Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wera 123678

cytlogia!!!

Polecane posty

Gość wera 123678

hej dziewczyny,bylam osttanio u ginekologa i stweirdzil stan zaplany przepisla gynalgin, wyznaczyl termin na cytlogie na 14maja,teraz akurat mma okres ktory sie skonczy 7,tabletek gynalginu jest 10 na to wychodiz ze sie nei wyrobie w czasie,czytalam ze przed cytologia nie wolono uzywac zadnych globulek ani nie wolno uprawoic sexu ,co mam robic brac ten gynalgin po okresie i isc na cytologie czy leczyc i isc normlanie jak wyznaczyl 14???jak woogle wyglada cytlogia bede ja miala 1 raz robiona,pozdrawiam,czekam na sugestje

Gość Ann_MIho
ja bym poczekala i nie brala, nie powinno ci zbytnio to wplynac na wynik najwyzej bedziesz miala II grupe co znaczy ze wlasnie masz stan zapalny. Cytologi wyglada tak ze jaksiadasz jak przy zwyklym badaniu ginekologicznym a lekarz bierze taki dlugi patyczek zakonczony mala szczoteczka i chwile zbiera komorki z szyjki macicy. troche smyra ale raczej nie boli to wszystko. nim sie spostrzerzesz bedzie po wszystkim

Gość wera 123678
dziekuje za odpowiedz!! a czy podczas tego badania wykryc mozna zarazenie wirusem hpv??

Gość ech........
po to jest cytologia własnie

Gość cytologia nie wykrywa
zakazenia HPV!!! to oddzielne badanie, niewiele laboratoriow je robi, co do globuleg - mialam podobnie i powiedzial zeby 2 dni przed zrobic przerwe w globulkach, czyli u Ciebie 11 maja ostatnia

Gość wera 123678
ok dzieki dziewczynki:)

Gość gosia samosia
to jak w koncu jest z ta cytologia bo tez jestem ciekawa..wykrywa hpv czy nie???

Witajcie. To po krótce, poszłam do gina wykrył stan zapalny i dał czopki, zrobił cytolgię, która wyszła tak:LSIL-HPV, infekcja bakteryjna i cechy inf. TV, nasilony odczyn zapalny, do kontroli po leczeniu. Poszłam więc po miesiącu znowu na kontrolę i infekcji już nie było, pobrał znowu cytologię i wyszła tak: w rozmazie obecne (nieliczne) komórki wskazującr na zmiany LSIL oraz inf. HPV. Rozmaz bez cech zapalenia. I wizyta za 6-mcy. Ale mam i drugą cytologię pobieraną jeszcze w trakcie zapalenia i ona wygląda tak: nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego (ASC) - nieokreslonego znaczenia (ASC-US). A więc podpowiedzcie, czy powinnam czekać 6 m-cy na kolejną cytologię czy robić badania pod wzgl. tego wirusa HPV, bo martwi mnie to. Ogólnie nie wiem czy to jest groźne czy poprostu mam spokojnie czekać a może się sam cofnie i za 6-mcy cytolgia wyjdzie ok. Prosze jak ktoś się zna na tym to wyjaśnijcie mi dokładnie co oznaczają te moje wyniki osttaniej cytologi. pozdrawiam.