Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nastolatki

Deplacja u nastolatek

Polecane posty

Moja znajoma dermatolog jest przeciwniczką kremów dla nastolatek. Ich długotrwałe używanie, zwłaszcza w wieku dojrzewania może prowadzić do żylaków. Rozważcie za i przeciw. I zdecydowanie mów o szkodliwości depilacji okolic intymnych "na zero"! W tym wieku to może prowadzić do tragicznych skutków

ja pod pachami zaczęłamm się golić jak mi tylko zaczęły włosy wyrastać, nie pamiętam jak dawno to było. Nogi, hmmmm jakoś w podstawówce gdy wiosna przyszła i wf na dworze, wstyd do krótkich spodenek, jakoś się świeciły w słońcu :D

Gość magdalenka2224442442
u mnie to bylo tak, ze kiedy dostalam okres, poczulam sie kobieta i postanowilam o siebie dbac, ogolilam pachy i nogi, okolice intymne zaczelam golic kiedy postanowilam z chlopakiem wspolzyc, zeby bylo ladniej;) troche balam sie o infekcje, ktore czesto sie zdarzaja po goleniu, bo wlosy juz nie chronia, wiec kupilam tez probiotyki gienkologiczne lactovaginal, ktore aplikuje po goleniu i wspolzyciu, wiec tak juz pozno w nocy, czuje sie komfortowo bez zbednych wlosow,a dzieki probiotykowi nie boje sie infekcji

Moja najstarsza corka chodzi do 2 sredniej i doprawdy nie wiem kiedy zaczela sie golic i czy sie goli, no ale najwrazniej tak, bo nie widze u niej wlosow ani na nogach ani pod pachami wiec domniemam,ze sie goli Za to moi nastoletni chlopcy sie golą tylko pod pachami z czystych przyczyn higienicznych ,na nogach sie nie golą, jedynie pachy, ale mysle ze to akurat dobrze swiadczy o nich,że sami z wlasnej woli to robią

Gość ja mialam 15 lat
golic sie zaczrlam od 15 lat

Gość gość
A mnie to tak cholernie denerwuje. Mam 15 lat.Najchętniej potrząsnęłabym całym tym światem ! Dla mnie golenie się w tym wieku jest nienormalne.Najchętniej bym w ogóle tego nie robiła. Ale wyobrażacie sobie co by było gdybym przyszła na wf z jakimkolwiek śladem owłosienia? ! Chociaż wf mam tylko z dziewczynami. Absurd!