Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam

łóżeczko turystyczne i kojec - pytanie

Polecane posty

Gość do mam

Czesc! Mam pytanie do mam, które mają łóżeczka turystyczne, takie jak np. baby smile. Czy może być ono również wykorzystane jako kojec oraz do nauki wstawania ? Łóżeczko to na specjalne uchwyty ale zastanawiam się czy jest wystarczająco stabilne aby dziecko mogło się w nim opierać o ścianki? Będę wdzięczna za odpowiedzi i rady! Pozdrawiam!

Gość ytjyt
Hej, co prawda nie wiem, jaki jest ten konkretny model łóżeczka, o którym piszesz, ale pozwolę sobie doradzić Ci, żebyś zamiast łóżeczka turystycznego kupiła po prostu kojec. Np. firmy Brevi. Moja córka miała go naprawdę długo i bardzo go lubiła. Łóżeczko jest długie i wąskie, kojec kwadratowy, wygodniejszy dla dziecka. Łóżeczko turystyczne to raczej alternatywa dla spania na jakimś wyjeździe, a do zabawy to chyba kojec lepszy. POzdrawaim.

Gość do mam
dzięki za odpowiedź! Najlepszą alternatywą byłby oczywiście i kojec i łóżeczko, jednak ze względów finansowych muszę wybrać jedną z tych rzeczy. W sumie bardziej potrzebuję łóżeczko. Ponawiam jednak pytanie do innych mam. Czy łózeczko turystyczne jest wystarczająco stabilne dla uczacego się wstawać dziecka???

A czemu tak na tym wstawaniu w łóżeczku Ci zależy, moja nauczyła się na meblach, na naszym tapczanie się podciągała, na krześle czemu koniecznie w tym łóżeczku?

Gość do mam
Słonko - zamierzam "wyprowadzić" dziecko na wieś. Zakładam, że będzie spędzać dużo czasu na świeżym powietrzu, gdzie nie ma mebli, przydałby się więc kojec. Jednocześnie musi w czymś spać - i tu potrzebne jest łóżeczko, stąd moje dylematy.

jasne ale nie wydaje mi się, że będzie siedzieć w tym kojcu, moja za nic w świcie by nie siedziała....w łóżeczku jest tylko na spanie i za nic dłużej nie posiedzi ale przynajmniej wie do czego służy, bo zasypia i śpi pięknie, wie, że łóżeczko jest do spania.

turystyczne sa bardzo praktyczne ale drewniane ladniejsze nie oklmujmy sie.ja mam to pierwsze ale tylko dlatego ze cojakis czs gdzies sie przemieszczamy i jest nam wygodniej z nim. poza tym mamy male mieszkanie i nie byloby miejsca na lozeczko i kojec oddzielnie. polecam.

Gość do mam
dziunka -- a jakie masz łóżeczko? tzn. jakiej firmy? Czy jest ono stabilne, czy trochę się chwieje?

ja moge polecic lozeczko graco. mala i chetnie sie w nim bawila i wstawala, no i bardzo przydatne przy wyjazdach bylo. oczywiscie dlugo w nim nie usiedziala bo jak zaczela poznawac swiat na czworakach to lozeczko bylo zbyt male :D

Gość do mam
dzięki Aneczka!