Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mexi

Co zrobić z nadwerężonym ścięgnem Achillesa?

Polecane posty

Nabawiłam się tego podczas tańców i od tego czasu (ponad tydzień), jak krzywo stanę stopą, albo jak szybko idę, to czuję taki ból, może nie mocny, ale jest. Czy ktoś to miał i wie, jak długo się to regeneruje i czy można ten proces jakoś przyspieszyć? Smaruję to Fastum ale średnio pomaga.

Gość Help nikt nie wie

Gość Psełdonim
Udać się do dobrego ortopedy. Jeśli nic poważnego, skończy się na kilku zastrzykach i tygodniowym wcieraniu maści. Jeśli sprawa poważniejsza - najprawdopodobniej zabieg chirurgiczny a potem minimum 3 miesiące w gipsie od stopy do pachwiny. Nie mniej, dobrzez zrobiony zabieg przywraca sprawność nogi w 100%. Podpisano - właściciel zreperowanego chirurgicznie ścięgna Achillesa :-)

Nie no aż tak źle to ze mną nie jest. Czuję te ścięgno właśnie tak jak napisałam, jak jakoś krzywo stanę albo przy szybkim chodzeniu. Mam nadzieję, że ono jakoś samo się zregeneruje- tylko pytanie kiedy??

Gość ścięgno
też kiedyś nadwyrężyłam ścięgno, miałam usztywnioną nogę szyną(chyba przez tydzień) później smarowanie i zakaz biegania, skakania itp przez około miesiąc.