Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żle mi z tym

ponowny ślub

Polecane posty

Gość żle mi z tym

hej wie moze ktos czy jest mozliwy drugi slub koscielny? co trzeba zrobic jak nie ma podstaw do uniewazienia pierwszego malzenstwa?

Jeśli nie unieważni się małżeństwa (co jest skutniem braku powodu do unieważnienia) nie można brać ponownego ślubu kościelnego. To chyba dość logiczne. To tak jak byś nie miała rozwodu i chciała brać kolejny ślub.

Gość żle mi z tym
wiem ale jak to mozna obejsc jak nie ma postaw do uniewaznienia i zrobic tak aby one jednak powstaly?

Gość żle mi z tym
bo chce slubu koscielnego!

O boże. To powiedz, że cię zmusili do ślubu, że nie byłaś w pewni władz umysłowych, że mąż ukrywał przed tobą coś. Wymyśl. Ale czy to nie oszustwo? Ale to twoja moralność nie moja.

Gość żle mi z tym
to ne o mnie chodzi

Gość Ale po co chcesz przysiąc
przed Bogiem, skoro ON takiej obietnicy nie chce?

Przeciez jezeli uniewaznia malzenstwo bo Ty sobie wymyslisz jakis powod to w rzeczywistosc wedlug KKK i tak nie bedze ono uniewaznione. Zreszta nie wiem dlaczego tak bardzo Ci na tym zalezy....Jak kogos kochasz to go po porstu kochasz. Kochasz go bez tej bialej sukienki i calej tej otoczki.

No właśnie. Po kiego grzyba było przysięgać przed bogiem. Co za różnica teraz ta osoba powinna wziąć ślub cywilny a nie kombinować.

Gość Ale po co chcesz przysiąc
Wiadomo, że każdy może powiedzieć, że nie wiemy, czego chce Bóg. W urzędzie jednak też można w białej sukni z welonem...