Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czternastolatka

POJEDYNCZA BREW I WĄSIK- koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość czternastolatka

Mam małe pytanie. Krótko i zwięźle spróbuję najpierw przedstawić moją kłopotliwą sytuację... No więc... jestem czternastoletnią brunetką i mam tzw. pojedynczą gęstą brew oraz wąsik. Jestem zrozpaczona i nie wiem co robic poniewaz cala szkola sie ze mnie wysmiewa z tego wlasnie powodu. Mowilam rodzicom o tym ze chcę usunąć "włoski" ale stanowczo mi to odradzili i powiedzieli zebym to sobie wybila z glowy i zajęła się najważniejszym, czyli nauce. Chciałabym wiedziec czy są jakieś inne sposoby na to niz wizyta u kosmetyczki i czy to prawda ze po takim zabiegu odrastają nowe o wiele grubsze niz wczesniej wloski. Chciałabym tez zapytac czy jest w ogole mozliwe trwałe usuniecie tych wloskow? a może nie powinnam sie wcale tym przejmowac albo moze za wczesnie na takie cos???... Bardzo proszę o pomoc i gorąco z góry dziękuję.

Brwi możesz sama wyregulować pęsetą. Trochę roboty, ale chyba warto. Będziesz oczywiście musiała robić to regularnie, ale włoski nie odrosną mocniejsze.(Mocniejsze odrastają tylko w przypadku golenia ich maszynką, czego nie polecam ;) ) Jeśli chodzi o wąsik, to można kupić taki specjalny preparat rozjaśniający, który sprawi, że nie będzie się to rzucało w oczy. Tutaj też przestrzegam przed goleniem, jeśli nie zależy Ci na gęstym, niemal męskim zaroście ;) Możesz też usunąć zbędne włoski laserem, ale to bardzo kosztowne. Pozdrawiam :)

Gość idz do kosmetyczki
bo ani ten wasik ani jedna zrosniete brwi urody Ci nie dodaja i dodawac nigdy nie beda :-O brwi mozna wyrywac peseta ale lepiej zbey peirwszy raz zrobila to kosmetyczka - nada im ladny ksztalt a Ty bedziesz tylko sobie wyrywac to co odrasta, wasik potraktuje Ci woskiem, cena zabiegow w moim meiscie okolo 10 zl za kazdy czyli razem 20, brwi mozesz potem depilowac sama a na wosk chodzic co okolo 4 tygodnie, odrasta tak jak bylo (moja siostra ma Twoj problem to wiem) tryzmaj sie :-)

Gość czternastolatka
Dziękuję za radę. Preparat rozjaśniający...? A co tak konkretnie? Muszę też dodać, że mam ciemna karnację... i nie wiem czy by mi blond wąsik pasował... A gdzie mogę takie coś dostać??? I ile by to kosztowało??

Gość wytlumacz co to ta brew

Gość czternastolatka
Eeee... no... brwi są połaczone... jakby "zrośnięte"... takim... hmmm... meszkiem pośrodku... A tak w ogóle to mam bardzo gęste brwi, takie jak u sowy. Hehe ;)

Gość ja swoj wasik
usuwam normlanie peseta. na poczatku bolalo ale mozna sie przyzwyczaic.

Gość Margeuritte
powinnas usunac ten wąsik nawet pęsetka albo kupic sobie wosk do wąsika w drogerii a brwi oczywiscie wydepilowac. Nie musisz miec zaraz wąskiej linijki tylko nadac im ksztalt, tym bardziej jesli jak mowisz smieja sie z ciebie w szkole i wiesz ze powodem jest ten wąs i brwi zrob cos z tym. Dziwie sie twoim rodzicom golic pod pachami i golic nogi tez ci zabronia?

Gość jagooo
na pierwszą regulacje brwi radzilabym wybrac sie do kosmetyczki...potem jak ona juz nada im ladny kształt bedziesz miala latwiej z samodzielnym usuwaniem wlosków...natomiast wąsik...hmmm moje kolezanki robią na wosk...

Gość klassi
Wąsik to kłopotliwa sprawa, zwłaszcza kiedy jest się brunetką. Można usuwać plasterkami z woskiem, ale czasem moja skóra źle reaguje na to. Zastanawiam się nad laserową depilacją. Czy wąsik też można w ten sposób usunąć, ktoś wie?

oswiece cie - chyba nie ma kobiety (dbajacej o siebie), ktora nie reguluje brwi a jesli chodzi o wasik, to jest roznie ;)

Gość AkAkaKAjjhhh
krem do debilacji twarzy. Firma Bielenda. Vanity sie nazywa, taki biało-zielony. Nakładasz na wąsik, trzymasz 4 min po czym szpatułką zbierasz. Ja używam od paru lat, co 3 dni i jest genialnie :)

Gość zosska25
Depilacja laserowa pomoże. Sama miałam problem z wąsikiem i niestety wiem jak to jest, tym bardziej że podkłady bardzo często jeszcze bardziej go uwidaczniają. Ja akurat robiłam tutaj http://estetyczna.slask.pl . Bardzo dobra klinika i bardzo profesjonalne podejście do pacjenta.