Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucillaaa

DLACZEGO NIE WIEM JAKI MAM ROZMIAR STANIKA DOKLADNIE?ZALAMKA

Polecane posty

Gość lucillaaa

nie wiem jaki mam rozmiar miseczki dokladny!kazdy mowi co innego..jaki jest uniwersalny rozmiar OGÓLNY NA MOJE WYMIARY..BLAGAM POWIEDZCIE MI JESLI TO WIECIE. KAZDA FORMA STANKA MA INNĄ RIZMIARÓWKE ALE JA CHCE WIEDZIEC JAKA JEST MOJA OGÓLNA UNIWERSALNA ROZMIARÓWKA:( biust:98 pod biustem:77

Gość lucillaaa
NO CO TY?CHYBA ZARTUJESZ?JA I F??

Gość teraz już wiesz
to nie ja, to tabelka, a ta nie kłamie:D

Gość lucillaaa
Nie mam aż tak duzego biustu ..uwierz.wymiary mam idealne zmierzone bo wiem jak sie mierzy wiec w pomiarach pomylki nie mam na 100% więc skąd to f?no co ty??to chyba żarty są ..:(mam nadzieje..:( moje piersi nie są wielkie bardzo..

Gość lucillaaa
mialo byc wymiary mam idealnie a nie idealne zmierzone..sorki:)

Gość teraz już wiesz
nie przejmu się:) ja to mam bardzo małe cycki, a z tej tabeli wynika, że mam 65 Dczy nawet 65 E:D i tak nigdzie takiego stanika nie kupię więc kupuję to co jest i noszę 70C

Gość eeeeeeeeeeey
80 c powinien byc dobry dla ciebie. Najlepiej idz do dobrego sklepu i poprzymierzaj. To najlepsze wyjscie, bo po co masz kupowac coś z czego nie będziesz zadowolona.

Gość lucillaaa
raczej 75 a nie 80 pod biustem jest na mnie dobre ale nie wiem jaka wielkosc miseczki ..wiem natomiast ze 75 jest dobre na mnie pod biustem mimo ze mam 77 cm:(

Gość teraz już wiesz
czyli zdecydowanie miska F skoro mówisz, że POD BIUSTEM musi być 75 :)

Gość lucillaaa
a czemu tak kochana? wiem ze 80 pod bisutem za duze na mnie ..musi byc 75 ale co to ma wspolnego ze miska f??:(

Gość teraz już wiesz
to ma wspólnego, że miska np. B przy 70 jest inna niż 75 albo 80

Gość mmmmmmmymmmmy
no co ty slepa jestes czy co... wejdz i zobacz czemu... ludzie skad sie takie ciemnoty biorą to ja nie wiem :o

Gość przecietniackie
ale lask apisze wyraznie ze ma nie za duzy biust to skad to f jej przypisujecie?buhaa

Gość MALOOOPOLSKA
jak wie lepiej ? MISKA F TO WIELKA MISKA.a dziewczyna ma mely biust wiec tabelka klamie..nie kapujecie ze moznamiec tyle w obwodzie i pod biustem a miec objetosciowo male piersi?ej ludzie!!!!!!!!!

Gość sieroto to że pisze ze ma małe
cycki nie oznacza, że naprawdę są małe:O weź się lepiej zastanów! dla jednego będą małe, a dla drugiego duże dlatego ważne są obwody, a te nie kłamią i nie wmawiaj mi, że 98cm w biuście to mało

Gość zgadzam sie z tym
jest malo jesli laska ma szerokie plecy idiotki.wiec jesli laskam a waskie to inaczej ale jak szerokie to te cm liczą sie jak w plecach bardziej niz w cycach.kapujesz pustaku?

przecież napisała, że ma 77cm pod biustem wię to mają być te "szerokie plecy", kretynko???

Gość zgadzam sie z tymmmm
i tu cie mam kretynko a zaraz napsize dlaczego..ale sie wkopalas z tymi plecami strasznie

i tu cie mam kretynko a zaraz napsize dlaczego..ale sie wkopalas z tymi plecami strasznie

A WIEC ONA MA 77 ALE POD BIUSTEM A TAM SĄ PLECY WĘZSZE NIZ NA POZIOMIENA KTÓRYM SIEMIERZY BIUST..NA TYM POZIOMIE PLECY SĄ SZERSZE ...BO BIUSTU SIENIEMIERZY NA POZIOMIE TYM W PLECACH CO WYMIAR "PODBIUSTEM" ALR TY TEGO NIE KAPUJESZ CHYBA;)HAHA

jaka ty głupia jesteś i jeszcze będziesz upierać się przy swoich idiotyzmach:O widziałaś chociaż jej cycki, że tak sie upierasz?:O

a ty nie umiesz mierzyc biustu wiec po co mam sie z toba kłócić:)haha najpierw naucz sie mierzyc obwód w biuscie skoro pod biustem juz umiesz:)haha

o ludzie, no rzeczywiście mnie zagięłaś:O czyli jeśli pod biustem ma normalne plecy to juz nieco wyżej ma tonę tłuszczu i 20cm więcej?:D:D:D naprawdę daruj sobie i nie ośmieszaj się już więcej

nie 20 cm wiecej moze ale ma pare cm wiecej napewno i to powoduje ze rozmiar jest wiekszy biustu..niech to dojdzie do ciebie głupolu!

