Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja tylko pytam...

brevoxyl czy benzacne?

Polecane posty

co lepsze na podskórne , duże, bolesne grudki? Oba preparaty zawierają tę samą substancję czynną, tylko chyba różna jest jej zawartość... Dziękuję za odp.

Gość Brevoxyl
Ma świetną konsystencję, dobrze się rozprowadza i co najwazniejsze działa.

Gość benzacne nie
za bardzo wysusza skore i wcale nie pomaga!!!! odradzam

wydaje mi sie ze masz skore tlusta, badz miedzana, wiec polecam optimals balanse z oriflame.

Ale jej chodzi o podskorne syfki a przeciez krem z oriflame jej ich nie zlikwiduje!!

codziennie musi myc twarz. dwa razy dziennie, bo bez tego ani rusz

Jestes konsultantka i dlatego jej polecasz te preparaty???Ja polecam brevoxyl na podskorne syki.Jest naprawde dobry!!!

Hhehehehe a autorka topiku na pewno nie myje twarzy>dzieki ze ja o tym poinformowlas! hahhah

mam cerę tłustą. Domyślam się, że ten krem z Oriflame jest dobry ale nie na trądzik... Zazwyczaj nie mam dużo tych podskórnych króst (ale akurat teraz jakaś inwazja) i chciałabym się ich szybko pozbyć. A mam w domu Benzacne 5%, więc zastanawiałam się czy smarować tym czy kupić Brevoxyl... Bo nie mam czasu na testowanie... p.s. Tak się składa, że myję rano i wieczorem twarz:-O i częściej jak zajdzie taka potzreba A czy to prawda, że lepsze efekty będą, jak przed kuracją pójdę na oczyszczanie twarzy? Nie mam wielu zaskórników, ale kilka jest takich upartych, których nie mogę się pozbyć...

jasne mozesz isc do kosmetyczki:)Ja na oczyszczanie chodze regularnie 2 razy do roku.Wiec smialo mozesz isc tylko do jakiejs zaufanej ktora znasz:)

no takiej zaufanej nie mam, bo wyprowadziła się do innego miasta, ale jutro idę do innej na depilację woskiem i może tam się zdecyduję. Agula, a czy przez wysuszanie twarzy brevoxylem twarz nie świeci się jeszcze bardziej?

Ja stosuje brevoxyl na noc,chociaz tez czasem rano.I powiem Ci szczerze ze skora mi sie juz nie przetluszcza.Bo mam skore tlusta:((a brevoxyl naprawde jej pomogl:)))

A chodzi Ci o to ze im wiecej wysuszasz tym bardziej skora sie swieci>>???U mnie tak nie jest.

no to może i mnie pomoże bo strasznie mi się twarz świeci, jak nałożę fluid (choć rzadko to robię), to pół godziny i do łazienki na poprawki... Ciekawa jestem, ile by wytrzymał na mojej twarzy taki profesjonalny makijaż w salonie. Niedługo wychodzę za mąż i chciałabym mieć piękną, gładką i matową twarz...:)

Gość Brevoxyl
Mi po Brevoxylu skóra się mniej przetłuszcza :) Na dzień i co drugą noc używam kremu nawilżającego, ale ja mam w ogole wrażliwą skórę, więc muszę to robić.

Ja tez mam bardzo tlusta skore:((o fluidzie nawet nie ma mowy bo nie ma sensu,bo po prostu splywa mi z twarzy i paskudnie to wyglada:(.Jedynie jakiego uzywam to w kamieniu transparentnego i tyle.

Gość Koletka
No hej. Od jakiegos czasu zaóważyłam na mojej twarzy takie podskórne chrostki, nigdy nie miałam trądziku ale teraz mam inwazję chrost, nie wiem czym samrowac wizyte u dermatologa mam dopiero za tydzień a 27 maja mam komunię nie wiem czym smarowac , piję wapno ale nic poradźcie coś.Mam cerę mieszana .

no ja też na co dzień używam w kamieniu, fliud to bardzo rzadko i na pewno nie w lato, szczególnie jak jest upał... Do tej pory używałam lekkiego kremu nawilżającego na noc, bo na dzień nie mogę się żadnym smarować (jeszcze nie trafiłąm na krem, po którym nie świeciłabym się), i skóra trochę mniej mi się przetłuszczała:) Tak więc chyba tak zrobię, że kupię ten brevoxyl, najpierw ze trzy dni będę smarować na noc, a potem na przemian brevoxyl i krem nawilżający. A jak brevoxyl działa na te grudki, które już są? Szybciej znikają? Czy stosuje się go zapobiegawczo tylko?

Gość Brevoxyl
Mi znikają :)

Ja zaczelam uzywac brevoxylu po czysczeniu twarzy.I zauwazylam ze bardzo malo ich wyskakuje.tzn ja wogole mialam problem z takimi bolacymi podskornymi,ale odkad uzwywam brevoxylu nie wyskakuja::)))

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, bardzo mi pomogłyście:) Tak więc od jutra zaczynam marowanie brevoxylem, ale walkę zaczynam już od dziś! Zaraz zrobie sobie gruboziarnisty peeling (omijając okolice wyprysków oczywiście), potem parówka, małe wyciskanie, potem maseczka do tłustej cery:) Myślę, żeby potem posmarować te wypryski Benzacne, ale zmyję po kilku godzinach bo wieczorem wychodzę, zresztą skoro Benzacne za bardzo wysusza to nie byłoby chyba wskazane za długo trzymać... Pozdrawiam Was!:)

Gość uzdrowiona hurrraaaaa
jestem po tygodniowej kuracji bervoxylem.. wczesniej stosowalam benzacne 10% ale od czasu do czasu bo grudek mi wcale nie zlikwidowal a tylko wysuszyl skore i nie mozna bylo sie nim smarowac na dzien bo zasychal tworzac skorupke niczym maseczka peel off.. teraz bervoxyl stosuje 2 razy dziennie.. skora mi sie wysuszyla ale to nic bo grudek nie ma :) zniknely:) a walczylam z nimi przez lata ale bede go jeszcze stosowala tak jak jest w isntrukcji przez 3 msieicace bo te grudki sa powodowane przez bakterie wiec trzeba je dokladnie wyniszczyc .. i chce zeby ta skora z twarzy tez mi sie zluszczyla dlatego dobrze ze mam taka sucha, niedlugo zacznie mi schodzic ( jakos sie przemecze) tlyko lekko nawilzam w ciagu dnia ( gdy akurat nie maluje sie podkladem) emolientem firmy Orion. i gitarka :)

Gość kremik5799
Dziewczyny a jakie stosujecie kremy nawilzajace na tradzik? zawsze mialam z tym problem...ktory krem nie zatyka porow i nie powoduje pryszczy?

Gość Brevoxyl uzaleznil mi skore...
Moim zadaniem Brevoxyl jest lepszy od benzacne...Ma on tylko trzy wady: -po okolo dwoch tygodniach skora luszczy sie platami -Wchodzi w reakcje z niektorymi kremami nawilzajacymi i wtedy ma sie twarz straszanie czerwona -strasznie uzalenia skore...Gdy nie naloze sobie brevoxylu przez 4 dni to mam wysyp na calej twarzy...

Gość brev
z tym uzaleznieniem to racja , ja gdzies czytalam zeby nie stosowac takich kremow wychodzac na slonce to podczas urlopu zrezygnowalam ze stosowaniaq tego kremu no i coz, na twarzy mialam wysypke milion mikro rodzacych sie pryszczy nie bylo cm w ktorym nie byloby wulkanu!! taki mialam urlop ;(