Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi źle

Pomocy! Mam kłamczuchę

Polecane posty

Gość tak mi źle

Mam 13to letnią córkę, która od pewnego czasu kłamie bez przerwy. Złapana za rękę na gorącym uczynku, powie, że to nie jej ręka!! Juz nią rozmawiałam, mówi mi, że wie że źle robi. Obiecuje przestać i nadal kłamie. Zaczęłam ją karać za kłamstwa, zabroniłam korzystać z netu, i tak to robi, a potem mi wmawia, że to nie ona. Nie mam pomysłów co dalej, może iść z nią do psychologa?? Proszę , doradźcie coś, bo ja jestem załamana.

Tak mi źle, jak chcesz zabronić korzystania z neta, to zmień Wingrozę na inny system np. Linux. Smarkula nie da razdy obejść haseł ani nic zainstalować. W profilu można założyć ograniczenia co do korzystania w sieci.

Gość serce huraganu
Kara nic nie pomoże, tylko jeszcze pogłębisz ten problem. Córka zacznie robić tobie na złość.

Gość Tak mi źle
No dobra, ale co robić??

wiesz co? myślę że tego nie obejdziesz..wydaje mi się że każdy to przechodzi. Jeden mniej drugi bardziej...a jak jest to takie widoczne to kontroluj ją na każdym kroku, podejmij bardziej drastyczne kroki..

Gość tak to jest
njalepiej nic nie rob wychodujesz sobie nie dosc, ze klamczuche to kto wie moze narkomanke wystajaca pod dworcem.

Ja mam uczennicę która kłamie bez przerwy. Wczoraj przeprowadziłam z nią rozmowę, opowiedziałam jej o skutkach kłamstwa. Obiecała że już nie będzie, ale nie wiem czy to coś dało i czy znowu nie kłamała. Postanowiłam że od dzisiaj będę jej wytykać każde kłamstwo i non stop wałkować to samo czyli: \"Kłamać nie można bo....\"

Gość tak mi źle
Ale myślisz Aniu, że to poskutkuje?? Staram sie córce pomóc, gdy wiem, że nie mówi prawdy, to pytam ja jeszcze raz, i mówie zastanów sie dobrze, co mi odpowiesz. A ona i tak kłamie. Czasami kilka godzin później sie przyzna, że kłamała, ale co ja mam wtedy zrobić, pochwalić ją, że się przynała??

Gość serce huraganu
Oczywiście, że pochwalić. Może wreszcie zrozumie, że mówienie prawdy bardziej się opłaci.