bo nie napisałaś niczego co byłoby logiczne i do czego mogłabyś mnie przekonać swoimi argumentami

moglabys sieklocic gdyby obwód w biuscie mierzylo sie tak samo jak pod biustem czyli metr z tylu plecow zostawic na tym obwodzie co pod biustem mierzonio a przeciagnac tylko jego przednia czesc na sutki..ale tak nie jest bo biust mierzy sie na poziomie plecow wyzej niz w pomiarze pod :)

ale ja pokazuję ci dowody, a ty nadal przystajesz przy swoim? oto co mówi kobieta, która sprzedaje bieliznę: Odpowiedni rozmiar To naprawdę podstawa! Niestety, wiele z nas nie zna prawdziwego rozmiaru swych piersi. A biust jest miękki i łatwo go zdeformować. Za mały stanik sprawia, że piersi nie mieszczą się w miseczkach. W okolicy pach i na plecach tworzą się wtedy... następne i następne "biusty". Im mniejszy rozmiar miseczki wybieramy, tym zmiany są większe. - Nie wiem, dlaczego paniom łatwiej jest zaakceptować większy obwód niż dużą miseczkę. Może wydaje się im, że dzięki temu będą szczuplejsze i zgrabniejsze. A tymczasem przez źle dobrany stanik strasznie niszczą sobie piersi. Przychodzi na przykład dziewczyna przekonana, że ma rozmiar 75 B, a ja na pierwszy rzut oka widzę, że powinna nosić miseczkę G. Niektóre nie mają pojęcia, iż taki rozmiar istnieje. Na początku są oburzone, potem jednak przyznają mi rację - mówi pani Hania. Niestety, w polskich sklepach numeracja jest zaniżana i najczęściej obejmuje wymiary od A do D. Kupienie biusonosza z miseczką F czy H graniczy z cudem. Tymczasem mało która z nas nosi najmniejszy rozmiar stanika. - A?! - śmieje się pani Hania. - Trudno spotkać taki biust, więc ta mała miseczka przykrywa jedynie brodawki. Poza tym nie wmówisz mi, że normalna dziewczyna z obwodem 77cm pod bistem ma odrobinę wyżej tak grybe plecy, że to one stanowią większość obwódu piersi, na pewno w to nie uwierzę. I nie rozumiem czemu tak upierasz się skoro nie widziałaś biustu tej dziewczyny? Pyta jaki ma rozmiar podając obwody to ludzie jej odpowiadają na podstawie różnych tabel producentów bielizny, a ci sie chyba najlepiej na tym znają, nie sądzisz?

Lucillaaa, dziewczyno, nie wygłupiaj się, F to nie jest wcale tak dużo! Weź pod uwagę, że rozmiary biustonoszy idą co 2 cm, więc F oznacza 6 cm w obwodzie więcej niż C. No chyba nie jest to jakaś straszliwa liczba. Rozmiarówka angielska wypada trochę inaczej, bo oni liczą co cal, czyli pi razy oko co 2,5 cm, a w dodatku mają rozmiary DD, FF, GG, HH liczone jako caly rozmiar. W Polsce większość firm nie ma DD, więc po D jest od razu E. Rozmiar miseczki to nie jest taka znowu łatwa sprawa, co firma to inaczej, ba, nawet co model to inaczej. Dużo zależy od rozciągliwości obwodu stanika, im bardziej się rozciąga, tym niestety trzeba kupować mniejsze. Pamiętaj, że miarka krawiecka jest sztywna, a materiał biustonosza jest elastyczny. Raz będzie dobre na ciebie 75, a raz 70, jeśli jest rozciągliwy. Rozmiar miseczki liczysz NIE od twojego obwodu pod biustem, tylko od obwodu biustonosza. Na oko, dobry powinien być na ciebie rozmiar faktycznie 75F w bieliźnie polskiej, jeśli obwód trzyma ściśle, a jesli się bardziej rozciąga, to nawet 70G. A w bieliźnie angielskiej odpowiednio 75E albo 70FF. W Polsce pokutuje mit, że każda miseczka większa niż D to jest nie wiadomo jaka wielka. Tymczasem miska rosnie wraz z obwodem pod biustem i taka np 70B jest o wiele mniejsza ni 85B. Ja noszę polskie 70E (polskie staniki Gaia) albo brytyjskie 65F (np. brytyjskie Panache) i nie uważam wcale, żeby to był jakiś duży biust. W końcu modelowa kobieta to 90-60-90, nie? a jeśli ma 60 w pasie, to pewnie jest szczupła, a jeśli jest szczupła, to rozmiar biustonosza ma 70E około.