Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hayleen

Henna wax do włosów ciemnych przyciemnia?

Polecane posty

Hej, mam takie pytanie do Forumowiczek, które stosują odżywkę Henna Wax Treatment do włosów ciemnych. Czy zauważyłyście jakąkolwiek zmianę w kolorze swoich wlosów? Czy którejś z Was się choć minimalnie przyciemniły? Ja jestem blondynką i używam waxa do włosów blond, ale opakowanie 240g kosztuje u mnie 21zl, za to opakowanie 480g tylko kilka zl wiecej. Ale własnie, duze opakowanie to tylko i wyłącznie wersja do ciemnych włosów. Chciałabym zaoszczędzić i kupować to duże opakowanie do wlosów ciemnych, ale boję sie, ze mi się pzryciemnią. Z tego co sie orientowałam, wersja do wlosow blond rozjaśnia, ponieważ zawiera wyciąg z rumianku, a wersja do włosów ciemnych chyba nie zawiera żadnego przyciemniającego ziola, wiec teoretycznie nie powinna robić nic z kolorem. No ale, że kiedyś spotkałam się z kilkoma wypowiedziami jakichs brunetek, ze \"wax pięknie przyciemnił wlosy:D\" to teraz się trochę boje. Pomozcie mi proszę, z gory dziekuję za odpowiedzi.

Nie zauważyłam żeby choć trochę ściemniały mi włosy po waxie a stosuje go już od dłuższego czasu:)

nie przyciemnia:) henna wax do włosów blond rzeczywiście rozjaśnia dzięki rumiankowi, ale ta druga nie ma żadnych dodatków. Jak miałam dwukolorowy balejage (jasny z ciemnym) to fryzjerka kazała mi stosować tą odżywkę do włosów ciemnych by nie rozjaśniała ciemnych pasemek.

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi :) A moze ktoraś się orientuje czy można gdzieś w necie dostać duże opakowanie waxu do włosów blond?

Gość ika25
potwierdzam. Również używałam tej odżywki do ciemnych włosów i absolutnie nie zauważyałm żeby przyciemniała.

do taka jedna... jedyna: Moze niedokladnie spłukujesz waxa? jego trzeba bardzo długo i mozolnie spłukiwać, bo często właśnie osiada na skórze głowy, wiele dziewczyn tak mówi, ja zresztą też :D Najpierw spłukuj głowę ciepłą wodą, która rozpuści wosk, a potem zimną. Zimna woda koi gruczoły łojowe, przez to włosy się mniej pzretłuszczają, a no i wspaniale zamyka łuski włosów, przez co pięknie błyszczą :) Hmm, mogę też polecić Ci smarowanie (już po spłukaniu waxa) skóry głowy jakimś lotionem wstrzymującym przetłuszczanie, np lotion Seboradin Niger. Ja stosuje na włosy i skórę głowy maskę z olejku rycynowego, nafty etc. potem wax a potem jedwab:P heh sporo tego :D i nie przetłuszczają mi się bardziej. Do dzieła, dasz radę ;)

Gość Kicia-micia
podbijam

Gość upupup

Gość nie ma czegoś takiego
jak henne do włosów ciemnych. Jest henna do włosów JASNYCH I henna UNIWERSALNA (ta z brązowymi elementami na opakowaniu).

Gość Kasaleila
A właśnie, że jest, na opakowaniu tego białego pudełka jest napisane, że jest do włosów blond, a tego brązowego, że do włosów ciemnych. Owszem- jest henna uniwersalna, tzw ECO czy ecco, jakos tak i ona też ma ciemniejsze opakowanie. Niemniej jednak henna do włosów ciemnych istnieje, ale czy przyciemnia to nie wiem, bo nie stosowałam.

Gość spodnie -krótkie nogi
nie przyciemnia, mozesz spokojnie jej użyc