Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale mam dylemat

do przyszlych żon, mężów- tudziez do tych co juz po ślubie!

Polecane posty

Gość ale mam dylemat

mam problem, za pare tyg ide na wesele i nie mam pojecia jaki prezent moge kupic młodym. nie maja listy prezentów, urzadzaja sie w nowym mieszkaniu, ale nie chce kupowac sprzetów agd bo to pewnie zrobi najblizsza rodzina, lub tez da kase czego ja nie chce robic a wiec moja prosba do was, powiedzcie mi co byscie chcieli dostac na prezent slubny, cos przydatnego, a nie jakas szmire co po tygodniu pojdzie w kąt. bede wdzięczna za wszelkie pomysly aha jesli chodzi o koszty to max 300, nie stac mnie na wiekszy wydatek, niestety :(

Gość ale mam dylemat
haloooo, no nie uwierze, ze nie ma tu panien mlodych i panów mlodych... :D piszcie, pomozcie!

Można kupić: - zestaw eleganckich filiżanek - zestaw oryginalnych talerzy (np. kwadratowych) - srebrne łyżeczki - obrus, serwetki - serwis eleganckiej porcelany Ale to tylko moje propozycje :)

Gość a nie lepiej dać
pieniądze? Pomyśl nad tym. Ja wychodzę niedługo za mąż i przyznam ci się że wolałabym dostać pieniądze. Też urządzamy mieszkanko i np planujemy styl starodawny więc z prezentami może być różnie i czy mi się przydadzą? Jest też problem bo garnki czy serwis porcelanowy mam super i nie chcicłabym więcej a prawdopodobnie znajdą się takie prezenty. No cóż, będę mieć jako kolejny prezent dla kogoś tam na urodzinki czy inne okazje. Pomyśl więc i zrób może inaczej. Daj mniej pieniędzy i do tego prezent. Będzie lepiej.

Gość a nie lepiej dać
do Wedding_Planner . Widzisz te rzeczy które wymieniłaś są ok ale np ja mam już to wszystko. Obrus sama sobie kupuję bo nie chcę innych niż w stylu w jakim będzie mieszkanko. MOże i wybrzydzam ale w większości młodzi wolą pieniądze;-)

Gość ciekawa bardzo
a nie mozesz zapytac??? mnie pytaly najblizsze kolezanki i jedna mi kupila sliczne salaterki do lodow i tym podobne a druga serwis do kawy

Gość a nie lepiej dać
pewnie że możesz zapytać. DObry pomysł w sumie.

Zapytaj się młodych co by chcieli w prezencie na swoje nowe mieszkanie

Gość ciekawa bardzo
mysle ze lepiej zapytac bo np my dostalismy 4 komplety poscieli ale pojedynczej a mamy podwojna koldre:( wiec troche nietrafiony prezent

my mamy ślub za półtora miesiąca, i też wolimy pieniądze, niż prezent, część rzeczy mamy. a wiadomo każdy gust ma inny, i cos co może podobać się osobie kupujacej nie musi się podobać młodym. my na zaproszeniach umieściliśmy ten drugi wierszyk. a jak nie chcesz dawać pieniędzy- to porozmawiaj z Młodymi czego potrzebują , bo moim zdaniem najgorsze co może być to kupowanie prezentu na odczepnego,m nie interesując sie czego młodzi chca, co im się podoba.

Gość ale mam dylemat
dzieki bardzo za propozycje! zapytam, ok, ale znajac ich to odpowiedza "najwazniejsze zebys byla" i tyle sie dowiem :(

Gość ale mam dylemat
a nawet gdybym zapytala i uzyskam odpowiedz , a okaze sie ze rzecz którą chcą kosztuje wiecej to jak mam sie na to zapatrywac??? powiem wam ze z tym pytaniem to niby dobry pomysl, ale moze okazac sie klapą, jak mi powiedzą, ze chcą plazme 42 cale :D

Gość Ada to nie wypada
Nie każdy woli kasę szczególnie od znajomych, którzy zazwyczaj jeszcze są na dorobku i szczerze mówiąc wolę dostać oryginalny prezent, który będzie pamiątką na całe życie niż pieniądze. Dlatego zrobiłam listę prezentów, ale zaznaczając, że lubimy niespodzianki. Sama bardzo cieszyłabym sie z poniższych prezentów, mimo że nie wpisałam ich na listę, są to rzeczy, których sobie w pierwszej kolejności nie kupimy, a uprzyjemnią życie. http://www.cellofan.pl/prezenty-382-kubeczki-do-grzanego-wina.html http://www.cellofan.pl/prezenty-357-debowy-stolik-sniadaniowy.html

Gość no to pani wedding planner-
-jak kwadratowe talerze mogą być oryginalne-przecież od jakichś 2 lat jest ich wszędzie pełno...a to chyba z oryginalnością nic wspólnego nie ma.Poza tym ja osobiście nie chciałabym aby ktoś kupował mi rzeczy które wymieniłaś, bo po pierwsze mam wszystko co trzeba , a po drugie nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny wybierał obrus do mojego domu czy porcelane-za kukułcze jaja podziękuję. Albo należy szczerze zapytać , albo dać pieniądze.A co do kupowania rzeczy do domu to chyba mowa o ślubie a nie o parapetówie...pościel czy obrus możecie w ostateczności zanieść przy okazji zaproszenia do nowego mieszkania...

Gość kjykjy
Ja się zgadzam z wedding planner. Z narzeczonym właśnie urządzamy mieszkanie. Osobiście pilnuję żeby każdy detal pasował mi do stylu, więc nie chciałabym sprzętu agd czy czegoś do wystroju wnętrza. Ale... bielizny pościelowej, eleganckich ręczników (choćby w stylu przełamującym styl wnętrz), wysmakowanej porcelany, srebrnej zastawy nigdy za dużo, o tym przekonałam się w praktyce. Za takie prezenty byłabym bardzo wdzięczna, jak i za np ładne pudełka do chowania drobiazgów (przepiękne skrzynki na zdjęcia widziałam w galeriach centrum, takie pasujące do wszystkiego)..., za pojemniki proste, do porządkowania czegoś itd... jestem pewna że jeśli kupi się coś w sklepie markowym, jak nie teraz to później przyda się bardzo. Taki przykład: na co dzień można nie uznawać obrusów, dywanów, zasłon a przyjdzie dzień że będzie chciało się odmienić mieszkanie, czy nadać zaskakującej, innej oprawy kolacji i jednolity obrus z pięknego materiału nada się w sam raz. Lub kupujesz szafkę, i zagospodarowujesz wnętrze dzięki jakimś koszom, prostym, które dopasowujesz detalami do reszty, lub dzięki metalizowany czy drewnianym skrzynkom...

Gość ciekawa bardzo
mnie o to co kupic pytaly dkladnie 3 pary i im powiedzialam , dalam im tezzkilka alternatyw wiecmogli wybrac. uwazam nikt nie jest tak pozbawiony taktu ze powie ci ze chce plazme.

Gość zabita
ja tez niedlugo wybieram sie na slub i wlasnie przyszedl mi do glowy pomysl na prezent - chyba kupie mlodym jakis fajny zestaw do fondue...ja bym cos takiego chetnie przyjela, jak myslicie?

Gość do zabita
bardzo fajny pomysł. sama wychodzę za mąż i uważam, że zestaw do fondu to fajny bajer.