Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love_actually

prezerwatywa + krem jako zabezpieczenie?

Polecane posty

witajcie :) chciałabym się spytać czy któraś z Was stosowała może prezerwatywę i globulki lub krem plemnikobójczy i jeśli tak to jakie były Wasze odczucia i czy są jeszcze jakieś kremy dostępne na rynku? (bo czytałam, że globulki się pienią, więc wydaję mi się, że jest z nimi więcej kłopotu niż z kremami). I co najważniejsze - czy to skuteczna metoda? przez pół roku brałam yasmin, ale ciągle mam wrażenie, że się truję i bardzo bym chciała przejść na inną metodę. jednocześnie obawiam się jej skuteczności. bardzo proszę o komentarze, liczę, że uda mi się jakoś uspokoić, bo ciągle o tym myślę i się zastanawiam co zrobić. z góry dziękuje za odpowiedzi

Moje zdanie jest takie, że szkoda się tym bawić; po pierwsze trzeba odczekać te 20 min. zanim globulka się rozpuści, po drugie, po stosunku nie można sie podmywać glęboko kilka godzin, a globulka WYPŁYWA....naprawdę bardzo niehigieniczne i nieprzyjemne. Jeśli chcesz dodatkowego zabezpieczenia ,proponuję: -prezerwatywę ze srodkiem plemnikobójczym [gdyby doszło do niewidzialnego urazu mechanicznego gumki] + mieć w zanadrzu "pigułkę po" [Postinor, Escapelle, na receptę] gdyby gumka pękła lub zsunęła się. Pozdrawiam! :)

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.