Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rocznik 82____

ostatnio w polsce zapanowala straszna moda...

Polecane posty

Gość rocznik 82____

na mlode matki.. coraz to wiecej jest dziewczyn w wieku 19-23 lata ktore juz sa w ciazy ( co jest wynikiem wpadki i nie przemyslanych decyzji) Niestety pozniej dziewczyna i rodzice zmuszaja chlopaka do slubu jakby to cos zmienialo. Przeciez facet moze placic alimenty i nie wiazac sie z dziewczyna slubem. Czemu ejst taka presja? Czemu dziewczyny ida z brzuchem do slubu?

bo jak bedzie sama to bedzie uwazana przez spoleczenstwo za ladacznice ktora daje dupy kazdemu, i dlatego rodzice chca zeby sie z nim ozenila \"zeby ludzie nie gadali\"

Gość arabeska_one
hehe , bo dziecko musi mieć ojca, a dziewczyna męża i to nie na dochodząco tylko na stale, tak żeby go sąsiedzi i rodzina widziala jak potem ja zostawi to trudno, ale mniejszy wstyd niż jak sie żenić nie chce , dlatego ślub muuuuuuusi być i basta !!! przepraszam , może troche zlośliwa jestem ;)

tez zauwazyłam taka mode, nie wiem gdzie miały głowy jak sie kochały... chyba ze jak w tym kawale - pod kierownica :P u mnie na roku sa dwie matki, praktycznie mozna powiedziec ze rodzily w tym samym czasie, a z obliczen wynika, ze to wiosenne wpadki... no ale coz, wiosna idzie, troche ciala sie pokaze i od razu hormony wariuja :( nie popieram tak wczesnego macierzynstwa :(

a wyjasnijcie mi jedno, o ile wiecie, dlaczego te dziewczyny z biedniejszych rodzin, mniej wyksztalconych, nawet te niestudiujace tylko moze pracujace i zarabiajace grosze, maja juz dzieci majac 18-21 lat, ja tego nie rozumiem. mowi sie o nieswiadomosci o antykoncepcji, no ale przeciez ludzie, dostep do tv, gazet czy gina ma kazdy, a gumki w aptece kupic chyba sie bardziej \"oplaca\" niz miec dziecko :o nie wiem, kochaja sie bez gum? mam pare kolezanek z wlasnie tzw biedniejszych rodzin, ale skad te wpadki?

a czy facet przed faktem nie myśli głową , przecież też musi zdawać sobie sprawe z konsekwencji, całe życie chce byc motylkiem fruwającym z kwiatka na kwiatek??. Jak zrobił dziecko, to niech bedzie odpowiedzialnym gościem a nie chłopaczkiem, dlaczego tylko dziewczyna ma cierpieć? Odpowiadają za życie dziecka oboje.Dziewczyny 3 razy zastanówcie się czy seks z danym facetem to jest naprawde \"TO\"

Gość koc
po pierwsze ; wiedzieli co może się stać - powinni być ludzmi odpowiedzialnymi za swoje zachowanie . 2,dzieci potrzebują 2 rodziców , 3, samotna kobieta = trendowata , 4, Alimenty = farsa - nie w polsce sa śmiesznie małe i wiele z nimi kłopotu , 5, . Dlaczego kobieta ma mieć wszystkie obowiązki związane z wychowaniem dziecka , a on tylko jej zapłaci .

Gość pytanie małe mam...
a czemu autorka zakłada, że ciąża w wieku 19-23 lat to wpadka? O ile mając lat 19 to rzeczywiście często jest to nieplanowana ciąża, to po 20-tce wiele kobiet decyduje się na dziecko, szczególnie gdy chłopak/mąż jest starszy. A wracając do wpadek, to nie przesadzajmy! Wielu partnerów chce ożenić się, a nie jest zmuszanych do tego, przecież to nie tak, że laska idzie na impreze i z pierwszym lepszym zalicza wpadę (choć też się zdarza...), często są to związki, które trwają już jakiś czas, np. 2 lata, a nawet i 5. A nie każdej dziewczynie brzuch przeszkadza w ślubie, bo niby czemu?

Gość przeciętne alimenty wynoszą
300 zł!!!Smiech na sali, wynajęcie niani więcej kosztuje. Alimenty powinny wynosić najmniej 1000zł, bo dziecko ma większe potrzeby niż tylko jedzenie

Gość ja urodziłam w wieku 23 lat
ciąża była planowana

Gość Cezania
Dla mnie ślub z brzuchem powyżej nosa to porażka

Gość pytanie małe mam...
co innego ślub w 4 czy 5 miesiącu, a co innego w 8. Choć trudno w to uwierzyć, to moja kuzynka zaszła w planowaną ciążę ze swoim narzeczonym mając 17 lat, urodziła w przeddzień swoich 18tych urodzin (on 12 lat starszy). Jak brali ślub, była 2 miesiące przed terminem porodu. I co? Dla jednych to tragedia a dla nich nie, są szczęsliwi, i o tyle mądrzy, że głupie i złośliwe komentarze po prostu mają gdzieś...

Gość ja_mam_podobnie...
wyszlam za maz majac 21 lat tez bylam w ciazy niezaplanowanej ale chcianej. Teraz jestesmy w trakcie rozwodu dziecko bedzie mialo rozbity dom i juz igdy moje, mojego dziecka i bylego meza zycie nie bedzie wygladalo tak jak to sobie zaplanowalismy. Czemu pojawilo sie dziecko... powiem szczerze - z braku swiadomosci, kochalismy sie wiele lat i bylismy pewni ze bedziemy razem ale na dziecko bylismy zdecydowanie zbyt mlodzi. Problem zaczyna sie juz w domu rodzinnym u mnie byly zakazy i nakazy nie bylo rozmow . Seks byl brudny i zakazany a wiadomo mlodych ciagnie do siebie, niestety nie stac nas bylo na regularna antykoncepcje (tabletki) i regularne chodzenie do lekarza na kontrole i wizyty.Wiec wpadlismy. Czemu wiec wzielismy slub-bo z jednej strony chcielismy a z drugiej byly naciski rodzicow ( ludzie na wysokich publicznych stanowiskach) . Teraz tez tego nie rozumiem, czemu oboje sie na to godzilismy, chyba po prostu bylismy niedojrzali i niedorosli coz zycie nas szybko nauczylo pewnych rzeczy. Teraz sama dziwie sie osobom bioracym slub w wieku ok 21 lat nawet bez wpadki. pozdrawiam cieplo!! ania

i teraz pewnie siedzi z dzieciorem jest nikim nie ma wyksztalcenia i jest utrzymanka :p

Gość bo to jest
po katolicku

Gość A czasem jest tak
że dziewczyna zawozi dziecko jemu i on wychowuje, a ona płaci alimenty