Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam

szpara miedzy zębami

Polecane posty

Gość maadziuś
Hej, ja mam 16 lat i szparę między jedynkami o szerokości 4mm. Chciałabym się jej pozbyć płacąc z własnej kieszeni, ale chyba nic z tego. Przy wizycie kontrolnej poruszyłam z moją dentystką temat kompozytu, ale ona tylko pokiwała głową i stanowczo odradziła proponując mi aparat ortodontyczny i tu zaczynają się schody, bo przecież nastolatka sama nie uzbiera na taki wydatek, a moi rodzice są przeciwko likwidacji mojej diastemy i chyba głównym powodem są finanse. Może wiecie jakimi argumentami mam ich do tego przekonać? Bo sama już nie daje rady. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. ;)

Gość jaa19
haa! ja tez mam szparke miedzy zebami i jakos mi to nie przeszkadza bo zeby mam zdrowe,proste i biale. kiedys chcialam aparat zeby ja usunac,ale dentystka odradzila mowiac mi,ze nie warto bo jak zaczna wychodzic 8 to zeby wtedy na siebie ponachodza i wtedy to masakra! a dzis czytalam w gazecie,ze szparka jest trendy i w Ameryce kobiety placa nawet po tysiac$ zeby tylko miec przerwe miedzy zebami! i najwieksze firmy modelingu bija sie o modelki ze szpara! :D

Gość 111111111
moj maz ma diastemę, a po nim moja córka, ortodontka powiedział, ze to w wynika krótkiego wiazadełka i wystarczy chirurgicznie naciąć... ale ja sie nie zdecydowała, córce tego zrobic, po co? zeby ma proste, białe, a diastema to jak kolor włosów, tak ma byc... zgadzam sie, ze ostatnio diastema zrobiła sie trendy... ja patrzac na nowa osobę, zauwazam ja, ale nie robi to na mnie zadnego wrazenia, wieksza uwage zwracam na czyste włosy i uszy!

Gość Deidret
Hehe możecie się śmiać,ale na tamte czasy byłam tak zdesperowana tą przerwą między zębami ,że na noc przez około pół roku +,- wiązałam sobie obydwa ząbki razem nitką ,tak by przylegały do siebie. Rano ból mały zawsze był . minęło z 10 lat ,a ząbki sobie stoją ładnie koło siebie:)Najlepiej oczywiście załatwić to u specjalisty ,bo konsekwencje mogł być tragiczne dla moich jedynek,a o zęby trzeba dbać przecież:)

Gość czarna zla dziewczynka
szczerze mówiąc mnie diastema obrzydza. zdecydowanie założyć aparat