Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myniaaaaa

planowanie ciąży w ieku 40 lat

Polecane posty

Gość myniaaaaa

Witam :) W czerwcu skończe 40 lat . Co myslicie o planowaniu ciąży w tym wieku???? Czy to już za późno???? Mam prawie dorosłego syna , ale dopiero teraz czuję , że jestem gotowa mieć drugie dziecko. Czy nie jestem już za stara:(((((((?????? Prosze powiedzcie co myślicie??? Dzięki

Nie, nie jesteś za stara. Wiele kobiet rodzi w tym wieku, sama urodziłam się, gdy moja mama miała 40 lat. Masz jednak statystycznie mniejsze szanse na poczęcie dziecka i donoszenie go. Mimo to, życzę Ci powodzenia, dzięki dziecku będziesz znaczenie dłuzej młodsza i nie dopadnie Cię syndrom pustego gniazda.

Gość myniaaaaa
planowanie to jedno - a zajście w ciąże to drugie - boje sie porażki , boje się trudności związane z ciążą....mam wiele wątpliwości :(

Każda z nas się boi, czy ma 20, czy 30 czy 40 lat :) Ja boję się cały czas, zwłaszcza, że przeszłam już 1 poronienie w zeszłym roku i nikt nie wie dlaczego. Teraz jestem na półmetku i tez się martwię.

Gość docia2
niczego się nie bój - do pracy ... statystyki swoją drogą a zycie swoją . moja mama urodziła mnie gdy miała 39 , a brata 40. Bardzo ją kochamy . A dziecku jest obojętne czy mama ma 20 lat czy 40. Sama też rodziłam grubo po 30-stce i nie żałuję . Kobiety po 40 są obięte lepszą opieką prenatalną i statystycznie mniej mają niepowodzeń niż młodsze.... powodzenia