąż wyjechał a maleństwo zaczęło wstawać i raczkować.

Mi pół roku zajęlo zanim doszłam do wagi sprzed ciąży.przytyłam prawie 20kg.nie wiem czy to szybko czy nie,ale wazne ,że wróciłam do swojej wagi ;)

Gość gość
Ja karmię już prawie 12 mcy i jestem strasznie chuda. W ciąży przytyłam 14 kg . Miesiąc po porodzie zostało mi już tylko 4 kg nadprogramowe które zgubiłam w kolejnych kilku tygodniach . Potem już cały czas chudlam. Ważyłam całe życie 53 kg około , teraz ważę 45 . A jem dużo i na co mam ochotę. U mnie widać karmienie wysysa ze mnie wszystko . Nadal też nie mam miesiączki a już bym chciała zajść w kolejną ciążę .

Gość gość
Mysle, ze to rowniez zalezy od wieku. Ja po porodzie nie miałam ekstra wagi, a przy karmieniu schudłam i ogolnie po ciazy byłam duzo szczuplejsza, ale to wieku 23 lat. Wiadomo po 30-tce organizam juz nie ten.