Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hajstraczek

Jakie brałyście tabletki hormonalne na wyrgulowanie cyklu?

Polecane posty

Gość hajstraczek

Pytanie-j.w. Dodam,że jestem chwilę po trzydziestce i mam dzieci. Od zawsze mam nieregularne miesiączki a niby wszystko o.k. Ostatnio miłam przerwę...miesięczną. Broniłam się przed hormonami ale chyba nie mam wyjścia:(Jak miesiączka nie przychjodzi czują się fatalnie brrrrrrr Nie planuję dziecka więc mogą działać antykoncepcyjnie. Co do hormonów jestem zielona) Mam jeszcze pytanie czy po zaprzestaniu brania te cykle się unormują? Jest jakaś gwarancja? Dzięki za odpowiedzi

Gość hajstraczek
No.przypuszczam;) ale chodzi mi o nazwy leków które polecacie-no wiecie dobre samopoczucie,stosunkowo mało skutków ubocznych. Choć zdaję sobie sprawe ze to może być indywidualne:)

Gość upka

Gość brava nie jest już produkowana
nie może być indywidualne a JEST. nie ma reguły, ze takie a takie tabletki wszystkim jednakowo służą. w Towim przypadku najlepszym doradca bedzie ginekolog a i tak dobór tabletek to ruletka. moze udfa sie z tymi, a moze z tamtymi....

Gość amelia81
masz rację, do sprawy trzeba podejść indywidualnie. Ja mogę z całym sumieniem polecić Yasminelle, bo po nich czuję się extra!Ale nie daję gwarancji, że Ty też sie będziesz po nich czuła super. Muszisz sama się przekonać, które są dla Ciebie najlepsze!!!

Gość maniolka
HEJ.JA JESTEM W TWOJM WIEKU I PO CIĄŻY MUSIAŁAM WYREGULOWAĆ MIES.BO COŚ SIĘ POPSZESTAWIAŁO.JA BRAŁAM YASMIN ALE KIEPSKO SIĘ CZUŁAM TERAS BIORE MICROGYNON I MOŻE BYĆ,ALE TY SAM BĘDZIESZ MUŚAŁA SPRAWDZIĆ JAKIE TABLETKI HO.BĘDĄ DLA CIEBIE DOBRE.OKOŁO 3 MIES.NA JEDEN RODZAJ HORM.I SAMA DECYDUJ JAK NA CIEBIE DZIAŁAJĄ ,JEŚLI ŻLE SIĘ CZUJESZ TO ZMIEŃ.POZDROWIONKA

Gość brava nie jest już produkowana
dla kobiety po 30., mającej dzieci to chyba tabletki z najniższą zawartością hormonów nie są najlepsze. ja, jeżeli miałabym już coś polecać to raczej tabletki typu regulon, marvelon, moze jakieś trójfazowe już. ale przy wyborze tabletek naprawde nie ma co się sugerować opiniami innych. iść do lekarza, pogadać (oni w większości przypadków mają już jakiś obraz różnych tabsów, chociaż czasami ten obraz przysłaniają profity od firm farmaceutycznych).

Gość hajstraczek
Pytam po prostu o Wasze doświadczenia. I za takowe serdecznie dziękuje.. A ostatecznie wiadomo,że lekarz zadecyduje po przeprowadzeniu wywiadu. Chciałam ustrzec sie np jakiegoś totalnego syfu...albo właśnie naciągnięcia na coś nie do końca dobrego. Dzięki

Gość hajstraczek
Maniolka-czy Tobie wyregulowały sie cykle po tabsach?

Gość Mam taki sam problem

Gość maniolka
szczerz to niewiem bo biore dotej pory tabletki,jak biore tab.jest regularnie.jak rozmaw.z lekarzem po braniu przes 3 mie.powinno się wyregulować,ale wiesz dobrze że każda kobieta jest inna,musisz sama sprawdzić.powodzonka.

Gość ja mialam to samo
jak bylam mlodsza lekarz przepisal mi tabletki hormonalne ale nie antykoncepcyjne na uregulowanie cylku. Potem jak mialam juz chlopaka poprosilam go o antykoncpyjne i za kazdym razem okazywalo sie ze nie sa one dla mnie. Tak wiec po 4 roznych dalam sobie spokoj i nie zapeszajac ale wszystko jest ok teraz z moim okresem. Pigulki bralam moze przez jakis rok moze troszke wiecej. Ale to mnie troskze dziwi co piszesz ze masz dziecko i nadal nieregularne cykle bo lekarz mowil mi ze wlasnie po urodzeniu one sie samoczynnie reguluja...tak wiec nie wiem czemu u Ciebie jest inaczej

Gość maniolka
to sama wiesz że kazda kobieta jest inna,jak ty niemogłaś dopasować tabl.anty.myślisz że lekarz wszystko wie na temat organizmu kobiety?.........czasami coś się zmienia.