Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aanokijaa

ginekolog.badanie.boli?

Polecane posty

Gość aanokijaa

jak to wygląda takie badanie u ginekologa? jak on wprowadza ten wziernik?czy costam?wklada palec?dlugo to trwa? jestem mloda i pytam bo niebawem ide na wizyte

Gość kwisdiwi
to lepiej popytaj najpierw kolezanek które miały juz taka wizytę. to czy wkładanie wziernika boli zalezy od ginekologa, ja kiedyś trafiłam na takiego który wziernik po prostu we mnie wbił. bolało. zmieniłam gina i ten obecny jest bardzo delikatny, wiec jest ok. a badanie bedziesz miała i wziernikiem i palcem. i nie mozesz sie spinać, zresztą jak powiesz ginowi ze to pierwsza twoja wizyta to powinien sam ci wszystko wytłumaczyć.

Gość Ufolinka
nie nic... nie boli.... ;p

Gość aanokijaa
palec?? :( szczerze mowiac boje sie:( ale duzy ten wziernik?? a palec cały wlozy?? :(ja nie chceeeee;(

Gość misia444
ps. nie zapomnij ubrac lub wziasc ze soba spodniczki :)

Gość nic sie nie boj
To tylko chwilka i jak lekarz jest delikatny, to nie ma prawa boleć. Jeśli chcesz wiedzieć jakie to odczucie, to sprubój włożyć sobie palec do pochwy - nic strasznego, poćwicz, a się przyzwyczaisz. Używasz tamponów?

Gość aanokijaa
nie, nie uzywam.. raz próbowalam ale od razu zrobilo mi sie slabo..prawie zemdlałam.. palec do pochwy?? :(

Gość nic sie nie boj
O matko, a palca w usta też sobie nie włożysz?? To nic strasznego. Popróbuj po trochu, po małym kawałku.

Gość misia444
ile masz lat?

Gość aanokijaa
17...

Gość aanokijaa
zapisalam sie do ginekologa bo mam chyba jakies zaburzenia.. nie dostaje okresu od lutego..same jakies dziwne plamienia czy coś.. dziwny śluz..raz biały..raz przejrzysty..a to sie klei, a to ciągnie.. :|

Gość nic sie nie boj
Ja pitole, a niby młodzież teraz taka "wyedukowana" w tych sprawach - i pewnie nie wiesz, gdzie masz łechtaczkę :O

Gość aanokijaa
sluchaj chcialam tylko zapytac jak wygląda to badanie a ty najeżdżasz na mnie! co w tym dziwnego ze nie wiem jak wygląda badanie ginekologiczne!!!!!!!!!!! nie bylam to nie wiem.! proste

Gość misia444
hej spokojnie dziewczyny! nie wie, to nie wie. jej sprawa. a co do badania to idz i na wstepie powiedz, ze to twoja pierwsza wizyta i jestes troche zdenerwowana. to tylko lekarz! na pewno ci wszystko wytlumaczy. nie masz sie czym przejmowac

Gość aanokijaa
i jeszcze jedno do"nic sie nie bój" skoro dla ciebie wkladanie palca przez jakiegos obcego faceta czy kobietę-lekarza to nic.. to fajna jest twoja sfera intymności chyba równa zeru ..

Gość doda-aj
20:48 doda-aj wizyta wyglada mniej wiecej tak: 1.wywiad:lekarz pyta o to czy jestes dziewica cz nie,o to kiedy zaczelas wspolzyc,o regolarnosc cykli.ostatnia miesiaczke,czasem pyta czy w ostatnich 3 miesiacach chorowalas na cos, czy lezalas tez w szpitalu,jesli tak-wez wyniki badan. ryzyko raka w rodzinie,czy masz jakies problemy ze zdrowiem i co cie do niego ogolnie sprowadza, 2.badanie.zaprasza na fotel.kladziesz sie,nastepuje badanie wziernikiem,potem uciska okolice jajnikow i podbrzusza. 3.czasami zleca cytologie.pobieranie śluzu nic nie boli. 4.i juz.noczasami jjeszcze robi usg.ale to juz luz.naprawde. zaznacz ze to Twoja pierwsza wizyta.powiedz o swoim zarzenowaniu.to tylko tak brzmi-ginekolog,ale kiedy juz tam jestes i cie ada.to naprawde,poprostu lekarz,,,i tak sie to czuje

Gość Właśnie jestem u ginekologa
Właśnie jestem u gina... :-l Boże jak ja się boję!! Dziewczyny jestem pierwszy raz i nie wiem co mam myśleć czy mam się bać?? Czy nie?? Boże!! A co to jestem ten wziernik? Czy jakoś tak?

