Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_na_maxa

Cos mi sie stalo strasznego!help!!

Polecane posty

Gość zrozpaczona_na_maxa

Musze sie was cos doradzic co mam zrobic... Otóż kiedys wyrosnął mi w okoliccah biustu jakis maly wlosek wiec go wyrwalam i caly czas go wyrywalam, a on stawal sie coraz grubszy.... I pewnego razu wlosek ten wrosnął pod skróre i zrobilo mi sie takie czerwone miejsce wokół niego z ropą w środku.Postanowiłam go wydobyć igłą (oczywiście jednorazową) ale nigdzie go tam nie ma.. W efekcie czego zakażenie zrobiłó mi sie jeszcze większe i teraz mam taką wielką ropiejącą rane i trwa to juz od ok. miesiąca.. Boje sie jakoś. Przecież jak pojde do lekarza to on mnie wyśmieje co ja sobie zrobiłam głupiego!!! Może wie ktoś co ja mam teraz z tym zrobic???

Gość zrozpaczona_na_maxa
chyba z tego sie nie umiera!!!!!!!

Gość dotty
Njalepiej jednak będzie jeśli pójdziesz do lekarza i nie martw się, nie wyśmieje Cię!! Chyba nie chcesz mieć blizny, prawda?

Gość ***AaasiczkaaA***
Kup w aptece MASC ICHTIOLOWĄ, napewno pomoze Lekarz powiedzial ze mozna ja stosowac na przerozne stany ropne, zapalne, zapalenie mieszka wlosowego, rozne owrzodzenia itd... mysle a nawet jestem pewna ze ci pomoze. Cena ok 2-3zl z tego co pamietam, tylko jest brazowa i brudzi ubranie wiec lepiej posmaruj i na to plasterek z opatrunkiem albo pochodz calyd dzien na nagusa:) Zycze zdrowia:)

Gość zrozpaczona_na_maxa
A co ten lekarz moze mi doradzic?? jak on to zamierza wyleczyc??

Gość zrozpaczona_na_maxa
dziekuje ci AaasiaczkaaA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🌻 Kupie na pewno te masc!!!!!!

Gość dotty
Idź do dermatologa, on na pewno coś wymyśli, ranka się pięknie zagoji i śladu nie będzie! Pewnie przepisze antybiotyk, żeby ta ropa zeszła....

Gość nie ma praktycznych zalet
ooo blizna to i tak będzie tylko im wcześniej z tym pójdziesz do lekarza tym lepiej, możesz iść na ostry dyżur do szpitala, to jest teraz ropień który trzeba rozciąć i wyczyścić, mozna tu u chirurga zrobić, ale wyczyścić i tak dalej trzeba strylnie bo zrobi się pważne zakażenie. wiesz umrzeć może nie umrzesz, lae tak skóra moze tam w środku gnić, a to prowadzi do infekcji całego organizmu. zależy jak to jest duże.

Gość ***AaasiczkaaA***
Strasza Cie tymi lekarzami, a ty zapewne masz zapaleie mieszka wlosowego, musi ci zejsc ta ropa i po krzyku... najlepsza MASC ICHTIOLOWA i tyle! jak to nie pomoze to wtedy do lekarza:) pozdrawiam bo to tyle co mialam do powiedzenia:) 3maj sie

Gość zrozpaczona_na_maxa
Wiem że powinnam isc do lekarza ale naprawde sie wstydze... Zreszta nie mam do nich zaufania.. Raz poszlam do lekarza bo mi sie zrobil taki guz pod pachą i myslalam ze to cos powaznego, a lekarz mnie wysmial i pwoiedzial ze to tylko zapalenie mieszka wlosowego i powiedzial ze niepootrzebnie przychodzilam.......glupio sie poczulam

Gość idzzzz
dziewczyno idz puki jeszcze nie jest za pozno:)kazdy Ci to powie i nie czekaj,ze na forum Ci ktos tu napisze jaka masc czy cos takiego...szczerze Ci radze.Wstyd schowaj za siebie,ludzie głupsze rzeczy robią,ale nie powiem,ze to co Ty zrobiłas było mądre!!!!!!!!!zdrowie jest bezcenne IDZ!!!!

