Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Caleb

Przyjaciółki?

Polecane posty

Cześć. Jestem chłopakiem. Mam dwie przyjaciółki...czy oby napewno? Ostatnio bylem obrazony na mojego kolege i nadal jestem i one tak w marcu obiecały mi ze sie do niego nie będą odzywać...i jakoś to nie skutkuje...na początku nie gadały z nim...potem jedna zaczeła cały czas z nim gadac i po czasie druga tez zaczela z nim gadac...tak więc przyjaciółka nr 1 chodziła codziennie do mojego wroga i z nim rozne rzeczy robiła..a jak sie jej coś pytam to mowi ze mnie bardziej lubi niz jego...potem sie okazało ze przyjaciolka nr1 z nim chodzi, widzialem zdjęcie z telefonu jak sie całuja itp. ( więc chyba powinna bardziej swojego chlopaka (mojego wroga) lubiec niz mnie....i teraz\"wróg\" zaprasza na urodziny, oczywiste ze mnie nie ale \"przyjaciółki\" z radością na nie poszły...jeżeli to ma być prawdziwa przyjaźń to ja dziekuje za takie cos :/ czekam na wasze opinie :)

Po co komplikujesz sobei i innym zycie? Pogodz sie z kolega i bedzie po problemie. Jeszcze dziewczyny zaczna lazic z tamtym a ty zostaniesz sam :P To bardzo smieszne pogniewac sie na kogos i nie odzywac. Dziecinne takie. Ile masz lat? A jeszcze dodam, ze jesli pierwszy wyciagniesz reke na zgode bedziesz ..bigger man.. :)

Twój problem jest bardzo poważny i lada nie błachy - zbyt za poważny jak na mnie. Poczekaj na wypowiedzi innych forumowiczek, ktore na pewno zgłębią go i doradzą lub pomogą w tej ciężkiej i jakże krępujacej dla ciebie sytuacji. Przepraszam ale nie mogę Ci pomóc :(

mam 15 lat rocznikowo...ale wiesz jak ktoś obiecuje to chyba trzeba dotrzymać słowa.... i wcale nie jest takie dziecinne...

Ale widzisz? Ludziom trzeba umiec wybaczyc, nie mozna trzymac sie sztywno raz podjetej decyzji bo moze byla bledna? Z reszta problem zawsze pchodzi od JA... Nie lepiej ustapic i umilic zycie calej waszej czworce? Nie czulbys sie lepiej?

ale chyba mowie Cecha przyjaźni: umiejętność dotrzymywania tajemnic i danego słowa ... no więc nie musiały sie deklarować....a jeśli chodzi o wybaczanie to wybaczałem im juz wielekroć

No to moze zwyczajnie zle dobierasz sobie przyjaciol? Albo za szybko uzywasz slowo przyjaciel, moze to po prostu znajomi? Bez wzgledu na to czy masz 15 czy 30, wczesniej czy pozniej natniesz sie na kogos, ktos cie zawiedzie, zdradzi, rozczaruje. Tak to z nami jest.

Gość ewka24
Ale dzieciak!!! Daj looz!Nie stawiaj ich w kłopotliwej sytuacji i wyciągnij rękę do kumpla!

Autorze topiku, to zależy, czy chodzi Ci w końcu o to, że one kontaktują się z Twoim (jak to nazwales) \"wrogiem\", czy zdradają mu Twoje/Wasze tajemnice. Jeśli jedynie się z nim kontaktują, to nic w tym złego i to trochę głupie z Twojej strony, że zabraniasz im tych kontaktów... Jeśli natomiast one zdradzają mu Twoje sekrety albo opowiadają o sprawach, które wolałbyś aby zostały między Wami, to juz zupełnie co innego... Zalecam rozmowe i jasne postawienie sprawy, tj albo mogę wam ufać albo to nie przyjaźn...i nie warto w nią inwestować.

chodzi o to ze w sumie mogą sie kolegować...ale jeśli obiecały coś i nie dotrzymują słowa to tez wada jest w przyjaźni

dzieciakiem droga ewko24 nie jestem. Może czasem sie tak zachowuje ale każdy ma cechy dziecka :P

obiecały bo nie chciały ci robić przykrości widocznie lubią was obu!

też możliwe...ale przyjaciółka nr.1 chodzi z moim \"wrogiem\" czyli jest jego dziewczyną i mi ta przyjaciółka mówi \" że mnie lubi bardziej niż jego\" więc chyba chłopak jest bardziej ważniejszy niż przyjaciel? czy przyjaciel od chłopaka? bo ona twierdzi ze bardziej lubi mnie niz chlopaka o_0

No jejku, obiecały, bo pewnie tego od nich oczekiwałeś, więc to nie była obietnica z głębi serca. Swoją drogą nikt nie ma prawa zabraniać komuś kontaktów z drugą osobą (no chyba, że jest to mąż zabraniają cy żonie kontaktów z kochankiem :) )

O jejku Celeb przestań się tak przejmować po co sobie zatruwasz niepotrzebnie życie, jak będziesz starszy to ci będzie głupio bo przez takie kłónie kończą się przyjaźnie na całę życie i nie będziesz miał z kim pogadać o młodzieńczych czasach