Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppi

co robiecie jakos podziękowaia dla Rodziców??

Polecane posty

Gość keroppi

Witam! Jakie pomysły macie by podziękować Rodzicom?? mnie osobiście nie podobaja się "ksieżki" itd?? Proszę o jakieś pomysły:)

Gość alee o co chodzi
jakie ksiezki????

Gość keroppi
oj pomyliłam się ksiązki -takie plastikowe...okropne

Gość alee o co chodzi
pomysłu niestety nie mam ale książki dla mnie sa badziewne

Gość według mnie wystarczy
toast

Gość keroppi
Chciałabym cos fajnego, jednak to Rodzice:)

Gość lalalalala
dla mnie osobiscie takie ksiegi plastikowe to badziestwo na maksa. Wiem że jak bym je dala rodzicom, to by wyladowaly na dnie szafy po jakims czasie. Ja z moim TZ dla rodzicow zamowilismy dwa albumy do ktorych powklejamy (każdy z osobna) zdjecia od narodzin az do czasu obecnego wraz z jakimis fajnymi komentarzami etc. Dodakowo pozostawimy okolo 20 stron pustych tak aby w przyszlosci rodzice mogli sami uzupelniac ten album :)

Gość a co powiesz na...
hej a co myslisz np p zrobieniu albumu ze zdjeciami? od wczesnego dziecinstwa po dzien slubu?

Gość keroppi
Tak,fajny pomysl, tylko trudno jst odtworzyć zdjęcia stare - tzn.Rodzice maja je poukladane w albumach i już teraz "krzyczą" jek chce się coś wyjąć. Pomysł super...gorzej u mnie z realizacja

Gość a może wasze zdjęcie slubne
w ładnej oprawce

Gość a co powiesz na...
hmmm... to moze zrob tak zeby niewidzieli ze bierzesz, a jesli sa zniszczone, to i na to sa sposoby... zeskanowac i miec dobry program do obrobki zdjec (pod warunkkiem ze sie umie nim obslugiwac, a jesli nie to dac do fotografa lub moge polecic kogos)

Gość keroppi
fajny pomysł:) postaram się jakoś to przenyśleć:) ale czekam na inne propozycje i pomysly:)

Gość a co powiesz na
albo filmik zrobic ze zdjec :) tylko na tym sie juz nie znam, ale cos takiego tez sie da zrobic ;-)

Gość zegarynka 82
my zamowilismy bukiety róz w koszach...moze i oklepane ale ładnie to wyglada

Gość agulllllllllllllllllllllla
ja tez sie nad tym głowie,kolezanka na slubie dawała rodzicom dos duzy portret... ale niektórzy mówia o portrecie slubnym,ale w dzien slubu portretu slubnego sie nie da zrobic.... chyba za fotomontaz

My tez damy nasze wspolne zdjecie. Kupilismy sliczne 2 ramki w jasnej, perlowej oprawie w blekitnych pudeleczkach. Jeszcze nie wiem jak to zrobimy ale jesli nie uda sie slubnego zdjecia na czas wywolac to damy takie na ktorym jestesmy razem i beda oczywiscie kwiaty, powiemy pare slow do mikrofonu i moze piosenka, ale to wlasnie jest najwiekszy problem, bo ja mam tylko mame a moj przyszly maz ma mame i ojczyma z ktorym jest zzyty i traktuje go jak ojca wiec piosenka typu \'nie ma jak u mamy\' odpada a \'cudownych rodzicow mam\' nie zabardzo pasuje do mojej sytuacji

Gość nie lubie tej piosenki
czerwcowy bliżniaczek...ja mam taka samą sytuaję tzn. ze moj tato nie zyje juz 10 lat i najgorsze jest to ze jak słysze piosenkę "cudownych rodziców mam" to poprostu ryczę....mam tak od kiedy wiem ze wychodzę ze mąż wcześniej mi to nie przeszkadzało...... płacze na kazdym weselu o 24.00 , wychodze z sali kiedy zaczynaja grać i siedzę sobie w toalecie zapłakana az sie doprowadze do porządku..u mojego brata tez tak miałam.:-( niestety nie wiem co mają nam zagrać dla rodziców ale nie chce tej pisenki bo jest mi wtedy bardzo przykro... my bedziemy jeszcze dodatkowo dziękować chrzestnej mojego lubego bo to z nią on mieszka od kiku lat i to ona chyba bardziej jest dla niego jak mama (gotuje , pierze, sponsoruje czasami) wiec jej tez chcemy podziekować... w tym wypadku poszujkuję piosenki ogólnej która by sie nadawała na podziekowanie.....dla moich teściów, mamy i cioci.....jak amcie jakies pomysły to bardzo dizekuje za radę

A u nas w ogóle nie będzie podziękowania dla rodziców, i każdy jest z tego powodu bardzo szczęśliwy, a najbardziej rodzice:)

ehhh.. najchetniej to ja również nie robiłabym tych podziękowań, ale teścowa obraziłaby sie na amen...