Gość AlinA.
Jak Cię lekarz nawet wyśmieje, to świadczy tylko o nim!! Więc się nie przejmuj, lepiej dmuchać na zimne!!

***AaasiczkaaA*** ma święta racje, nie napedzajcie dziewczyne w strach!!! Maśc pomoże, zaklej to miejsce a maść \"wyciągnie\" stan ropny i powoli sie zagoi. To nie kwestia 1 dnia ale bedzie widac poprawę

Gość zrozpaczona_na_maxa
dobrze!A co z tym wrośniętym włosem ktory jest tam gdzies glęboko w srodku??on sam wyjdzie??

Gość AlinA.
No ok, ja nie chcę nikogo straszyć :) Pomyślałam tylko, że dermatolog może dać coś lepszego i rana szybciej zniknie (no i nie pozostawi śladu, tym bardziej, że skóra w tych okolicach jest bardzo delikatna).

jeszcze ja:-) podam Ci przykład co ja kiedyś zrobiłam. Po depilacji - depilatorem wrósł mi włosek, wciągnęłam go piencetką ;-P jednakże jak sie okazało nie cały :-( zrobił się wrzód jak diabli, posmarowałam maścia ichtiolową, termentiolem przysuszyłam i zeszło.:-D Oczywiście nikt tu nie jest lekarzem, i powinnaś zrobic jak uwazasz. Jednakże zapytałaś na forum to ludzie odpowiadają. Co zrobisz to twoja sprawa

Gość zrozpaczona_na_maxa
Wiecie co?ja mam 25 lat i zachowuje sie jakbym byla malym dzieckiem!!

Gość nie ma praktycznych zalet
jak miała zapalenie mieszka to chyba wie jak to wygląda, nie pytałaby na forum czy to coś poważnego, skoro już miała i minęło.. włos sam nie wyjdzie, a jeśli będziesz to smarować maściami być może źle dobranymi, to możesz pogorszyć tylko sytuację. zapalenie mieszka nie ropieje przez miesiąc, boli itd, ale nie aż tak, coś ci się pewnie tam wdało i dodatkowo podrażnia...

Ok AlinA :-) Włos sam wyjdzie, wyciagnie go ta maść.

Gość zrozpaczona_na_maxa
Bardzo wam dziekuje za odpowiedzi rady!!! Kupie te masc ichtiolową a jak to nie poskutkuje to pojde do lekarza!! nie chce miec takiej czerwonej ropnej plamy na piersi :(

Boshe co za ludzie z każdą rzeczą do lekarza :-( zrób jak uważasz powodzenia:-)

Gość zrozpaczona_na_maxa
mi juz sie kiedys tak stalo ale wyciagnelam ten wlos i samo sie zagoiło. W tym przypadku ten wlos jest tak gleboko wrosniety ze nie mozna go wyciagnac i dlatego to ropieje..

Gość AlinA.
Ja też czasami przez to przechodzę :P ale zazwyczaj da się tego włosa wycisnąć. Przeklęta włosiska :( Życzę pwodzenia :)

To tak jak z włosami np na nogach, czasem tak się niefortunnie zdarzy, że po depilacji wrośnie taki w skórę i powstaje krostka. Tylko skóra na biuście jest bardziej delikatna i dlatego tak. Ja myśle, ze możesz pośc do apteki i zapytać - co jest dobre na wrastające włoski - niekoniecznie musisz opowiadać całą historię. A tam niekoniecznie musi być włosek, tylko sama cebulka i meszek a tego nie wydłubiesz. Posmaruj tak jak mówią dziewczyny - Maścią Ichtiolową, albo jakąś maścią do ran. A najlepiej biegnij do apteki i zapytaj co najlepsze będzie na to.

Gość zrozpaczona_na_maxa
w sumie nie pomyslalam nawet o tym zeby zapytac w aptece:) takie prsote rozwiazanie a nie bralam go w ogole pod uwage:) jeszcze raz wszystkim wam dziekuje ze nie zostawilyscie mnie samej pozdrawiam!!!!!

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość gość
Jak z ta maścią pomogła? Włos wyszedł razem z maścią? Mam ten sam problem i nie wiem co zrobić :/

Gość gość
A mi się guz zrobił po takim wyrywaniu włosków. I teraz idę do lekarza,bo nie chcę żeby okazało się to coś poważniejszego