Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mufra

ANGIELSKI - pytanie

Polecane posty

jak napisać: Przepraszam, ale nie jestem pewna czy moja poprzednia wiadomosc dotarla do panstwa. Jesli nie prosze dac mi znac. I am so sorry but I am not sure if my earlier message reached to you. If not - please drop me. tak?

Gość ewelinay23
mysle ze powinno byc i am sorry but i am not sure that my earlier message reached to u, if not please (tell me that lub drop)

Gość snoepje
Ja bym napisala: I'm sorry (nie "so sorry" bo to brzmi jakbys lizala im tylki) but I'm not really sure if u got my last messege. Please let me know.

ja bym sie przychylila do ostatniej wypowiedzi. dziekuje :)

Gość eefwefwesfwef
I would like to ask whether my previous message/e-mail/letter? was delivered to you. Please, inform me as soon as possible. taka moja wersja, ale rozumiem ze chodzi o zwrot formalny? bo jezeli nie to zamiast 2 zd moze byc "let me know".

chodzi o taki zwyly zwrot do kogos np. w e-mailu. nie musi byc formalny ale musi byc grzecznie to ktora wersje wybrac?

I am soryy but I am not sure whether my previous e-mail was delivered to you. Please, inform me as soon as possible. ostatecznie moze byc?

snoepje ma najlepsza wersję;)

Gość eefwefwesfwef
Please, let me know - najlepiej uzyc w stosunku do osob ktore znasz osobiscie, z rowiesnikami itd. Jezeli to mail do firmy do ludzi wyzej postawionych, ktorych nie znasz, i chcesz byc bardziej oficjalna to uzyj "Please inform me as soon as possible":-)

Gość eefwefwesfwef
moze byc ta wersja ktora napisalas:-)

Gość snoepje
Racja, zalezy do kogo wysylasz ta wiadomosc, jesli do znajomych lub przyjaciol, wtedy moja wersja jest krotka i do rzeczy. Jesli natomiast piszesz do kogos kogo nie znasz za dobrze wtedy wersja eefwefwesfwef jest bardziej oficjalna i ta powinnas wyslac.

Gość No to ja podbiję topik ...
... nieco innym pytaniem: "Oby nigdy nie zabrakło Ci czasu, by okazać uczucia" - jak to przetłumaczyć? Cholera, niby jestem po filologii angielskiej, a to zdanie z reklamy PlusGSM nie daje mi spokoju :-O Pomoże ktoś? Mi przychodzą do głowy jakieś dziwne twory, które na pewno nie są odpowiednim tłumaczeniem :-O Druga część zdania - ta po przecinku - zapewne będzie brzmiała "to express your feelings", ale pierwszej części nie umiem przetłumaczyć... 😭 Help me!

Gość coffeemug
May you always have time to show that you care... wolne tlumaczenie;-)

Gość No to ja podbiję topik ...
Dzięki, ja tworzyłem cuda w stylu: "Never let yourself have no time to express your feelings" - niby zbliżone do wersji polskiej, ale jakieś to zdanie dziwne jest, podobnie jak inne moje wynalazki w tej materii :P