Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa bardzo

kreta-kto był??

Polecane posty

Gość ciekawa bardzo

wybieramy sei we wrzesniu na kretę i jestem ciekawa czy tam jest bardzo drogo , ile mniej wiecej wziasc kasy na 2 tyg- mamy oplacone 2 posilki dziennie, oraz na jaka wycieczke warto sie wybrac. dzieki za odpowiedzi

Nie byłam, ale powiem co wiem. Warto na pewno wycieczkę do wąwozu Samara. To wycieczka na cały dzień. Trochę męcząca, ale warto. Na Krecie jest drogo niestety. Jest tam dużo Anglików i Niemców , poza tym to Europa i ceny są wysokie. Warto wypożyczyć samochód i samemu się gdzieś wybrać, mają dobre drogi, ale jeżdżą trochę \"po swojemu\" i trzeba uważać. Warto tez wybrac sie na piękną wyspę Santorini. Sama w porcie dowiedz sie skąd i jak. Z biura z którym pojedziesz bedzie drogo, a jak sie uda cos z noclegiem to wogole super. Tu masz stronę z ciekawymi informacjami i mapą Krety. http://www.west-crete.com/ferry-boat-south-crete.htm Udanego wypoczynku :) Ja moze w koncu sie wybiore bo kolega ma tam knajpke i caly czas zaprasza a mi nigdy nie po drodze.

Gość ciekawa bardzo
dzieki parisss:)🌼

Gość ciekawa bardzo

Gość ciekawa bardzo
podnosze

Gość tariramtambum
Ja byłam. Samaria faktycznie męcząca, ale na tej wycieczce bardzo polecam sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy (piłam nawet dwa) a także jeśli będzie jeszcze czas (my przyszliśmy dwie godziny wcześniej do celu, więc mieliśmy go w nadmiarze) to radzę się wykąpać w morzu, tyle że w sandałach, bo masa kamieni na dnie leży. Koniecznie do Oia (Santorini), a tam najlepiej orzechy w miodzie i w sezamie. Chania-obowiązkowa. Jeśli chodzi o plaże-beznadziejne, szczególnie w Amoudarze. Brudne, ciemny piasek, no i jak to na wyspie-cały czas wieje. Można dla relaksu przejechać się do wodnego miasteczka. Tam jest jedna zajefajna zjeżdżalnia: taki jakby zlew, kibelek, w którym czujesz się jakby ktoś odkorkował wannę, a ciebie spuszczono, bo wirujesz na końcu i jesteś jakby wypluta do kanału. Wszystko oczywiście w euro, więc drogie. Radzę korzystać z PKS-u w Heraklionie i wybierać się na wycieczki trochę samemu (my tak byliśmy w Chanii). Obrzydliwa wódka. Co najważniejsze, jeśli ktoś lubi winogrona-kupować na potęgę, bo tam są najsłodsze, rodzynkowe, i dość tanie, od 1 euro w gore, yaleyz jak sie poszuka.

Gość frangocastello
No, .. opowiadac wybieram się do frankocastello, potrzebuje duzo informacji, wiem że muszę zaliczyc: wąwóz Samarie, Chanie, ... co dalej? Ile za wynajecie auta?..., jakie plaze? ... piszcie wszystko co wam przyjdzie do głowy, ..... potrzebuje waszych odczuć jakie by nie były.

Gość kreta to chujnia ale
podobno jezd gdzieś fajna plaża a la Karaiby 5h jazdy od Heraklionu. Podobnież cool.

Gość santorini fakt ładna jest
tylko trochę gorąco na czarnym lądzie

Gość frangocastello
no i jak? pomozecie?