Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piegiiiiiiii

Solar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piegi

Polecane posty

Gość piegiiiiiiii

Po słońcu wyskakują mi zawsze na twarzy piegi. I nie jest tak, ze kilka na nosku, tylko wszedzie wyskakuje mi ich wiele. Chcialabym isc jutro pierwszy raz na solarium. I co z tymi piegami, tam tez mi wyskocza? sa jakies sposoby, zeby piegi nie wyskoczyly, po opalaniu na solarium?

Gość piegiiiiiiii
????????????????????

Gość pieguska 22
no niestety piegi i tak ci wyskocza. a jedyny sposob aby az tak duzo ich nie bylo to uzywac wysokich i fotostabilnych filtrow

Gość piegiiiiiiii
a jak zakryje czyms twarz to nie wyskocza mi piegi? Nie zalezy mi na opaleniu twarzy, stawiam raczej na inne czesci ciala.

Gość pieguska 22
jak zakryjesz to pewnie nie, ale na pozostalych czesciach ciala pewnie wyskocza ci piegi jesli masz takie sklonnosci

Gość piegiiiiiiii
nie, wyskakuja one tlyko na twarzy. A czy po kilku seriach na solarium, jest taka mozliwosc, ze piegi zleja sie z opalenizna? Do tej pory nawet nie opalalam twarzy na sloncu w zadne lato. Balam sie o te piegi. Zawsze uzywalam bardzo wysokich filtrow i bylam blada jak sciana. Dlatego nie wiem jak zareaguje moja skora. Dodam, ze opalam sie bardzo wolno na kolor raczej czerwony.

Gość piegiiiiiiii
?

Gość piegiiiiiiii
up

Gość piegiiiiiiii
up

Gość pieguska 22
piegi raczej nie zleja sie z opalenizna, no chyba ze bedzie to opalenizna typu sabinka:P a poza tym piegi dodaja uroku:)

Gość Silvy
Eee.. ja też mam piegi, stymże nie na całym ciele, tylko na nosie i w tych okolicach na twarzy :) rzeczywiście, po każdym opalaniu robią się (hm) intensywniejsze, NAWET PO SOLARIUM, bo wtedy nasza skóra tak jakby wchłania ciepło i to jest tak samo jak podczas opalania na plaży :) ale co tam... piegi przecież urody dodają! :D

Gość a ja mam pytanie...
W tym roku miałam 2 peelingi chemiczne (TCA) i jeśli użyję na twarz wysokich filtów i wyłącze lampy na twarz to napewno żadne promienie UVA i UVB nie dotrą do mojej twarzy...? Boję się przebarwień...

Gość olejek jaśminowy
Jeśli skóra będzie mocno opalona, piegów nie będzie tak widać. Kiedy jednak zejdzie, wygląd skóry będzie dużo gorszy. Z tego co piszesz wnioskuję, że masz I fototyp, czyli rodzaj karnacji, przy którym opalanie jest niewskazane. Jeśli masz skłonność do zmian pigmentowych to powinnaś unikać słońca, bo może się to skończyć czerniakiem. Twoja skóra nie jest przygotowana do otrzymywania takich dawek słońca, dlatego robi się czerwona, dlatego pojawiają się piegi.

Gość olejek jaśminowy
a ja mam pytanie... W kabinie nie używa się filtrów na plażę, bo nie były testowane w tak ekstremalnych warunkach. Może się to skończyć uczuleniem. Wyłączenie lamp chyba nie rozwiązuje problemu do końca, bo przecież promieniowanie w kabinie jest rozproszone. Na Twoim miejscu nie zaryzykowałabym, TCA to przecież głębokie złuszczanie.

Gość a ja mam pytanie...
dziękuję za odp. :) no cóż, a wydawało mi się to całkiem dobrym wyjściem (wysokie filtry+wyłączenie lamp+ew. zasłonięcie czymś pyszczka ;)) ale rzeczywiście TCA jest dosyć "chamskim" peelingiem... ;) pozdrawiam!

Gość piegiiiiiiii
a czy jezeli zaslanie twarz jakims reczniczkiem to i tak dojda do niej te promienie kabiny? moze w przypadku zakrycia twarzy, po prostu jej nie opale? bo mysle, ze takie rozwiazanie byloby najlepsze ;]

Gość olejek jaśminowy
Zasłonienie twarzy np. ręcznikiem bawełnianym ochroni twarz. Ale co z resztą ciała? Nie boisz się tak narażać? :O

Gość piegiiiiiiii
Z resztą jest ok. Nie wyskakuja mi piegi. Owszem, opalam sie na czerwono, ale po bardzo krotkim czasie przechodzi to w brzoskwiniowy kolor. Chodzilo mi o twarz, ze ona opala sie na czerwono z piegami.

Gość piegiiiiiiii
up

Gość piegiiiiiiii
odswiezam. Jutro ide na solarium i chcialabym sie rozeznac w tym temacie, takze prosze o odpowiedzi

Gość pocenkacenka
nikt nie powie?