Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

ma jakies znaczenie z zajsciem w druga ciaze?Prosze o opinie.MamRh-B

Gość artemizia
a partnera? Jesli RH + to moga byc problem.Powiedz o tym lekarzowi :)

Gość 100krota
moja mama ma rh- a rodziła 4 razy, w dodatku miała konflikt serologiczny z tatą, więc nie sadze aby to przeszkadzało w zajsciu

po co mam mowic skoro mam juz jedno dziecko?Z mezem w pozo.Chodzi o moja grupe ,bo kobiety z reg.musza miecRh+.O to chodzi.Chce miec drugie a slyszalam ze trzeba dostac immuglobuline aby nie bylo konfliktu.PYtam czy ktos ma podobna sytuacje

100ktora dziekuje za odpowiedz bo sie ostatnio nasluchalam.Staram sie juz 8m-cy i lipa.Ale moze tym razem sie uda

Gość artemizia
po to masz mowic,ze moze wystapic konflikt serologoiczny. Przy pierwsyzm dziecku w czasie porodu moglo nastapic wymieszanie krwi twoje i dziecki, jesli ojciec mialby rh+ to dziecko odzeidziczylo je najprawdopodobnie po nim. pODCZAS WYMIESZANIA KRWI tWOJ ORGANIZM MOGL WYTWORZYC PRZECIWCIALA PRZECIWKO rh+ ( W PIEWRSEZJ CIAZY NIE BYLO ZCASU ABY TO ZASZKODZILO DIZECKU), podczas drugiej ciazy mozezs meic juz te przecwicial w organizmie i moze byc klopot....DLATEGO MAS ZO TYM POWIEDZIEC LEKARZOWI

Gość 100krota
ja nie wiem dokładnie jak jest z ta grupa, ale moja mama zaszła w druga ciaze po 8 miesiacach od porodu, wiec chyba sie za bardzo nie starała, a o tym że ma konflikt dowiedziała sie dopiero przy trzecim dziecku i wtedu jej coś podawali od poczatku ciazy

Poprostu kolezanka opowiadala jak przy drugim dziecku miala problem,dzieciatko mialo cala krew przetaczana!Tylko dlatego ze nie dostala w ciazy immuglobuliny.A trzeciego nie radzili miec!

Gość artemizia
oczywiscie na sam fakt zajscia w ciaze raczej to nie ma wpywu, tylko na jej dalsze utrzymania :)

artemizia,lekarz wie ,bylam w grudniu w szpitalu,bo poronilam.Dostalam immuglobuline i niby ma byc ok.Lecz zalozylam temat aby dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat.Dziekuje ci moja droga mimo wszystko

Gość kkijaanuuu

Gość artemizia
dlaczego mimo wsyztsko? Zycze powodzenia w staraniach :) POZDRAWIAM

AAA nie gniewaj sie poprostu jestes pomaranczowa i na poczatku myslalam ze sobie jaja robisz.Sorki

Wogole to jest tu jakas dziewczyna ktora ma wiecej niz jedno dziecko z grupa Rh-????

Konflikt serologiczny nie przeszkadza w zajsciu w ciaze (wiec nie sadze, zeby wplywal na wasze starania, po prostu trzeba byc cierpliwym), ale jest klopotliwy juz po zajsciu tzn. w utrzymaniu zdrowej ciazy. Skoro dostalas globuline, to powinno byc ok. Jak zajdziesz powinnas badac poziom przeciwcial i prawdopodobnie znowu dostaniesz leki. Ile lat ma twoje pierwsze dziecko? Moja mama ma rh-. Oboje dzieci, brat i ja mamy rh +. Mama dostala gammaglobuline w ciazy z bratem i nie miala przeciwcial. Jest miedzy nami 8 lat roznicy i bedac ze mna w ciazy tez nie miala przeciwcial, mimo, ze to byla jej druga ciaza. Ale trzeba to kontrolowac.

Lucyjko witam.Mam6letniego syncia.On po tatusiu odziedziczyl grupe.Zaciekawilo mnie to poprostu po rozmowie z kolezanka.Ale widze ze juz 2osoby ktore mnie podniosly na duchu,tzn dwie ktore maja mame z ta grupa(bez tego czynnika ktorego miala pewna niegdys malpa-Rhitus)

Edi, bedzie dobrze, tylko musisz pozostawac pod kontrola lekarza w czasie drugiej ciazy i kolejnych :) Na pocieche moge jeszcze napisac, ze moja tesciowa urodzila 6 dzieci mimo rh - (oprocz pierwszego wszystkie przed terminem, ale cale i zdrowe). Za jej czasow nie robiono jeszcze badan w tym kierunku. Ale lepiej chuchac na zimne ;) Zycze powodzenia :) Tak, to moje pierwsze dziecko. Mam szczescie, bo jestem rh +.

Mam 0 rh-, mąż 0rh+. Dwoje dzieci 0rh-. Różnica między dziećmi 6 lat.Bardzo ważne jest w czasie ciąży badanie czy nie wytwarzają sie przeciwciała. Jak można pisać że kobieta z rh- urodziła 6 zdrowych dzieci nie podając rh ojca dzieci? Pewnie miał też rh-, więc nie było żadnego zagrożenia.