Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aanokijaa

ginekolog.badanie.boli?

Polecane posty

Gość toka
Dziewczyny, czy której z was się zdarzyło, że gina użył żelu nawilżającego podczas badaniu?

Dziewicę badają przez pochwę, wziernikiem i jeszcze robią usg dopochwowe? Normalnie nie wierzę. Wszystkie moje koleżanki dziewice są badane przez odbyt. Jedna poprosiła o usg dopochwowe, to ginekolog odmówił twierdząc, że dziewicom tego badania się nie wykonuje. Badanie wziernikiem nie boli, włożenie palca do pochwy nie boli. Mnie natomiast bolało usg dopochwowe- trochę ale jednak.

Gość alalalbamba
jak byłam dziewicą to lekarka nie badała mnie wziernikiem tylko palcem. niektórzy badają przez odbyt. a jeśli chodzi o wziernik to wcale nie boli

Gość grahhhamka
ja dzisiaj bylam pierwszy raz badana wziernikiem i nie bolałoby za pewne nic gdyby nie to, ze mam lekka nadzerke i zapieklo mnie troche.. a tak poza tym najturniej sie przelamac zeby wejsc na ten fotel, polozyc nogi na tych podnozkach wysokich i tak czekac chwile az lekarz podejdzie:D

Gość pytanie123411
ja również mam pytanie... czy ginekolog może zbadać podczas okresu? bo tak wypada mi wizyta... i czy ma prawo, obowiązek poinformować kogoś z opiekunów że osoba badania nie jest dziewicą?? byłabym wdzięczna za jak najszybszą odpowiedź...

Gość tak bada
okres nie ma dla gina znaczenia, w trakcie okresu też bada gina jak każdego lekarza obowiązuje tajemnica lekarska i nie ma prawa ani obowiązku nic mówić nikomu, pod warunkiem, że masz powyżej 16 lat

Gość pytanie123411
na szczescie mam juz skonczone... dziekuje za odpowiedz napewno pomoze mi w tym zebym sie tak nie stresowala...

Gość strachliwa 222222
NIC NIE BOLI!NAPRAWDE!schułajcie!!!dziewczyny!!mam 21 lat bylam najpierw u kobiety i BOLAŁO BADNIE...byla barzdo nie mila...nic nie chciala ze mna rozmwaic...dowiedzilam sie ze mma stan zapalny i nadzerkr...bylam zalamaana...i nie poszlam juz do niej..tylko do faceta...I JAK ON MNIE ZBADALA...TO KOPMPLETNIE BEZ POROWNANIA.NIC NIE BOLAŁAO..powiedzial ze nadzerka jest mala..i ze tylko musez co rok sie badac,i ze to nic groznego i to po cazy mozna usunac(i usuwanie rowniez nic nie boli)....wiec nie idzcie do kobiety ,tylko doo faceta..i powiedzcie ze sie boidzie barzdo,to bedzie jescze bardzij delikatniejszy.

Gość śliczna wandzia
Moze troche bolec, jak sie zacisnie mięśnie pochwy. Wystarczy zrobic zgłęboki wydech, rozluźnic miśnie, pomyślec o czyms miłym albo najlepiej smiesznym i od razu jest lepiej. Wsuwanie wziernika w pozycji "rozluxnionej" nie powoduje absolutnie żadnego bólu. Mówie oczywiscie o niedziewicach, bo u dziewic to nie wiem

Gość nie boli
Ja jestem dziewicą i badanie miałam przez odbyt, niezbyt przyjemne, ale nic nie bolało, chociaż pani doktor nie była zbyt delikatna, ale ogólnie było ok. Miałam też USG i tu mnie zaskoczyło to, że kobieta ginekolog powiedział mi, że badanie będzie przez brzuch, bo jestem dziewicą, więc się nie przejmowałam i poszłam do faceta, ale on zrobił mi USG przez pochwę, nie zapytał się czy jestem dziewicą, tylko o to czy używam tamponów (ale dopiero, gdy juz leżałam rozebrana :/) Ale to wcale nie bolało, bo to urządzenie było cienkie, więc niemożliwe było przerwanie błony dziewiczej, lekarz był miły i bardzo delikatny. I nie ma co się stresowac, ja przed wizytą umierałam ze strachu i myślałam, że się spalę ze wstydu, ale moje obawy były niepotrzebne, tak więc nie ma się czym przejmowac :)

Gość boie sie
heja ja bede szla za 1 tyg boje sie co powiedziec mu czy to boli przez pochwe boli bardziej czy przez odbyt pomocy ja sie wstydze

Gość Paula 21119
W jakim wieku najlepiej iść do ginekologa pierwszy raz?

Gość Paula 21119
W jakim wieku najlepiej iść do ginekologa pierwszy raz?

Gość o Jezu Chryste
Witam . Mam zaburzenia w okresie miesiączkowym , mam 11 lat i jestem dziewicą . Mama powiedziała że jak i się skończy miesiączka to mam iść z nią do ginekologa , ginekolog nazywa się Czcziński czy jakoś tak CHYBA . Bardzo się boję bo nie wiem czy będzie bolało czy nie ?! Proszę odpowiedzcie !!!

Gość ewa 5555
W Twoim wieku zaburzenia w miesiączkowaniu to nic dziwnego, to musi się wyregulować. U każdego jest inaczej. Najczęściej trwa do 2-3 lat. Skoro jesteś dziewicą to ginekolog może zrobić badanie przed odbyt. Jeżeli badanie jest dobrze wykonane to nic nie boli. Lekarz przed badaniem porozmawia z Tobą, wypyta Cię o miesiączkę itd.. wyjąsni na czym polega badanie.

Gość gallerryja
a gdzie to sie tak na dzień dobry robi usg dopochwowe? Ja miałam robione tylko raz, jak było podejrzenie ciaży, a mam juz ponad 30 lat

Gość To ja Jezu Chryste
Ewa bylam troche pieklo jak mi badanie robil . badanie bylo przez pochwe .

Gość Trumturumtum
Ja jeszcze nie wybieram się do ginekologa, ale jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda badanie to polecam stronę www.pirwsza-wizyta.za.pl jest tam prezentacja badania (niestety po angielsku). Wszystko dokładnie opisane. Naprawdę polecam.