Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maxxiu

Problem z łupieżem! Pomóżcie!

Polecane posty

Gość Maxxiu

Witam, Szukam już wszędzie i nikt nie potrafi mi pomóc. Mam nadzieję, że na tym forum jest chociaż kilka osób, które będą w stanie mi coś doradzić:(. Od kilku miesięcy zmagam się z łupiezem. Próbowałem już wszystkiego szamponów leczniczych, ziół i wielu innych. Byłem u dermatologa, ale on też nei wie co to jest. Słyszałem ostatnio o jakiejś nowości Elseve intensive czy może ktoras z was stosowala ten szampon i moze cos powiedziec na jego temat? czekam na pomoc

domyślam się, że NIZORAL też nie pomógł ?? takie Elsevy, Head & Shouldersy i inne szampony raczej nie pomogą bo one tylko likwidują objawy ale nie leczą przyczyny a byłeś u dermatologa ?

aha byłes hmm może idź do innego jeszcze bo kto jak kto ale dermatolog powinien znaleźć jakieś wyjście

Gość gdzie o tym
mój ojciec zmagał się z łupieżem, okropnie swędziała go skóra głowy i deramtolog stwierdziła grzybicę :O jest już po leczeniu i wszystko ok :) a tobie radzę iść do innego dermatologa :D

Gość kik*
nie szampony drogeryjne, ale grzybobójcze takie jak Nizoral lub Selsun Blue

Gość keyta
a ja sie nie zgodze z moim przedmowca i polece nowy szampon elseve intensiv taki z pomaranczowymi motywami. jest poprostu zdumiewajaco skuteczny i tani. kosztuje zaledwie 10zł w drogerii wiec raczej podobnie w markecie. polecam go moze dzieki niemu pozbedziesz sie tego okropnego lupiezu. ja po stosowaniu tego szamponu jestem zadowolona.

Gość ja wyleczyłam się
szamponem POLYTAR AF

Gość Miss77
elseve intensive jest skuteczny

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
szampony z 2% ketokonazolem

Gość Miss77
ahas? tzn? :)

Gość wwe
mam dla Ciebie radę...czy z niej skorzystasz zalezy oid tego w jakim stopniu jestes zdesperowany:) Polecam urynę na 20 minut przedd myciem głowy.Wejdż na forum o urynoterapii i wszystkiego się dowiesz.W moim przypadku pomogło po 2 razach

Gość Eliza__
Maxxiu - łupież to grzybek. ja mam grzybka na głowie i potwierdzam to co napisał WWE. Urynka najlepiej kilkudniowa - bardzo mi pomogła, plamy się zmniejszyły. Teraz od dwóch dni ze względu na wyjazd smarowałam naparem ze świeżej mięty z solą morską, też dobrze działa. Jeszcze trochę grzybka mam, ale jest o niebo lepiej niż przed miesiącem kiedy zaczynałam kurację. Wcześniej rok leczenia u dermatologa.

Gość n18
Jak nie pomagaja elseve ... Ja uzywam jak tylko dostane i najlepsze jest to ze dziala od pierwszego umycia!!! drogi nie ejst nic nie tracisz wyprobuj elseve na lupiez masz 2 rodzaje do wlosow normalnych i takie tam ale to juz bedziesz wiedzial sam , z tym ze ten na lupiez ! moja mama tez miala straszny kazalam jej w koncu myc glowe tym moim szamponem zaczela i lupiez nie od razu ale stopniowo sie pomniejsza byc moze dlatego ze mama ma juz siwe wlosy i wiadomo ze starsza skora slabiej wszystko przyswaja SPROBUJ!! pozdrawiam

Gość n18
aha i moj nie ma nic pomaranczowego aaa zaraz sprawdze dokladnie co mam......Mam loreal paris elseve szampon przeciwlupiezowy do wlosow normalnych z tendencja do przetluszczania sie :P do czestego stosowania jest niebieski caly Polecam!

Wszystko zależy od tego jaki rodzaj łupieżu masz-tłusty czy suchy.Szampony dostepne w sklepach to szampony kosmetyczne na drobne problemy.Nie trzeba koniecznie stosowac uryny, gdyż jest szampon zawierający mocznik .Nazywa się Ocerin OPX.Ja wyleczyłam nim łupież,którego nie brały żadne inne środki.

Gość Groszkowa dziewczyna
szamponik w aptece tylko kupisz : SENSUN BLUE kosztuje ok 30 zl jest siwetny normalnie mialam taki lupiez ze mi sie sypal z glowy, a skora glowy swedziala jak nic, pomoglo!

Gość hmmm.hmmm..
a zamaówł ktos próbki na www.elseveintensive.pl? widziałem reklame w tv i wlazlem tam. czekam na przesyłkę. ciekawe czy dojdzie?

Gość ffffffikkkaaa
ja zamawialam i 3 doszly takiiiieeee duzzzzzzzzzzzzzzzzze

sprobuj sorbiprox mozna kupic w saszetkach. dodatkowo stosuje odzywke z nafta kosmetyczna

Gość carpee_08
przeciwłupieżowy - szampon melaleuca. Mi pomógł - świetny!

Gość kertunic
1. odstawić szampony z agresywnymi detergentami SLS, SLES etc. i najlepiej myć odżywką (tak, tak! świetny sposób, łagodzący wiele problemów , i odżywka naprawdę włosy domywa: http://czarownicujaco.blogspot.fr/2012/05/o-myciu-wosow-odzywka.html albo czymś do mycia, ale łagodnym (u mnie genialnie się sprawdza... płyn do higieny intymnej Rossmana). 2. płukać włosy miękką, przegotowaną wodą (ostatnie płukanie) - to pierwsze, co zastosowałam i co u mnie samo spowodowało znaczne zmniejszenie łupieżu 3. co 3-4 mycia spłukiwać wodą z octem jabłkowym (łyżka-2 na litr wody) 4. Stosować "olejowanie" skóry głowy i włosów: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 Osobiście polecam olej lniany z dodatkiem oleju tamanu i rozmarynowego.

Gość Małgosia6656
Musisz koniecznie wypróbować dandrene, u mnie genetycznie cała rodzina zmaga się z łupieżem, testujemy co się da i puki co to właśnie on jest faworytem w skutecznosci!!! www.dandrene.pl Dla zainteresowanych.

A może po prostu spróbuj jakiś naturalniejszych szamponów bez slsów i parabenów. Możliwe ze to po prostu od przesuszenia skóry od niewłaściwych kosmetyków.

Gość włochaty ponczo
wszystko sie zgadza ale post ostatni jest napisany 2012 roku

Gość spaaaammm
włochaty ponczo, spamerzy nie patrzą na daty, śmieca równo.

Gość andzik2
a próbowałeś Pirolamu? mi pomógł w 100 %, trzeba pamiętać, że kuracja musi swoje trwać, około 4 tygodni trzeba co 2 - 3 dni myć głowę tym szamponem. Wiadomo, cudów nie zdziała się od razu