Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doda-ajj

po spaniu trzeba myć!!a dopiero potem figle..P

Polecane posty

Gość doda-ajj

ciekawostka: ze w skład męskiej mastki(wydzieliny zbierajacej się pod napletkiem u mężczyzn-najczęściej po nocy) wchodzą saprofitujące prątki,które mężczyźnie nie robią aż takiej szkody jak kobietom...prątki te zwiększają ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy-badania wykazały ze monogamiczne żydówki praktycznie nie chorują na tą odmianę raka. Dlaczego?bo zabieg rytualny(obrzezanie) jest wspaniałym zabiegiem higienicznym i eliminuje powstawanie mastki u mężczyzny. Naszym wspaniałym mężczyznom radzę wiec najpierw myc interes po nocy-a potem dopiero figlowac. Być moze cos to da-moze niewiele ale zawsze lepiej jesli taka ciekawosta pojdzie w świat(jest to wiadomosć od lekarza)

A jakiś link? Podpierasz się badaniami - chętnie bym o nich przeczytała, by nie tworzyć mitów forumowych.

Gość doda-ajj
powiem Ci szczerze ze usłyszałam to od wujka lekarza który opowiedział mi to jako ciekawostkę medyczną którą wie z jakiegoś pisma ichniejszego...napisałam bo jakoś mnie to zaciekawiło- w sumie coś w tym jest-ale nie znam tabel.itd.nie chce rozsiewać mitów...nie było to moim zamiarem.

Gość doda-ajj
a w sumie->najprościej... "Mastka podejrzewana jest o działanie rakotwórcze. Niektóre badania wykazały większą zachorowalność na raka żołędzi u mężczyzn nieobrzezanych, u których mastka zalega pod napletkiem niż u mężczyzn obrzezanych, u których wydzielina ta jest nieobecna . Inne badania wskazują również zmniejszoną ilość stanów zapalnych pochwy i nowotworów szyjki macicy u kobiet utrzymujących stosunki z obrzezanymi mężczyznami ." http://pl.wikipedia.org/wiki/Mastka

Saprofity to grzyby. Nieleczona grzybica może prowadzić do nadżerki, nieleczona nadżerka - do raka. Nie słyszałam o bezpośrednim związku saprofitów z rakiem - dlatego zapytałam o źródła.Każda kobieta, która regularnie (minimum raz w roku) robi cytlogię i bada się u ginekologa - nie ma powodu do zmartwień.

Jeśli faktynie istnieje bezpośredni związek saprofitów z rakiem - to byłaby to kolejna motywacja do systematycznego leczenia stanów zapalnych ALE wikipedia nie jest dla mnie wiarygodnym źródłem. Edytować może ją każdy - tworzą ją internauci. Interesują mnie bezpośrednie wyniki badań, dlatego jeśli będziesz kiedyś w ich posiadaniu, to ędę wdzięczna za nakierowanie na źródła.

Gość doda-ajj
ok.jeśli Cię to interesuje następnym razem spytaw wujka o źródło.pzdr!! ps.wydaje mi się że można pogrzebać w necie.ale jasne-nie jest to pewne źródło wiedzy-poprostu zaintrygowało mnie to bardzo...naprawde-i w sumie dobrze wiedzieć...

Gość doda-ajj
Penis pozbawiony napletka jest w pełni funkcjonalny, a powierzchnia żołędzi szybko przystosowuje się do odbierania stałych bodźców dotykowych. Należy również wspomnieć o pewnych zdrowotnych zaletach obrzezania. W społeczeństwach, w których obrzezanie jest praktykowane u wszystkich lub u większości mężczyzn, praktycznie nie notuje się występowania stanów zapalnych dróg moczowo-płciowych, raka penisa i raka szyjki macicy u kobiet http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1