Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krise

Mężatki te młode i stare ratujcie!!!!!

Polecane posty

Gość krise

Witam, mam problem. Jestem młodą mężatką, mamy 4 miesięcznego cudownego synka.Do porodu nasz związek był rewelacyjny...po porodzie nie moge czasami patrzeć na mojego męża. To tak jakby mi się klapki na oczach otworzyły. Wkurza mnie on w prawie każdej kwestii, jest niezaradny, wszystko muszę mu mówić i nawet banalnej rzeczy nie potrafi sie domyslic.Obydwoje pracujemy,ja kończe studia do tego dochodzi dziecko. Sama żyję na obrotach... a on zachowuje się tak jakby dalej był kawalerem. Czasami myśle że go już chyba nie kocham. A może to jest efekt jakiejś burzy hormonalnej po porodzie. Proszę o wasze opinie! może mi to jakoś pomoże

Gość
Miałam to samo, to jest burza hormonów po porodzie. Z tym, że u mnie zakończyło się rozwodem:-( bo i u męża zaczęły się problemy emocjonalne. Mnie przeszło po jakimś czasie, jemu nie. Zaczął go wkurzać płacz dziecka, potem śmiech, potem to że \"łazi po podlodze\" , potem to, że obiad na 15-tą nie na 14-tą. Potem zaczęło sie piwkowanie z kolegami, potem nieprzychodzenie na noc do domu, a potem.. to już poszło. Teraz jestem szczęsliwa.

Gość krise
O boże , nie brzmi to dobrze , a seks??? nie mam już anwet ochoty a jeżeli dochodzi do czegos to musze się zmuszać...Najgorsze jest to że on nic nie robi, żeby ten związej jakoś podbudować, a ja czuję piętno winy, że to przeze mnie

Gość
Ja prosiłam, plakałam. Potem krzyczałam i szantażowałam. Nic nie pomogło. Mam nadzieję, że u ciebie bedzie inaczej. Może poproś mamę żeby została z dzieckiem i wyjdźcie od czasu do czasu gdzieś razem???

Gość krise
Tak zrobiliśmy w długi weekend, miało być romantycznie ...a było zwyczajnie i normalnie. To już lepiej bawiliśmy sie przed śłubem..Nudziłam się i nie potrafiłam się bawic...Straszne , ale napisałam to...nudziłam sie z własnym męzem!!!!

Gość przestraszyłam się
teraz to za mąz nie wyjde:(

Gość z mezem juz nie jest
tak jak z narzeczonym :)

Gość Moim zdaniem ...
musisz dac mu pole do popisu, niech on bedzie zaangazowany w zycie rodziny. Pewnie uwazasz, że ty wszystko przy dziecku zrobisz najlepiej - to podstawowy błąd, mąż jest ojcem i moze pewne czynnosci wykona inaczej niz ty, ale na pewno nie zrobi własnemu dziecku krzywdy. Takie zaangazowanie ojca nie tylko dobrze wpływa na kontakt z dzieckiem, ale na zycie całej rodziny. Dobrze jest zrobic jakiś podział obowiązków, niech pewne sprawy i prace w domu nalezą do ciebie , a inne męża. Wiadomo, że dziecko wywróciło wasze życie do góry nogami, to normalne, ale wszystko mozna pogodzić, jeżeli się dogadacie i sobie pomożecie wzajemnie. Twoja uwaga nie może byc skierowana tylko na dziecko, ale musisz pamietać równiez o meżu ... Pamiętam te czasy kiedy nam urodziło się dziecko i powiem tobie, że wspominając tamte czasy uważam, że był to jeden z najcudowniejszych okresów w naszym życiu, chociaz bylo nam bardzo trudno, mieszkaliśmy w wynajętym pokoju 2x5m z czego 1x2 m to była kuchnia :), pracowaliśmy i mąż studiował ... nie bylo lekko nam, a jednak cudownie ... (przepraszam za tą osobistą "wycieczkę") Przede wszystkim musisz zmienić swoje nastawienie do męża i pamiętać o tym, że nic nie jest dane nam na wieczność Miłośc to przepiękny kwiat, który zawsze trzeba pielęgnować i wierz mi wiem co mówię, mam duuuuuuuuuuuuuuży staż małżeński, rodzina jest najwazniejsza, zyczę szczęścia

Gość Musisz pamiętac
o tym, że rodzina jest najwazniejsza. W kazdym małżeństwie są lata dobre i gorsze, to normalne bo takie jest zycie. Teraz tobie ciężko, a gdybyś była sama to pomysl co by było ??????????? Na pewno mąż sie stara tobie pomóc i doceń to, a że nie zawsze mu wychodzi tak jak sobie życzysz ... hmmmmmmmmmmmmmmmmmm i tak bywa, ale mozna się przeciez dogadac tym bardziej, że on pewnie jest cały w skowronkach, że ma dziecko ... Troche wyrozumiałości i tolerancji kochana, no i zróbie podzial obowiązków, powodzenia :-D

Gość jakos nie moge sie zgodzic
uz tym powyzej. skad wiecie ze on taki kochany???

Gość rozmawiajcie
rozmawiajcie, rozmawiajcie...

a co to jest: \"i nawet banalnej rzeczy nie potrafi sie domyslic.\" ? To wy się w związku domyślacie co drugie chce ? uu to chyba za długo nie potrwa. Związek polega na tym że \"niczego się nie domyśla\" a \"o wszystkim się mówi\". Może warto by było nad tym popracować?

Gość trele mele dudtki
no tak, przeciez to sama natura, to tak jak u zwierzat, najpierw sa gody, a pozniej...kazdy idzie w inna strone...normalka, Twoj natiralny instynkt zostal zaspokojony (dziecko) to teraz zupelnie inaczej na swojego faceta zaczelas patrzec...nie martw sie to przejdzie...maciek dobrze pisze...rozmowa a nie domysly, na domyslach to mozna sie dobrze przejechac...

Gość Skad wiemy że ...
on taki kochany ... wyciagamy taki wniosek, przeciez wyszłas za niego za mąz :-D