Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga1506

Czy na ostatnim Usg lekarz moze określić wielkość dziecka??

Polecane posty

chodzi mi o ostatnie usg przed porodem czyli w 36-38tc. Chodzi mi o przybliżoną długość dziecka??

Gość ja tu...
może, ale nie będzie to za dokładne. Mi gin mówił, że mały będzie miał wielką głowę i ponad 4 kg, a urodził się z wagą 3500 i obwód głowy 33 cm

tak oczywiscie. zawsze poadja ci+ - jakas wage. mi sprawdzilo sie . dzidzia maiala wazyc 3050 a wazyla 3000.to zalezy tez od specjalisty czy umie odczytywac poprawnie usg

Mój Mikołaj miał ważyć ok 3400gr, USG miałam robione jakieś 3 godziny przed urodzeniem go, już po odejściu wód. Urodził się z wagą 3900:)

a mówili również ile będą miały centymetrów długości??

Gość ja tu...
mi nie mówili

u mnie usg na godz przed urodzieniem pokazalo na podstawie wiekosci glowki i obwodu klatki piersiowej ze maly wazy 3770 troszke struchlalam bo gin powiedzial mi ze blad wynosi -+10% balam sie tego plus a mial w rzeczywistosci 3700 i 51dl ale gin powiedzial ze dlugisci mi dokldnie nie poda bo wczesniej bylo to wyliczane na podstawie dlugosci kosci udowej

fakt, mi też lekarz określał tylko wagę, a długości nie podawał:( może to nie jest możliwe, bo dziecko jest przecież mocno skulone, bo mu ciasno:)

o też jestem ciekawa jutro idę to napiszę, bo mi też chodzi o długość :). Po co waga? Długość !!!!!!!!!! żeby wiedzieć jakie ubranka kupować?

o f morde... to mój plan nie wypali... Na wcześniejszych USG podawał mi długość od główki do tyłka .. to może uda się i tym razem poproszę go jeszcze o dł. nóg i podliczę hehehehehe

Oki w takim razie czekam na wieści jutro. Pozdrawiam

Prawda jest taka, że nawet po porodzie nikt Wam dokładnie dziecka nie mierzy;) Tu się omsknie, tam dziecko \"zwinie\" i robią to na odwal:P Mierzą od zgięcia do zgięcia, więc siłą rzeczy odpada kilka cm z tych zgięć;) Lekarz się martwił, że moja córka w 37 tyg będzie miała mniej niż 3 kg, usg robione dzień przed porodem. Urodziła się 3450:)

Gość nataszaGlo
napisalas ze chodzi ci o dlugość,moj lekarz powiedzial ze dlugosci nie da sie zmierzyc bo dzidzius sie skulony nozkami do glowki.a jesli chodzi o wage to nie sugeruj sie,mi mowiono ze bedzie malusienki nawet 2500 a urodzil sie 3.100 w dniu porodu mowiono ze bedzie mial 3.600 i co?same bzdury!!!

Gość nataszaGlo
napisalas ze chodzi ci o dlugość,moj lekarz powiedzial ze dlugosci nie da sie zmierzyc bo dzidzius sie skulony nozkami do glowki.a jesli chodzi o wage to nie sugeruj sie,mi mowiono ze bedzie malusienki nawet 2500 a urodzil sie 3.100 w dniu porodu mowiono ze bedzie mial 3.600 i co?same bzdury!!!