Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga227

błogosławieństwo

Polecane posty

Gość gaga227

znacie słowa na błogosławieństwo dla młodej pary?

a jest wogole gotowy tekst blogoslawienstwa??? mi sie wydaje ze rodzice mowia wprost od siebie z serca plynace slowa a nie wykuty na pamiec tekst bo to sztucznie na maxa wyglada

Gość hej hej
Ja widziałam ostatnio kasetę z jakiegoś ślubu. Teściowa chciała mi pokazać wystrój kościoła i tam przy okazji było wcześniej pokazane błogosławieństwo.( Mam nadzieję zę teściowa nie wzięła go sobie do serca). Rodzice stali nad Młodymi, z dobry kwadrans klęczeli, a w tym czasie ojciec wygłaszał płomienne, wyuczone na pamięc, sztuczne na maksa przemówienie, potem cała rodzina śpiewała nad nimi jakieś pieśni religijne strasznie zawodząć. Masakra. Mam nadzieję zę u mnie tak nie będzie. Chciałabym żeby rodzice powiedzieli coś od serca i tyle.

Do \"hej hej\": nie każda rodzina ma tradycję błogosławieństwa przed wyjściem do kościoła. Nie każdy rodzic umie również w momencie największego wzruszenia powiedzieć piękne słowa. Jeśli chodzi o pieśni religijne, to zazwyczaj wykonywana jest jedna \"Serdeczna Matko\". Kwadrans? Chyba nieee ;) Najwyżej 5 minut :)

Gość katiaaaaa
wedinng planner chyba za bardzo sie przejmujesz swoja rolą . tak jakk hej hej bylam swiadkiem takich debilnych blogoslawienst wiec jak sie akzuje nie ejstes nieomylna i na pewno nie trwaly one 5 min skoncz z tymi swoimi smiesznymi poradami bo gowno wiesz tak naparwde

Nie uważam się za nieomylną i nie przejmuję się za bardzo swoją rolą. Natomiast Ty powinnaś raczej powściągnąć swój wulgarny język choćby z tego powodu, że nikt Ciebie nie obraża i nikt nie odzywa się do Ciebie w sposób niegrzeczny. Trochę kultury nikomu jeszcze nie zaszkodziło - pod każdym względem.

Pomaranczowy nick? A moze tak zaczernisz sie, internautko i zobaczymy, co za madrala sie kryje za chamskimi odzywkami. Wedding, nie przejmuj sie smarkula. Nie kazdy wyrosl ze smoczkaa tej dziewczynce jeszcze zza majtek pielucha wystaje.

Gość katiaaaaa
i co ci to da ze bede czarna ???? co przejrzysz mnie na wskros i bedziesz miec wiecej informacji o mnie:O stuknij sie w glowe!!! a po 2 nie zamierzalam szukac zaczepki i byc chamska bo chyba z chamskimi komentarzami nie milaas do czynienia dziewczynko, tylko sie tak wymadrzasz jakbys była nieomylna ,,15 min na penwo nie" a skad ty to mozesz wiedziec ze tak nie bylo ze podwazasz jej słowa??????na jakeij podstawie????

Widze, że ubodlo. I powinno, bo to ty sie szarogesisz i obrazasz ludzi, ktorzy wchodzą z tobą w dyskusję a maja inne zdanie, niz ty. Nikt twojego zdania nie podwazyl - widzisz ikonke na koncu wypowiedzi Wedding? Nie rzucaj sie tak, bo nie zawsze trafisz na osoby, które w 100% beda przyznawaly ci racje. Za kazdym razem bedziesz ich obrazac? Dziewczyno, zastanow sie nad tym, co robisz, bo nie bedziesz miala PRAWDZIWYCH przyjaciol. I powinnas przeprosic Wedding - ona ciebie nie obrazila i nie ublizala ci zadnym slowem. Poniekad tez miala racje. Takie piesni sa wykonywane podczas blogoslawienstwa, ktore trwa najwyzej 5-10 minut i sa tradycja w polskich domach. Zalezy to od mlodych - chyba masz jezyk i mozesz powiedziec, ze nie chcesz dlugiego blogoslawienstwa. PS. Google sa doskonala skarbnica wiedzy.

grafomanka chyba troszeczke przesadzilas w swojej wypowiedzi i za bardzo przezywasz:O ze tez ci sie chce

Przesadziłam? Fakt, mogłam sobie odpuścić. Przecież to, że kogoś obrażają, to nie moja sprawa. Lepiej olać, co nie?

niech one roziwazuja to meidzy soba nam nic do tego ale podziwam za wstawiennictwo 🌼

;) Dzieki :) Już siedze cicho :P Ale zawsze mnie wk... denerwuje takie bierne podejscie. Wedding jest madrzejsza, nie kontunuuje rozmowy :) No coz, mnie ponosi :D