Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GosiaAB.

ginekolog, piersi

Polecane posty

Gość GosiaAB.

Jak to jest z badaniem piersi? czy kazdy ginekolog je wykonuje? czy jest to badanie "na zadanie", czy nalezy juz do standardu podczas kazdej wizyty? Mam wklesle sutki od urodzenia, ktore od zawsze sa moim kompleksem. Zaden lekarz ich jeszcze nie widzial, zaden nie badal . Stad moje pytanie o to badanie podczas wizyty ginekologicznej. Czy ktoras z Was moze sie podzielic podobnym kompleksem i swoimi doswiadczeniami z badaniami?

Gość Gosia0605
Cześć słuchaj mi piersi badała połozna zanim weszłam do gina ale on sam też pytał czy miałam badane także gdyby mi połozna nie zbadała to on by mi je zbadał.Pozdrawiam

Gość mariola19761
Chodzę do gina od jakichs 10 lat ,nigdy w życiu nie mialam badanych piersi.

Gość __hmm__
Ja od 5 i też nie miałam badanych :o

Gość GosiaAB.
Widze, ze reguly nie ma....Najwidoczniej zalezy to od lekarza, sa tacy, co uwazaja zbadanie piersi pacjentki za koniecznosc, a sa tacy, ktorzy w ogole nie badaja piersi. Z Waszego doswiadczenia...kto czesciej bada piersi?kobieta lekarz czy mezczyzna?

Gość lulababy..
Mozesz przeciez poprosic o badanie piersi, przeciez od tego on tam jest, nie tylko od dolnych czesci. Piersi sa tak samo narazone na choroby u kobiet dlatego, powinnysmy sie upominac o to jesli lekarz tego nie robi.

Gość GosiaAB.
Nie chodzi o to, zeby sie upominac...Pytalam po prostu jak to jest u Was. Czy idac na wizyte do gabinetu prywatnego mam pewnosc , ze odbedzie sie badanie piersi? czy to tylko w panstwowych placowkach to badanie jest omijane?

Gość tititititit
ja chodzę do prywatnego. nigdy nie padła propozycja zbadania. raz samam poprosiłam, to pani się trochę skrzywiła (troszkę słusznie), że to zły termin (bo niedługo przed okresem) ale zbadała.

Troszkę niesłusznie - raczej. Ginekolog ma bowiązek badać piersi na każdej wizycie. Badanie \"na prośbę\" nie jest żadną łaską.

Gość Marta1983
Obowiazkiem kazdego ginekologa jest badac piersi w cenie wizyty!! Jezeli ne chce badac i nic nie mowi trzeba sie upominac!!!

Gość sosik
chodze do gina od 4 lat i raz miałam zbadane piersi. Dlatego ,że o to poprosiłam. Masakra

Gość JolantaL.
Moja kolezanka chodzi do kobietki prywatnie, u ktorej to badanie to standard. ja chodze prywatnie do faceta i nie mialam go ani razu. Badam sie sama, choc skad wiem, czy czegos nie przeoczylam. Chociaz to dla mnie komfort, ze nie musze sie pokazywac nago ...

Gość doda-ajj
dziewczyny-no ja przy pierwszej wizycie miałam badane.potem niestety po tabletkach mi wyskoczył guzek w piersi i nawet sie nie zorientowałam a pan doktor pomacał i wyczuł...targedia ale dobrze się skończyło,raczej mysle ze powinno byc takie badanie;)

Gość JolantaL.
Powinno, powinno...ale jak widze z wypowiedzi powyzej to tylko slowo....w praktyce jest calkiem inaczej. Myslalam, ze moze prywatnie jest bardziej "szczegolowo" ale z doswiadczenia wiem, ze tak nie jest. No coz...czyli..prosic???? choc mi wcale nie bedzie komfortowo....ani prosic ani rozbierac...tym bardziej, ze i mi kompleksy nie sa obce.

Gość doda-ajj
proponuje poprosic i powiedziec o swoich obawach itd.

u mnie gina ni ginka nie zbadali chodze od ponad roku i ani widu ani slychu.. raz spytalam ginki czy moze mi zbadac piersi a ta do mnie z tekstem ze co ona tam ma macac...

Gość gość
PODNODZE