Gość fffffiiiiiiifffffff
czy badanie u ginekologa boli?

nie boli!!!!!:) no chyba ze jest to ktos niedelikatny... wiec polecam ginekologow facetow bo oni sa delikatni, milsi itp

Gość fffffiiiiiiifffffff
Ja się boję iść, bo mnie boli nawet założenie najmniejszego tamponu- próbowałam raz, włożyłąm dobrze i go nie czułam , ale już więcej nie będe. A ten wziernik jest jeszcze wiekszy....

Gość someona
ojjj ja nie chce nikogo straszyć ale mam 20 lat i w wieku 16lat pierwszy raz mialam badania ginekologiczne- strasznie sie balam, no bo chyba tylko glupi by sie nie bał..ale kobieta kora mnie badala byla bardzo delikatna, tylko niestety nie pomogla ani troche(bo tak na marginesie to wlasnie gdzies od tamtej pory mecze sie z uczuleniem, drożdżakami, grzybem- wiele diagnoz juz uslyszalam, w każdym bądz razie objawialo sie to wlasnie taka dziwna wydzielina, o roznych barwach, swedzeniem, dyskomfortem, nieprzyjemnym zapachem, ale ile mozna z tym zyc?) no i wlasnie po tej pierwszej wizycie byla kolejna rowniez bardzo nie bolalo praktycznie wcale, doktorka zrobila mi usg ale dopochwowo i badala rowniez w ten sam sposob, mimo ze jestem dziewica, przepisala leki i historia lubi sie powtarzac, znowu brak efektow, pomyslalam moze tego nie da sie wyleczyc ale jakis tydzien temu postanowilam sprobowac jeszcze raz tym razem u faceta gina, na forum naczytalam sie ze sa delikatniejsi itp same superlatywy.wizyta wygladala nastepujaco: krotki wywiad, nie pytal o miesiaczke o wspolzycie nic! tylko czy biore piguly anty. i antybiotyki.rozlozylam sie na fotelu a on jak mi wsadzil cos to az mnie podnioslo na tym fotelu- zapytal, czy jestem dziwica?...nie podobalo mi sie to.... no i jestem jakis tydz po, biore leki i widze efekty jest ok :))) ciesze sie, tylko niestety chyba w wyniku tego badania doszlo do przerwania blony, mialam plamienia krwia...nie wiem moze powie mi ktoras z was jak sie straci dziwictwo to jak to jest z tymi plamieniami?

Gość 180380
to zalezy od lekarza! jedeni sa bardzo delikatni inni niestety nie, popytaj sie znajomych o jakiegos dobrego lekarza, ja osobiscie polecam mezczyzne, sa delikatniejsi od kobiet:)))

Gość someona
ale pomijajac ten moj nieszczesny przypadek, dziewczyny warto sie przebadac, wiem ze jest to strasznie krepujace i wstydliwe i zenujące, ale pomyslcie zdrowie i zycie jest wazniejsze, tylko od razu uprzedzcie lekarza co i jak ze np jestescie dziewicami albo ze jestescie pierwszy raz, bedzie latwiej.powodzenia kochane i niech moc bedzie z wami:))))

Gość someona
tylko ze wlasnie najsmiszniejsze jest to ze wszyscy go polecali z czystym sumieniem, ze jest delikatny itp a tu taka gafa po fakcie sie mnie pyta o dziewictwo?

Gość someona
ale mysle ze przynajmniej to co mi przepisal pomoze, mam nadzieje bo ile mozna sie meczyc?

Gość zrób se wyliczankę
Sameona...dziwie się ,żę sama mu nie powiedziałaś teraz takie czasy ,że żadko zdarza się , że dziewczyna jest jeszcze dziewicą pewni stąd się to wzięło.........a co do pytania o krwawienie ja jestem jakaś dziwna bo po pierwszym stosunku nie miałam krwawienia ,ale za to po 3 dniach dostałam okresu ...dziwne ale ok :)

Gość orange-orange
stracilas dziewictwo z ginekologiem

Gość tego nie było
molestowanie gratis:)

Gość ginekolog potrafi

Gość someona
kurde smiejcie sie !!! :))) no ale moze ktoras z was powie jak tam jest po tym pierwszym razie? bo ja czasem mam tak ze w polowie cyklu pojawiaja mi sie plamienia takie brazowe zabarwione krwia ale tu to juz trwa tydz...i obawiam sie ze stracilam cnote z ginem no...