Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgksdhgkhk

9 mieszieczniak karmiony piersia-jak wyglada jego jadlospis u Was-napiszcie pros

Polecane posty

Gość hgksdhgkhk

prosze-moje dziecko tylko pier by jadło:(

Spróbuj na początek mieszać inne pokarmy z mlekiem ściągniętym z piersi, w moim przypadku to pomogło. Moje dzieci bardzo lubiły ziemniaki :) z tym że nie mogły być gęste tylko półpłynne (rozrobione z pokarmem). Możesz też robić kisielek z pokarmu, uatrakcyjnić go dodatkiem żółtka lub owoców. Nie wprowadzaj zbyt wielu nowych rzeczy naraz. Wypróbuj czy nowy pokarm dziecko łatwiej zaakceptuje z butelki czy podawany łyżeczką. Mój najstarszy syn nowości wolał początkowo z butli, kolejny syn butelki nie akceptował w ogóle. Dostawał jedzenie łyżeczką albo np. chrupki kukurydziane do łapy i popijał mlekiem z piersi.

Gość hgksdhgkhk
wiec to wyglada tak ze łyzeczka potrafi jesc-z tym ze mam problem bo zamiast zupki wybiera piers-probowalismy zeby byl karmiony przez kogos innego -jest krzyk za cycusiem-a sciaganie pokarmu nie wchodzi w gre-nie chce sie stresowac ze jest go malo etc-pozatym nigdy nie sciagalam-wydaje mi sie ze mam go w sam raz-a napewno nie zaduzo- zaznacze ze dziecko prawidłowo przybiera na wadze-w tej chwili ok 9500g uwazam ze powinien zjadac wiecej mieska a z tym jest klopot zoltko to tez czasem z płynna zupka moze wlasnie zwroce uwage na konsystencje?moze za gesta robie? słoiczkowe to tak roznie zjada-1 słoiczek nawet na 4x:(

Gość hgksdhgkhk
chrupki kukurydziane mozna uznawac jako posilek? bo zjada i popija mlekiem z piersi

Skoro mały ładnie przybiera na wadze to na 100% nie masz za mało pokarmu :) Ściągać nie trzeba dużo, tylko tyle żeby rozmieszać np. zupkę. Nie potrzeba ściągacza, możesz to zrobić rękami. Ściągnięcie 100 ml nie zajmie więcej niż parę minut. Znam twój ból bo sama przez to przechodziłam. Niestety, w przypadku średniego syna wyglądało to tak, że do końca 1 roku życia inne pokarmy jadł tylko gdy był wściekle głodny, gdy tylko zaspokoił pierwszy głód zupką, owocami czy kaszką domagał się cyca. Rozmawiałam z lekarzem i powiedział że tak też można :) Ważne żeby mały dostawał nie tylko samą pierś. Jest jeszcze drastyczny sposób - przegłodzić. Dużo zależy od tego czy chcesz w ogóle przestać karmić piersią. Ja karmiłam dwa lata, ale w drugim roku życia synek dostawał pierś tylko 2-3 razy dziennie, rano i wieczorem.

Gość hgksdhgkhk
a sniadanie?bo u nas przez noc jast piers-rano ok 7 piers pozniej juz deserek potem zupa (kilka łyzeczek)pozniej znow jakis deserek i koniec dnia -na wieczor cycus kaszek nie lubi jakos zaduzo tego cycusia mi sie wydaje

Póki nie nauczy się jadać nie tylko z piersi, chrupki można potraktować jako posiłek. To tak jakby dostawał kaszkę kukurydzianą, tylko każdy składnik osobno :) Daj mu trochę czasu, musi polubić inne pokarmy.

Gość hgksdhgkhk
moj jak jest wsiekle głodny to najpierw piers a potem dopiero zupa-nie ma mozliwosci nakarmienia go najpierw zupa-jest krzyk i machanie rekami cos czuje ze tez 2 lata pokarmie-poki co nie musze odstawiac ale chcialabym troszke złapac oddechu

Gość hgksdhgkhk
dzieki euglena za porade

Głowa do góry, nie będzie ssał cyca w nieskończoność ;) Wiem że jest trudno. Przy najmłodszym synu będę starała się zapobiegać takiej sytuacji, ale jeszcze nie wiem jak :D

Gość hgksdhgkhk
to jeszcze zapytam jak Twoi synkowie reagowali na picie?herbatki soczki etc?bo moje dziecko w dalszym ciagu tylko piers pije-niekapek słuzy do zabawy-owszem pilby cos ale z dorosłego kubka-najgorze jak wychodzimy na dłuzszy spacer a jest goraco to musze go karmic a raczej poic poza domem:(

Soczki owszem, pili. Herbatki już nie :( Starszy syn lubił kawę zbożową Inkę, ale na mleku modyfikowanym (nawet zimnym). Niestety, na cycu był tylko parę miesięcy.