Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgorzata24

buty do reklamacji

Polecane posty

Gość małgorzata24

czesc... mam do WAS pytanie. w czerwcu zeszłego roku kupiłam sandały. po 3 miesiącach pekła mi w nich podeszwa. nie były całkiem tanie ( 100 zł) dlatego miałąm nadzieje ze pochodze w nich dłuzej. problem w tym ze nie zaniosłam ich od razu do reklamacji tylko jakos z tym niepotrzebnie zwlekałm. czy mam szanse na to czy producent pozytywnie rozpatrzy reklamacje????? w sumie to reklamacja jest do roku czasu więc jeszzce się mieszczę.

Gość małgorzata24
w sklepie którym kupiłam niestety tylko na rok :/

Gość wrozka honorata
ustawowo mas 2 lata i nie wazne jaki kit probowal Ci bedzie wcisnac ekspedient, tyle tylko, ze mowa o reklamacji pod adresem producenta

to jest w prawie konsumenckim.. na kazdy nawet przeceniony towar mozna zglosic reklamacje (przeceniony --> nie mozna reklamowac wady przez ktora byl przeceniony) do dwoch lat...

Gość 9764
ostatnio czytałam w jakiejś gazecie, że w każdym sklepie przysługuje Ci 2 lata gwarancji

2 lata gwarancji daje producent a ten rok dał Ci sklep, czyli do roku reklamacje są przekazywane przez sklep, potem sklep może odmówić przyjęcia reklamacji i trzeba samemu się odwołać do producenta miałam podobny przypadek i na szczęście reklamacja została rozpatrzona pozytywnie dla mnie, odeslałam wadliwe obuwie a dostałam po kilku tygodniach nową parę i list z przeprosinami :)

Gość małgorzata24
rozumiem ze napisałas list do producenta??

Gość poczekaj aż bedzie ciepło
tak żeby juz można było chodzic w sandałach i wtedy wyslij pisząc, że teraz sie rozwaliły (to bedzię ok rok od zakupu), teoretycznie producent dał ci 2 lata gwarancji, że sie nie rozwalą więc nawet po roku masz prawo reklamować