Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość somm

ciąża zagrożona

Polecane posty

Gość somm

Moje drogie czy spotkałyście się z problemami w czasie ciąży? Czy was też dotyczyły bolesne zastrzyki kaprogestu? Może macie jakieś rady jak to znieść. Pozdrawiam

Ja dostawałam kaprogest i nie były znowu tak bardzo bolesne. Fakt ze te oleiste zastrzyki troche bardziej bolą, ale pomyśl ze to wszystko dla dobra maleństwa. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego:)

Gość zatroskana
to wszystko zalezy jak szybko wstrzykuja zastrzyk, jak mialam miec robiony to polowalam na pielegniarke, ktora robila to wlasciwie bezbolesnie :) bo druga jak mi zrobila to tylek 3 dni bolal :) aha i wazen zebys nie spiela posladka bo wtedy bardziej boli. A tak poza tym to wszytsko dla Dziecka wiec wszystko zniesiemy - nie?? :D

Też dostawałam te zastrzyki, ja wszystko wtedy bym przeżyła aby tylko z dzieckiem było w porządku. Jak leżalam w szpitalu to dostawałam zastrzyki z Dipherganu i pamiętam przy pierwszym jak pielęgniarka powiedziała, że będzie bolało jakby koń w dupę kopnął, nie wiem nigdy mnie nie kopnął ale wydaje mi się że strzeliła w 10, potem przy każdym zastrzyku na samą myśl o tym koniu się śmiałam i jakoś łatwiej było:)

ja tez bralam zastrzyki z Kaprogestu jak lezałam w szpitalu z poronieniem zagrażającym i potem jeszcze jak wyszlam dostałam 1 serię, niestety skutki jednego wkłucia mam do dzis, mam porażony fragment posladka i uda(tzn. mam ograniczone czucie) ale to akurat było z winy jednej pielęgniarki która wkłuła się w złe miejsce, smaruje się cały czas róznymi kremami i balsamami i jest troche lepiej, no i faktycznie niezbyt miłe te zastrzyki, ale uratowały moja ciążę

Gość somm
Dziękuję wam za odpowiedzi =) Nie jest miłe że przechodziłyście przez to samo, ale jakoś tak raźniej się robi jak można o tym porozmawiać. Rzeczywiście racja z pielęgniarkami, niektóre robią to prawie bezboleśnie, wtedy patrzę się na nie jak na wcielenie anioła hihi =) Na razie mam za sobą 3 zastrzyki i 5 tygodni ciązy, więc jestem na samym początku, przeraża mnie jednak, że od dziś mam kaprogest dostawać codziennie. Choć racja dla dobra fasolki zrobię wszystko =) Pozdrawiam was wszystkie