Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neskaa

endomedrioza

Polecane posty

witam .mam kilk pytań..czy to prawda ze po endomedriozie jest sie bezpłodnym?? ja ja niby miałm ..niby została usunieta i niby powinno byc ok ...a nie jest jestesmy małzenstwem od 6 lat..staramy sie o dzidziusia,narazie bez zadnych rezultatów..robilismy wyniki oboje mamy je dobre..a mimo tego nic nie wychodzi.dodatkowo mam przed każdym okresem plamienie dwa trzy dni przed..potem okres (3 dni) i potem znowu plamienie..mój gin mówi ze nie mam się czym martwic..ale wez i sie nie martw..ja juz nie wiem ..co mam ze sobą z nami robic gdzie isc ...aby zostac rodzicami...dzięki za jakąkolwiec odp/pozdrawiam

Gość KYTI

Gość KYTI
Witaj z tego co piszesz to napewno masz endometrioze u mnie też tak było kilkudniowe plamienia przed okresem potem kilkudniowe brudy po okresie . Z tym poszłam do lekarza ,wybadał torbiel ,potem mnie operowano w rezultacie wyszło że mam endometrioze ,pytania lekarzy w szpitalu były jednakowe Czy ma pani dzieci ? Endobyło bardzo zaawansowane 4 stopien ,niedrozne jajowody ,jajniki zajęte procesem chorobowym zero szans na dziecko. Jednak ja już mam 2 dzieci tak więc to nie był dlamnie aż taki wielki problem . NESKO znajdz sobie naprawdę dobrego lekarza ,czasami laparoskopia jest dobrym rozwiążaniem ,usuwa zmiany chorobowe i jest szansa na dzidzie. A endometriozy kochana nie wyleczysz to paskudztwo ciągle będzie wracac aż do menopauzy . Z ostatnią miesiączką choroba się konczy. Pozdrawiam

JJa mam endo i też nie mam dzieci. ale mam dobrego lekrza i wierze, że mi ona pomoże :)

Gość KYTI
Dziewczyny życzę Wam z calego serca ,abyscie doczekały się dzidziusiów .

Kyty..miałam ją operowaną laparoskopowo..były tylko drobne zmiany,a i tak te plamienia mam ,to oznacza ze znowu musze byc operowana?..

witam drogie Panie;) Ja choruje na endo.. zdiagnozowali ją u mnie jak mialam jakies 17, 18 lat... leczyli.. to byl na poczatku maly guzek i pobolewania w okolicach podbrzusza... Co do okresu to zadnych zmian nie widzialam... Potem na usg sie okazalo ze mam torbiele ..jedna nawet wielkosci 6 cm i pecherzyki .. Z czasem Zrobili mi laparoskopie, potem bralam 7 miesiecy danazol maxymalna dawka.. oczywiście mowili, ze na dzieci to bardzo male szanse..i takie tam. Szczerze powiedziawszy o dzieciach jeszcze wtedy nie myslalam.. ale w zeszlym roku stwierdzilismy z ukochanym, ze może jednak sprobujeemy.. Mam 22 lata i jestem na początku 6 miesiąca ciązy:) Udalo sie za 1 razem:) Nie zapomne jak poszlam do prowadzącego lekarza i mowie, ze chcemy sprobowac.. a ona na to, że po tych moich kuracjach itd itp, to bardzo malo prawdopodobne i zebysmy nie robili sobie nadzieji od razu:( Az tu nagle na następną wizytę ide już z perełką w środku:) Także dziewczyny trzymam kciuki..i naprawde nie ma się co martwić na zapas.. Chociaz oczywiście rozumiem Wasze obawy:) Jednak nie wiadomo do konca skad to sie wlasciwie bierze..i czy za kilka lat znowu o sobie nie przypomni, a znam dziewczyne, ktora miala juz co nbajmniej 3 laparoskopie:O Pozdrawiam 🖐️

Gość KYTI
DROGA NESKO jeżeli nie masz torbieli ani zrostów to nie m,usisz byc operowana. Czym jestes w tej chwili leczona , bo przecież tą chorobę trzeba leczyc.

Gość KYTI
Umnie te plamienia przed i po okresie skonczyły sie po operacji. a teraz minął rok ,ale ciężko mi cokolwiek powiedziec na temat moich miesiączek,bo ich poprostu niemam . Mam blokowane najpierw brałam Danazol -nie polecam ,pózniej byłam na DEPO PROWERA ,niedawno skonczyłam leczenie Zoladexem ,a obecnie jestem na tabsach anytkoncepcyjnych Rigevidon i dopiero po nich zacznę miesiączkowac,a okres ma byc skąpy i krutki tak więc choroba nie powinna się rozwijac.

Gość miki24
hej. Ja mam bóle tak od poł roku poprostu nie do wytrzymania, podejrzewają endometrioze, bo na leki mój organizm nie reaguje.non top mam wzdety brzuch i tak bolesny lewy jajnik, ze wnet umre. Laparoskop mam dopiero 12.10 ja nie wiem jak przetrzymać ten ból.masakra Dodatkowo mam tez problemy z prolaktyną, rezonans na przyzsadce nic nie wykazał, od lutego br biore bromergon, niedługo mam kontrole u endokrynologa , nie mam pojęcia czy to nie ma wszystko związku. Napiszcie...pozdrawiam

Witam. mam pytanie gdyż po okrsie dostałam tak jak by brudy w kolorze jasnobrazowym. nie wspołżyłam jeszcze z chłopakiem wiec dlaczego to wystapiło?? prosze o odpowiedz. czy na to moze wplywac także stres??