Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc pole

pytanie!

Polecane posty

Gość prosze o pomoc pole

Jezeli chce udzielać koerpetycji dorywczo z języka angielskiego to czy musze mieć zgłoszoną jakąs działalość? czy poprostu mogę to robić a nie pociągnę za sobą zadnych konsekwencji???

nie wiem czy mozesz sie oglaszac w gazetach... raczej nie. ja powiedzialam o sobie miedzy znajomymi,a oni powiedzieli dalej... ucze jedna dziewczyne 3x w tygodniu, trafilam na bogata rodzine i mam miesiecznie 250,-

Gość prosze o pomoc pole
mhm no to zazdroszczę, a ty masz studia? tzn czy jestes z wyksztalcenia tym co uczysz?

Ja udzielam z biologii, chemii i fizyki (szczególny nacisk na chemię i fizykę) i nigdzie nie zgłaszałam swojej \"działalności\".

Gość merkonia
zgodnie z prawem powinno sie zgłosić działalność - wtedy odprowadzasz podatek itp. Jednak jeśli jest to na małą skalę to nie ma sensu zgłaszania, bo sie po prostu nie opłaci. W rzeczywistosci płacą ci, którzy uczą dużo i często. Jesli mam 3-5 dzieciaków to nie zamierzam jeszcze państwa wzbogacać.

nie, nie studiuje, jeszcze. ale od 6klasy podstawowej rodzice zapisali mnie na kurs j. angielskiego. zdawalam egzamin Fc i zdalam, i moge juz uczyc dzieci

Gość prosze o pomoc pole
a ile teraz macie lat??

Jeśli znasz język i masz dobrą opinię w swoim mieście - nie widzę przeszkód. Pamiętaj, że musisz być pewna swoich umiętności. Przygotowując licealistów do matury nie masz prawa się mylić. Musisz mieć świadomość, że bierzesz poniekąd odpowiedzialność za ich wyniki na egzaminie.

Gość prosze o pomoc pole
wiem, dlatego sama caly czas ksztalce się sama w domu i przed kazdymi zajęciami starannie bym sie przygotowywała...

Cóż - pozostaje tylko życzyć powodzenia. Ogłoś się w lokalnej gazecie, poinformuj znajomych. 🌼

tez radze poinformowac znajomych, a oni dalej niech informuje swoich znajomych a tamci swoich, itp. itd.. powodzenia!

Gość pytam bo nie wiem*
to zalezy. moi znajomi tez udzielaja korepetycji.kolega bierze 20 a kolezanka 40 pod w-wa