Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa

Cos mi sie stalo strasznego!help!!

Polecane posty

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa

Musze sie was cos doradzic co mam zrobic... Ot贸偶 kiedys wyrosn膮艂 mi w okoliccah biustu jakis maly wlosek wiec go wyrwalam i caly czas go wyrywalam, a on stawal sie coraz grubszy.... I pewnego razu wlosek ten wrosn膮艂 pod skr贸re i zrobilo mi sie takie czerwone miejsce wok贸艂 niego z rop膮 w 艣rodku.Postanowi艂am go wydoby膰 ig艂膮 (oczywi艣cie jednorazow膮) ale nigdzie go tam nie ma.. W efekcie czego zaka偶enie zrobi艂贸 mi sie jeszcze wi臋ksze i teraz mam tak膮 wielk膮 ropiej膮c膮 rane i trwa to juz od ok. miesi膮ca.. Boje sie jako艣. Przecie偶 jak pojde do lekarza to on mnie wy艣mieje co ja sobie zrobi艂am g艂upiego!!! Mo偶e wie kto艣 co ja mam teraz z tym zrobic???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
chyba z tego sie nie umiera!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dotty
Njalepiej jednak b臋dzie je艣li p贸jdziesz do lekarza i nie martw si臋, nie wy艣mieje Ci臋!! Chyba nie chcesz mie膰 blizny, prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ***AaasiczkaaA***
Kup w aptece MASC ICHTIOLOW膭, napewno pomoze Lekarz powiedzial ze mozna ja stosowac na przerozne stany ropne, zapalne, zapalenie mieszka wlosowego, rozne owrzodzenia itd... mysle a nawet jestem pewna ze ci pomoze. Cena ok 2-3zl z tego co pamietam, tylko jest brazowa i brudzi ubranie wiec lepiej posmaruj i na to plasterek z opatrunkiem albo pochodz calyd dzien na nagusa:) Zycze zdrowia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
A co ten lekarz moze mi doradzic?? jak on to zamierza wyleczyc??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
dziekuje ci AaasiaczkaaA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 馃尰 Kupie na pewno te masc!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dotty
Id藕 do dermatologa, on na pewno co艣 wymy艣li, ranka si臋 pi臋knie zagoji i 艣ladu nie b臋dzie! Pewnie przepisze antybiotyk, 偶eby ta ropa zesz艂a....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ma praktycznych zalet
ooo blizna to i tak b臋dzie tylko im wcze艣niej z tym p贸jdziesz do lekarza tym lepiej, mo偶esz i艣膰 na ostry dy偶ur do szpitala, to jest teraz ropie艅 kt贸ry trzeba rozci膮膰 i wyczy艣ci膰, mozna tu u chirurga zrobi膰, ale wyczy艣ci膰 i tak dalej trzeba strylnie bo zrobi si臋 pwa偶ne zaka偶enie. wiesz umrze膰 mo偶e nie umrzesz, lae tak sk贸ra moze tam w 艣rodku gni膰, a to prowadzi do infekcji ca艂ego organizmu. zale偶y jak to jest du偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ***AaasiczkaaA***
Strasza Cie tymi lekarzami, a ty zapewne masz zapaleie mieszka wlosowego, musi ci zejsc ta ropa i po krzyku... najlepsza MASC ICHTIOLOWA i tyle! jak to nie pomoze to wtedy do lekarza:) pozdrawiam bo to tyle co mialam do powiedzenia:) 3maj sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
Wiem 偶e powinnam isc do lekarza ale naprawde sie wstydze... Zreszta nie mam do nich zaufania.. Raz poszlam do lekarza bo mi sie zrobil taki guz pod pach膮 i myslalam ze to cos powaznego, a lekarz mnie wysmial i pwoiedzial ze to tylko zapalenie mieszka wlosowego i powiedzial ze niepootrzebnie przychodzilam.......glupio sie poczulam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idzzzz
dziewczyno idz puki jeszcze nie jest za pozno:)kazdy Ci to powie i nie czekaj,ze na forum Ci ktos tu napisze jaka masc czy cos takiego...szczerze Ci radze.Wstyd schowaj za siebie,ludzie g艂upsze rzeczy robi膮,ale nie powiem,ze to co Ty zrobi艂as by艂o m膮dre!!!!!!!!!zdrowie jest bezcenne IDZ!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AlinA.
Jak Ci臋 lekarz nawet wy艣mieje, to 艣wiadczy tylko o nim!! Wi臋c si臋 nie przejmuj, lepiej dmucha膰 na zimne!!

