Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clifford

skutki uboczne tabsów

Polecane posty

Gość clifford

Mam do was pytanie-czy znacie jakiś przypadek zakrzepicy, która była skutkiem stosowania antykoncepcji hormonalnej?Jakie były objawy i konsekwencje tej choroby?Proszę o dopowiedzi!!

Gość clifford
Czy nikt nie miał do czynienia z takimi skutkami ubocznymi tabletek?

ja dwa lata brałam cilest po czym pewnego pięknego dnia zaczęły mi pękać żyły w nogach:O założyłam spirale i mam spokuj:)

Gość anika32
Ja znam sposób, by NIE MIEĆ zakrzepicy. Mój ginekolog kazał łykać mi acard. Można go kupić bez recepty.

ale wstyd:O jak ja napisałam spokój, przepraszam:) a co do zakrzepicy to ten acard też pewnie ma jakieś skutki uboczne;p

Gość martkaaaa234567
U mnie: Zylaki, a raczej ich poczatki Przetłuszczające włosy Krosty Po odstawieniu nasiliło się wszystko, teraz stopniowo przechodzi. Jesli już to wybiorę napewno spiralę........zadnych cholernych tabsów

Gość martkaaaa234567
Co do acardu, to już jest lek jakiego nie stosuje się tylko profilaktycznie !!!!!! Na nogi polecam venoruton :-)

a mnie sie caly czas chce jesc :( nie potrafie sie najeść... co do zakrzepicy to nie znam nikogo, za to znam wiele osob ktore biora tabsy i pala i nic im nie jest

Gość Juz nie wiem...
Czy kazda ma skutki uboczne po tabletkach anty? W poniedziałek ide do ginekologa z wiazku z tradzikiem ale nie chce tabsów bo własnie boje sie tych skutków...

Gość martkaaaa234567
Albo nic im jescze nie ejst, i potem nagle się wszystko sypnie, albo nie zwracają uwagi na swoje ciało.

ee tam, nie jest zle, ja tez sie obawialam, biore od niedawna tylko cały czas glodna jestem :( ... bałam się zakrzepicy, depresji , że zacznę tyć że libido mi spadnie i w ogóle. a jest całkiem dobrze.

Gość Juz nie wiem...
Ja sie boje ze po odstawieniu moge mic jeszcze wiekszy problem z tradzikiem :( do tego przytyc i wogole wszystko...

Gość martkaaaa234567
Niestety najgorzej jest jak się je odstawi, przez jakis rok. Potem wszystko wraca do siebie:)

Gość clifford
dzięki za odpowiedzi, pytam o to, bo niestety wykazalam się duza glupotą i popalalam jednoczesnie biorąc tabletki, teraz rzucilam palenie,ale ogolnie nie czuje sie najlepiej,ja profilaktycznie biorę aspirynę protect,w ogólę myślę o odstawieniu tabletek-mam wiele skutkow ubocznych-spadek libido,wzrost wagi,mialam tez poczatki depresji,kobiety,teraz widze,jakie to swinstwo

martkaaaa234567 - aż rok? za jakie grzechy? Ja od tygodnia nie biorę tabsów i już mam dwie niespodzianki na brodzie :( i przetłuszczajace sie włosy, a niech to. Czuje sie jak nastolatka. Dodam ze tabsy bralam ze wzg. na anemię (przez 7mies), na antykoncepcję w tym wydaniu nigdy bym sie nie zdecydowała.

he zalozylam podobny topik-tak wiec moja kolezanka ma zakrzpice po tabsach

Gość clifford
No to może napiszesz coś więcej?

Gość aaajaaa
Biore juz prawie 5 lat. Poza tym, ze troche mi d***pa urosla to nic mi nie jest. Za to pozytywow moge duzo wymienic :)

Gość czekaj jeszcze kilka lat
to zobaczysz jakie beda skutki jak odstawisz

Gość aaajaaa
Przy kazdych tabletkach jest ulotka. Biorac je wiedzialyscie na co sie decydujecie.

Ja odstawiłam, pojawiły mi się cysty na jajnikach i dopiero teraz, po 4 miesiącach, dostałam normalny okres. No i schudłam 5 kilo w miesiąc po odstawieniu a w trakcie brania zauważyłam, że zaczęły mi pękać żyłki na nogach. A teraz w pełni wracam do kobiecości i jajeczkowania ;)

aaajaaa -> jak się bierze antybiotyk to też są na nim napisane skutki uboczne, ale nikt się tym szczególnie nie przejmuje. Tak samo z tabletkami bo każdy myśli, że mnie to nie spotka. Ja też tak myślałam a teraz widzę, jaka byłam głupia. Szkoda że tak późno się opamiętałam. A pomyśleć, że jeszcze rok temu tak zaciekle broniłam tabletek w podobnych dyskusjach, że takie super i w ogóle ;) Człowiek uczy się na błędach

Gość clifford
Dziewczyny, rzucam to świństwo, zostały mi 2 tab;letki do końca opakowania..

Gość aaajaaa
Kazdy organizm reaguje inaczej. Wiec nie mowcie, ze jak odstawie to spotkaja mnie wszystkie przypadlosci jakie sa wymienione w ulotce. Poza tym juz raz odstawilam na prawie 2 lata. Urodzilam pieknego, zdrowego chłopca :) I nic po odstawieniu mi sie nie dzialo.

Gość clifford
No to fajnie masz, ja tam nie odradzam nikomu odstawienia tabletek, bo nawet jesli będą jakieś problemy to i tak jest to korzysć dla organizmu,ja czuję się coraz gorzej i mam podejrzenia, że to ma związek z tabletkami, boję sie, bo podczas przerwy miesięcznej pogorszył się stan mojej cery