Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość le grand blue

prosze o powazne potraktowanie tematu- i o odpowiedz- CIążą

Polecane posty

Gość le grand blue

Nie bede podawac wieku, bo to niewazne..... chchcialam sie podzieilc z kims moim problemem i obawami...... jestem dziewica, pare dni temu spalam z chlopakiem, calowalismy sie, piescilismy sie............dotykalismy sie-ale stosunku nie bylo. Dostal wytrysk.....spuscil sie na moim brzuchu..., szybko poszlam sie umyc pod goraca, ciepla wode, prysznicem, i teraz jest pytanie......czy nasienie ktore zmylam z woda moze zaplodnic..? wiem, pytanie moze smieszne dla niektorych.. Ostatnia miesiaczke mialam 10 kwietnia, a teraz dostalam dokladnie w momencie......gdy wychodzilam spod prysznica..pojawilo sie krwawienie 6 dni wczesniej...Prosze wiec o odpowiedz- czy w takim wypadku.....moze dojsc do zaplodnienia, i czy blona dziewicza naprawde chroni przed ciaza...nawet pozamaciczna...Prosze o odpowiedz.

Gość a ja powiem tak...
1. Błona dziewicza nie chroni przed ŻADNĄ ciążą. 2. Musiałabyś być wiatropylna, żeby po czymś takim zajść w ciążę. 3. Musiałbyś mieć potrójnego pecha, żeby na początku miesiączki zajść w ciążę.

Myślę, że przy potrójnym pechu może być w ciąży:P Nie trzeba być wiatropylnym, bo z ciepłą wodą jakiś pomyleniec (plemnik:P) mógł tam trafić. Ale reszta faktów raczej przemawia przeciw;)

Gość anuśka_niunia
przed miesiaczka w kanale szyjki macicy wystepuje tzw. czop sluzowy który niedopuszcza do przeniknięcia plemników. Bardzo szybko gina one w kwasnym odczynie pH pochwy. To tyle co do zapłodnienia które w twoim przypadku jest jak postrzelenie mrówki w oko z KBKs-u. Poza tym woda nie jest naturalnym środowiskiem plemników i nie ma odpowiedniego ph, tez w niej gina choc wolniej. Spłukanie na pewno nie doprowadziło do zapłodnienia. jednym słowem moim zdaniem nie jestes w ciązy- wierz mi na słowo bo ja próbowałam zajść przez 3 miesiące i to wcale nie jest takie łatwe jak sie wam wydaje!!!!!!!!

Gość a ja powiem tak...
mamo trójeczki oddaję pole - masz większe doświadcznie, ja jestem tylko mamą jedyneczki ;-)

Gość a ja powiem tak...
anuśka_niunia, świat jest tak skonstruowany, że gdy jedne chcą zająść w ciążę to nie mogą a inne choć nie chcą zachodzą.

Gość le grand blue
czyli raczej nie jestemw ciazy-wiem, ze roznie to moze byc.....zreszta- staralam sie splukac goraca-ciepla woda i dosyc dlugo bylam w lazience, ale przeciez nie da sie powtrzymac wody i nasienia aby nie splywalo do drog rodnych... no nie da sie.....dlatego pytam.czy sa jakies szanse czy raczej znikome?

Gość a ja powiem tak...
baaaaaaardzo znikome, musiałabyś mieć potrójnego pecha

Na przyszłość może najpierw się wytrzyj jakimś papierem, zanim wstaniesz (ręczniki jednorazowe, chusteczki nawilżane) Po drugie bezpieczniejsza myślę zimna woda niż ciepła. To moje zdanie. No i oczywiście powtórzę, musiałabyś mieć cholernego pecha, żeby być w ciąży, choć z drugiej strony te co nie chcą mają dużo mniejsze problemy, niż te co na głowie stają żeby zajść.

nie jestes w ciazy.nie matrw sie.a na przyszlosc tak jak napisala poprzednuiczka kup sobie cgusteczki nawilzajace i zanim wezmiesz prysznic powycieraj sie nimi.

Gość le grand blue
dziekuje za uspokojenie mnie-tak, teraaz napewno sobie kupie- no i wiadomo ze gdybym sie wytarla nie bylo by problemu...wiem, ze w icaze sie zachodzi.....trudno..i nie raczej od czegos takiego-tak czy inaczej, chcialam sie podzielic swoimi przemysleniami. Tym co odpisai-dziekuje

Gość sdfsfsfs
yyyyh-co za temat

Gość ufliczek
hahahahaha, nie mogę, jakie zacofane laski mogą być. Mówie o autorce topicu.

Gość le grand blue
prosiłam o powazne potraktowanie- nie wiem dlaczego ktos sie z tego smieje........no ale coz......dziekuje tym ktorzy wysluchali

Nic w tym śmiesznego..Wiele moich koleżanek nie miało z kim porozmawiać jak dostało pierwszy okres a co dopiero o współżyciu. Te co się śmieją, niech się cieszą, że tego problemu nie miały ale to nie jest powód do naśmiewania. Z drugiej strony przyznam, że skoro ktoś ma tak małą wiedzę widać też ma za mało lat na seks:O(autorka wiek ukrywa) ale to już nie moja sprawa. Ja jej dzieci bawić nie będę:D

Gość le grand blue
ja prosilam o odp....

Gość ufliczek
no właśnie to mnie śmieszy, do praktyki to pierwsze ale do teorii już nie bardzo.

Gość boooooosze
dajcie spokój dziewczynie, z taką edukacją seksualną jaką mamy w naszym kraju nic mnie nie zdziwi

Gość przykro mi ze tak podchodzicie
.................... eeeh