Udost臋pnij ten post

***AaasiczkaaA*** ma 艣wi臋ta racje, nie napedzajcie dziewczyne w strach!!! Ma艣c pomo偶e, zaklej to miejsce a ma艣膰 \"wyci膮gnie\" stan ropny i powoli sie zagoi. To nie kwestia 1 dnia ale bedzie widac popraw臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
dobrze!A co z tym wro艣ni臋tym w艂osem ktory jest tam gdzies gl臋boko w srodku??on sam wyjdzie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AlinA.
No ok, ja nie chc臋 nikogo straszy膰 :) Pomy艣la艂am tylko, 偶e dermatolog mo偶e da膰 co艣 lepszego i rana szybciej zniknie (no i nie pozostawi 艣ladu, tym bardziej, 偶e sk贸ra w tych okolicach jest bardzo delikatna).

Udost臋pnij ten post

jeszcze ja:-) podam Ci przyk艂ad co ja kiedy艣 zrobi艂am. Po depilacji - depilatorem wr贸s艂 mi w艂osek, wci膮gn臋艂am go piencetk膮 ;-P jednak偶e jak sie okaza艂o nie ca艂y :-( zrobi艂 si臋 wrz贸d jak diabli, posmarowa艂am ma艣cia ichtiolow膮, termentiolem przysuszy艂am i zesz艂o.:-D Oczywi艣cie nikt tu nie jest lekarzem, i powinna艣 zrobic jak uwazasz. Jednak偶e zapyta艂a艣 na forum to ludzie odpowiadaj膮. Co zrobisz to twoja sprawa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
Wiecie co?ja mam 25 lat i zachowuje sie jakbym byla malym dzieckiem!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ma praktycznych zalet
jak mia艂a zapalenie mieszka to chyba wie jak to wygl膮da, nie pyta艂aby na forum czy to co艣 powa偶nego, skoro ju偶 mia艂a i min臋艂o.. w艂os sam nie wyjdzie, a je艣li b臋dziesz to smarowa膰 ma艣ciami by膰 mo偶e 藕le dobranymi, to mo偶esz pogorszy膰 tylko sytuacj臋. zapalenie mieszka nie ropieje przez miesi膮c, boli itd, ale nie a偶 tak, co艣 ci si臋 pewnie tam wda艂o i dodatkowo podra偶nia...

Udost臋pnij ten post

Ok AlinA :-) W艂os sam wyjdzie, wyciagnie go ta ma艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
Bardzo wam dziekuje za odpowiedzi rady!!! Kupie te masc ichtiolow膮 a jak to nie poskutkuje to pojde do lekarza!! nie chce miec takiej czerwonej ropnej plamy na piersi :(

Udost臋pnij ten post

Boshe co za ludzie z ka偶d膮 rzecz膮 do lekarza :-( zr贸b jak uwa偶asz powodzenia:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
mi juz sie kiedys tak stalo ale wyciagnelam ten wlos i samo sie zagoi艂o. W tym przypadku ten wlos jest tak gleboko wrosniety ze nie mozna go wyciagnac i dlatego to ropieje..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AlinA.
Ja te偶 czasami przez to przechodz臋 :P ale zazwyczaj da si臋 tego w艂osa wycisn膮膰. Przekl臋ta w艂osiska :( 呕ycz臋 pwodzenia :)

Udost臋pnij ten post

To tak jak z w艂osami np na nogach, czasem tak si臋 niefortunnie zdarzy, 偶e po depilacji wro艣nie taki w sk贸r臋 i powstaje krostka. Tylko sk贸ra na biu艣cie jest bardziej delikatna i dlatego tak. Ja my艣le, ze mo偶esz po艣c do apteki i zapyta膰 - co jest dobre na wrastaj膮ce w艂oski - niekoniecznie musisz opowiada膰 ca艂膮 histori臋. A tam niekoniecznie musi by膰 w艂osek, tylko sama cebulka i meszek a tego nie wyd艂ubiesz. Posmaruj tak jak m贸wi膮 dziewczyny - Ma艣ci膮 Ichtiolow膮, albo jak膮艣 ma艣ci膮 do ran. A najlepiej biegnij do apteki i zapytaj co najlepsze b臋dzie na to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona_na_maxa
w sumie nie pomyslalam nawet o tym zeby zapytac w aptece:) takie prsote rozwiazanie a nie bralam go w ogole pod uwage:) jeszcze raz wszystkim wam dziekuje ze nie zostawilyscie mnie samej pozdrawiam!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak z ta ma艣ci膮 pomog艂a? W艂os wyszed艂 razem z ma艣ci膮? Mam ten sam problem i nie wiem co zrobi膰 :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mi si臋 guz zrobi艂 po takim wyrywaniu w艂osk贸w. I teraz id臋 do lekarza,bo nie chc臋 偶eby okaza艂o si臋 to co艣 powa偶niejszego

Udost臋pnij ten post