Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chiolerabyto

co to moze byc?

Polecane posty

Gość chiolerabyto

podejrzewam ze sie troche przytrulam alkohlem bo nigdy czegos akiego nie mailaam, przeholowalam ostnio z alkoholem, od kilku dni mam zaczerwienionei zolatwe oczy co moze byc spowodowane zla pracawatroy lub podwyzszeniem stezena bilirubiny we krwi a tob oznaczalo zoltaczke, jednak wiem ze zoltaczka ma okres wylegania od 20 do 180 dni! wiecto nie moze byc to, pozatym nie mm innych typowych dla zoltaczki objawow. ktoswie co tomze znaczyc te zolto czerwone oczyska? dizki z gory

Gość chiolerabyto
??

nie wydaje mi się, żeby to była żółtaczka gdyż jak napisałaś ostatnio przecholowałaś a z tego co mi wiadomo żółtaczka pojawia sie po dluzszym okresie uzależnienia od alkoholu. moj znajomy mial zółtaczke ale wcześniej 20 lat pił

Gość cholerabyto
wiem ze to nie moz byc zoltaczka, ale nie mam pojecia co innego, nie mam jak zrobic bafan z bilirubina bo jestem zagrania a te zolte oczyska mnie irytuja wygladam jak potwo! :/ koniec ni pije juz alkoholu :/

Gość to jest żółtaczka
bo żółtaczka jako taka to nie jest choroba tylko objaw!!! Choć powszechnie wirusowe zapalenie wątroby nazywane jest żółtaczką. A co do żółtych oczu, to przecholowałaś z alkoholem i za bardzo obciążyłaś wątrobę. Możesz też mieć tzw zespół Gilberta czy wrodzony nadmiar bilirubiny, który nie daje na ogół żadnych objawów, ale może dać po zbytnim obciążeniu wątroby. Tak czy inaczej idź do lekarza i zrób próby wątrobowe, ASPAT, ALAT, bilirubina i GGTP

Gość to jest żółtaczka
Żółtaczka (icterus) - zażółcenie skóry, błon śluzowych i białkówki oczu wskutek nagromadzenia się bilirubiny w surowicy krwi i tkankach organizmu. Prawidłowy poziom bilirubiny w surowicy człowieka wynosi 3,4-17 μmol/l. http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BB%C3%B3%C5%82taczka_%28medycyna%29

Gość cholerabyto
no wlasnie w ty probem ze nie za bardzo jak mam isc do lekarza bo jestem wefrancji jeszcze 2miechy i est cholernie drogo :/ tutaj ledw na zycie starczaa co dopier do lekarza:/

Gość wątroba się broni ........
musiałaś faktycznie przecholowac z wódeczką i to nie był tylko raz twardówki -reaguja tak na billirubinę ale też na wysoki poziom % --- możesz tez mieć popękane naczynka w oku ,zbyt wysokie ciśnienie po wypiciu.....zażywaj dużo wit.C.

Gość to jest żółtaczka
Teraz pozostaje odłożyć wszelki alkohol i jeść lekkostrawne produkty, bez tłuszczu itp. A po powrocie tak czy inaczej zrób badania

Gość cholerabyto
to jest mozliwe, bo mam proble z ozami, tydzien emu zakonzylam prygode z zapaleniem spojowek, nie mowac o tym ze nosze soczewki i mam -12 :/ a z alkoholem fakt wypilm 3 piwa, vodke0.5,wino i 2 sliwki na spole ze znajomym :/ ale wiecie jak to jest za granica trzeba bylo bronic honru ojczyzny:D ale ocz mne wkurzaja tezolte bialka brrrrrrrr

Gość kiijjaaa....
U zdrowej osoby białko oka (nazywane fachowo twardówką) powinno mieć kolor nieskazitelnie biały. Białko sine, lekko fioletowe lub niebieskie wskazuje na niedobór wapnia w organizmie. Popękane naczynka krwionośne świadczą z pewnością o nadciśnieniu, większe obszary popękanych naczynek, czasem plamki krwi to pewny artretyzm lub zaawansowana choroba reumatyczna. Żółta barwa twardówki (czasem żółte lub pomarańczowe plamy na powierzchni całego białka) zwiastuje podwyższony poziom cholesterolu lub zatrucia alkoholowego.

Gość cholerabyto
szczeze to mam nadzieje zeto ztrucie a nie cos gorszego ehhh