Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypróżnienie

co na zatwardnienie?

Polecane posty

Gość wypróżnienie

nie moge sie zalatwic, od 8 dni...a jak juz to malutki bobelek , co mam robic?

Gość mis puschupek
xenna fix ewentualnie czopki glicerynowe tez sie z tym borykam

Gość zatwardzenie
jak juz cos

Gość 8 dni nieźle
mnie by chyba po 3 rozerwało... zjedz suszoną śliwkę i popij mlekiem :classic_cool:

Gość pieguska 22
mi pomagaja 2 tabletki alax na noc. takie domowe sposoby chyba nie pomoga na 8 dniowe zatwardzenie. jak juz "ujdzie" z Ciebie musisz uwazac aby znowu Cie nie zapchalo

Gość bin
colon c -można kupić w aptekach

Gość 100ANNA1
Pozdrawiam - sprawdzone i zdrowe: codziennie rano jogurt naturalny + otręby (mogą być ze śliwką, jabłkiem, itp. ), do tego w ciągu dnia woda mineralna (dużo - ponad litr) i pomaga. Miałam ten sam problem (rodzinne, od zawsze); bez tabletek wypróżniałam się co 12-14 dni... W szpitalu (czekałam na operację usunięcia macicy i jajników - guz) lekarz złapał się za głowę i stwierdził, że mam w jelitach z 5 kg kamieni. Jestem szczupła, jem głównie warzywa i owoce, ale dopiero sposób: jogurt + otręby dał rezultaty. W tej chwili sytuacja jest extra: Jestem w toalecie tyle razy, ile razy jem. Mam lepszą cerę, chce mi się ruszać, mam dobry oddech, i brzuch płaski jak deska! Polecam wszystkim! P.S. Jogurt + otręby można jeść więcej niż raz; jeżeli ktoś boi się, że utyje, równie dobry jest jogurt 0%tłuszczu lub dietetyczny kefir.

Gość AlinA.
A powiedzcie mi dziewczyny, czy organizm się nie przyzwyczaja do tych otrębów i później nie przestaje tak dobrze reagować? Ja zawsze jak wprowadzę coś nowego do mojej diety (np. jogurt priobiotyczny), to przez jakieś 2 tygodnie wszystko jest ok, a później chyba organizm się przyzywczaja i problem z wypróżnianiem znowu wraca :( Czy to normalne??

Gość guguggg
mi otręby nei pomogły ani nawet bardzo zdrowe odzywianie, za to świetnei sprawdziły się pestki dyni i płatki owsiane