Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimek..

czy papierosy osłabiają działanie pigółek ???????

Polecane posty

Gość anonimek..

Kurcze bo już sama nie wiem:/ czytałam o tym na wcześniejszych postach i zdania są podzielone. Któraś nawet napisała, że zdania ginekologów są podzielone... Ja chodzę do jednego i on twierdzi że nie osłabiają. Sama już nie wiem. Może ktoś się wypowie :)

Gość PIGUŁKA...
zapamiętaj koslawcu :O

Paperosy nie osłabiają działania pigułek, ale zwiększają ryzyko wystąpienia skutków ubocznych (bodajże zakrzepicy - jest dokładniej opisane na ulotce).

Gość anonimek....
Ja palę tak do 8 dziennie ale nie zawsze. Często do browarka i jak mam większego stresa. Są dni że w ogóle.

Gość anonimek....
Dzięki za szybki odzew:) ulotkę czytałam wielokrotnie !! I nie pisze nic że papierosy osłabiają działanie pigułek. O większym ryzyku zakrzepicy wiem. Ale jak sobie poczytałam na innych postach, że jednak osłabiają to zwątpiłam :/ Dlatego założyłam oddzielny temat. Może ktoś jeszcze się wypowie??

Gość rgkgmk22
na ulotce jest wyraznie napisane ze nie wolno palic podczas brania proszkow wiec to chyba jasne ze papierosy zle wplywaja na nasz organizm

Gość GirlLonsdale
nie wiem kochane jak jest ,ale moj gin spytal mnie czy pale duzo, odpowiedzialam,ze wogole nie pale,a on : dobrze,bo nalogowe palenie papierosow oslabia dzialanie tabsow, tak wiec sama nie wiem, a nie pisze ,ze na pewno bo nie chce zostac zjechana :) tym bardziej ,ze nie wiem czy mam racje :)

Gość doda-ajj
aj chyba jakos tak to szło:podczas palenia papierosów pękają pęcherzyki w płuchach,robi sie taki skrzepik i moze dojść do mózgu co powoduje wiadome skótki-a ze hormony w tabletkach anty, zagęszczaja krew to jakos te skrzepy chyba nie mogą sie rozbić czy jakos tak i zwieksza sie ryzyko.