Gość dzieki za ten watek
dziewczyny, a ja wlasnie mialam pisac na ten temat i zakladac nowy watek. ja to dopiero mam problem. a najgorsze, ze moja mama zawziela sie by te nieszczesne podziekowania zrobic a ja jestem zalamana bo nie wiem jak to zorganizowac. moj TZ jest obcokrajowcem, jego rodzina przyjedzie do PL na wesele, nasze kultury nie roznia sie zbytnio, ale niestety angielski nie jest ich jezykiem. w kosciele bedziemy przysiegac po angielsku ale podziekowania musza byc w ich jezyku. nie wiem co kupic jako prezent, te badziewne ksiazki odpadaja, kwiaty tez bo co zagraniczni rodzice z tym zrobia, myslalam o albumach, ale juz sama nie wiem. a jeszcze jest problem bo rodzice TZ sa po rozwodzie, mama wyszla za maz za super goscia, ktory praktycznie do 15 roku zycia wychowywal mojego TZ, ale sie rozwiodla z tym facetem (bedzie na weselu), tato sie ozenil i jego zona jest tez jak matka dla mojego TZ. wiec bedzie w sumie 5 rodzicow do podziekowan ;) nie wiem jak zrobic blogoslawienstwo, podziekowania, no nic nie wiem. no i jaka piosenke. polska odpada bo 3 rodzicow nie zrozumie slow :) kurrrrde kurde co mam zrobic?

dzieki za ten watek,a koniecznie musza byc podziekowania, takie oficjalne,przed wszystkimi, na sali? nie lepiej zebyscie to zrobili bardziej prywatnie, po weselu? bo rzeczywiscie, sytuacje masz na tyle skomplikowana, ze nie jest latwo wymyslic uniwersalny schemat. jako prezent proponuje jakies ladne albumy ze zdjeciami ze slubu i wesela. my tak wlasnie robimy, zamowilismy recznie robione duze albumy A4 i do tego beda zdjecia w duzym formacie, na samej sali damy te albumy i kwiaty, a zdjecia juz po wywolaniu wklei fotograf. do tego piosenka \"Niebo z moich stron\" czerwnych gitar, zadne tam cudownych rodzicow mam, i ja zatancze pewnie z tesciem, a moj maz z moja mama. tesciowa z moim tata. Tak sobie to wymyslilam:). napisz jak udalo cie sie rozwiazac problem. pozdrawiam!

Gość do dzieki za watek
ja mam dokladnie taka sama sytuacje i tez 3 jezyki...u mnie DJ-wodzirej ma przedstawic rodzicow gosciom, podziekowac w naszymi imieniu a my w tym czasie podejdziemy do rodzicow i myslalam aby im dac kosze z np.polskim miodem pitnym w jakiejs slicznej starej butli, bombonierke wedlowska w metalowym sercu i jeszcze pare typowo polskich produktow i kwiaty...mysle, ze rodzice mojego bardzo sie uciesza z prezentu a moi tez nie beda mieli nic przeciwko...po slubie pewnie jeszcze wyslemy im zdjecia i zawsze mozna jedno oprawic ladnie. Do tego chce w podkladzie piosenke Josh Grobin "you rise me up"

a co ty się tak martwisz tymi innymi kulturami? Powiedz że polskie tradycyjne weselicho i zwyczaje a oni niech się już dostosują:) ja osobiście zgrywam stare filmiki wideo z moje i mojego narzeczonego, zmiksuję je jak teledysk (movie maker) i na podkłąd wrzucam 2 piosenki - polską i francuską z tekstem o rodzicach:D

Gość dzieki za ten watek
ale sie ciesze, ze ktos sie odezwal. jesli chodzi o roznice kulturowe to sa praktycznie zadne. Moj TZ jest Finem wiec pozostaje problem jezyka. jesli chodzi o kosz z polskimi produktami to uwazam, ze jest to idealny pomysl. chyba sciagne ten pomysl od Ciebie :). doloze te albumy ze zdjeciami i bedzie dobrze. ja po finsku mowie wiec pewnie tez cos dodam od siebie w momencie wreczania prezentu. Jezuuu, kamien z serca. zobacze teraz na youtube ten kawalek to moze i to sciagne. matko, ale jestem pigi :)

O kurcze, nauczyć się fińskiego.... szacun:-D Tam żadne słowo nie jest podobne do niczego:-D

My z racji tego, że mamy nietypową sytuację rodzinną, podziękowania zrobimy albo jeszcze przed ślubem (np. po błogosławieństwie), albo już na poprawinach - w małym gronie, tzn. my i rodzice. Co do tego, co chcielibyśmy im ofiarować - jeszcze nad tym myślimy.