Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jabłko

od czego to jest ?? krępuje sie

Polecane posty

Hej .. wam kobitki dawno nie pisałam .. ale nic mi nie dolagało:D Teraz jednak sie to zmienilo od pewnego czasu niewiem czy to normalne czy nie amoze wczesniej nie czuła śmierdzi mi wagina... NIEWIEM DLACZEGO... ? kocham sie z chłopakiem on od czasu do czasu spuszcza sie we mnie? niewiem czy jestem chora czy co ? do Gina chodze i nic nie wykryto? ostatnio mialam grzybice pochwy mzoe to coś z tym związane :D Biore tabletki Anty.. hmm więc? pomozecie:D

Gość muchomorek20
Ja Ci raczej nie pomoge ale chciałam się sama Ciebie poradzić . Bo ja też kilka razy miałam grzybice pochwy a niedługo chce przyjmować tabletki antykoncepcyjne ... Czy ta grzybica pojawiła się u Ciebie właśnie po tabsach ? bo słyszałam że przez nie też można grzybka dostać :(

absolutnie po tabletach sie nie pojawila .. pojawila sie ale po antybiotykach które pojeaiwly sie w trakcie choroby:(... było cieżko ale już zyje.. :) Lekarz dobierze Ci odpowiednia tabletki :) A więc Czy ktoś MI POMOZE?

Gość o maj
moze stosuj te plyty do higieny intymnej...? czasem jest tak ze mydlo psuje naturalne srodowisko tam i powstaje taki sredni zapaszek ;)

Gość o maj
a, i jak sie nosi bielisne ze sztucznych wlokien to tez tak czasem jest, najlepiej taką bawelniana miec, chociaz ona to niestety zbyt sexowna nie jest ;)

Gość o maj
"bieliZne" mialo byc oczywiscie

WłASNIE... gin odradzil mi tych płynów bo... od tego dostaje sie grzybicy:(:( juz 1 ją miałam i szokens... płakałam całe 10 dni w poduszke ze swedzenia i pieczenia ..

polecam taki płyn \"tantum rosa\" który mozna stosowac zewnetrznie na intymne miejsca w postaci przemywan jak i rowniez wewnetrznie do czego trzeba uzyc irygatora ktory jest dostepny w aptece. 1 saszetka tantum rose kosztuje cos ok. 2,70 i rozpuszcza sie ja w 0.5 l przegotowanej letniej wody. Z reszta jak juz kupisz to przeczytasz i sie dowiesz wiecej. bardziej zalecany jest ten irygator bo to wewnetrznie przemywa co jest lepsze. idz do apteki i sie o to spytaj, naprawde polecam:)

tantum rosa owszem ale b. sporadycznie ... niszczy on naturalna flore pochwy - w sumie dziala jak ocet - moj gin mi o tym powiedział ... na szybko proponuje jogurt naturalny bez cukru - lagodzi pieczenie ... jezeli grzybek się mocno zakorzeni to niestety tylko gin pomoze ... ja w szafce łazenkowej zawsze mam pod ręka clotrimazol w kremie jak tylko cos czuje to go urzywam -pomaga przy drobnych infekcjach i irygacje rymiankiem i nagietkiem - ale to tylko przy takich deliatnych infekcjach - polecam chodzic do lekarza - po takich historiach nie zaleczonych pojawiaja się zrosty na jajowodach - co pożniej utrudnia lub całkowicie uniemozliwia zajscie w ciaze ... acha jedzenie słodyczy wpływa na rozwoj bakterii - takze trzeba troche ograniczyć ...

Gość amelia81
ja również odradzę Ci te płyny do hig. intymnej, ewentualnie lactacyd.Ja przez kilka lat zmagałam się z różnego rodzaju schorzeniami, nawet gdy byłam w ciąży!Przeszłam zamrażanie nadżerki i drugą na szczęście wyleczyłam farmakologicznie. Rzeczywiście niektóre antybiotyki zabijają florę bakteryjną i częsciej może dochodzić do stanów zapalnych. Poproś gin., żeby przepisał Ci laktowaginal(żywe kultury bakterii), Jak to mówi mój gin. -takie wlanie kefirku do pochwy!

no pewnie ze tego \'tantum rosa\' nie uzywa sie codziennie. ale to nie ejst plyn do higieny tylko leko dzialaniu przeciwzapalnym. tez zawsze mam pod reką clotrimazol:)

Gość agusiaczek07
lactovaginal jest bez recepty