Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmonika

yasminelle

Polecane posty

Gość mmmmmmmonika

hej niedługo kończę microgynon i przerzucam sie na yasminelle.jakie macie po nich wrażenia???

Ja osobiście nie brałam ich ale moja kumpela je bierze i jest z nich zadowolona. Ja dopier chcę brać tab ale nie wiem jakie? A ty jak się czułaś po tych co brałaś?

Gość amelia81
każda dziewczyna będzie reagowała inaczej na te same tabletki. Jesli nie przekonasz sie na własnej skórze to nikt tak naprawdę Ci nie doradzi. To bardzo indywidualna sprawa... Ale skoro pytasz-ja po Yasminelle czuje się rewelacyjnie, nie me żadnych skutków ubocznych

Gość moooooooonika
Ilona 18-----.po microgynon 21 czułam sie średnio.przez 2 tyg miałam krwawienia i upławy i nie mogłam spać w nocy ale na szczęście jeszcze tylko 3 tabletki potem 7 dni przerwy i yasminelle ;) troche się męcze przez ta bezsenność bo w akurat mam matury i powinnam byc wypoczęta,ale nie ma się co przejmować, bo mam nadzieję że trafię na dobre tabletki mam nadzieje że dobrze będę na nie reagowała microgynon 21 to moje 1sze tabsy ale nim zdecydowałam się na antykoncepcję hormonalną wolałam sobie poczytać o skutkach ubocznych róznych tabletek i zawartości hormonów i doszłam do wniosku ze jeśli juz mam brać tabsy to wolę te najnowszej generacji typu yasminelle,regulon czy novynette bo maja mniej hormonów, nie rozwalaja tak żołądka i wpływają dobrze na cerę i włosy(podobno po yasminelle można schudnąć i piersi sie troche powiekszają-przydałoby mi się :)) a co najwazniejsze nie tyje sie po nich bo nie zatrzymują wody w organiźmie. ten microgynon 21 miał dużo hormonów i nadaje się dla kobiet które juz nie chca mieć dzieci.tyle tylko że jest brdzo tani, bo jest refundowany i wyczytałam że potem są problemy z zajściem w ciążę czyli że chyba to jajeczkowanie nie wraca do normy...a tego się bardzo boję bo za kilka lat chcę mieć dzieci (teraz mam 19 latek)i nie chcę mieć problemów z zajściem ale sie rozpisałam;) pozdrawiam

Gość moooooooonika
amelia81----> wem, że to jak która z nas reaguje to indywidualna sprawai nawet jakbyscie mi nawypisywały że źle się po nich czułyscie(chociaż zazwyczaj mało kto na nie narzeka z tego co widzę) to i tak zaczęłabym je brać z nadzieją że mi podpasują a ile czasu juz bierzesz i o jakiej porze??? bo ja mam ten problem że okres dostałam o 21.30 i wtedy wzięłam pierwszą tabletkę ale teraz po siedmiodniowej przerwie czyli8ego dnia mogę wziąć tabletke o której godz. chcę tak??? pozrdo ;)

Gość amelia81
Moniko to dobrze, że bierzezsz wieczorem bo nie odczuwasz skutków. Dziewczyny, które zdecydowały sie na godziny poranne lub popołudniowe narzekają na działania niepożądane. Ja biorę o 21 i jak dla mnie jest super! Nie bardzo wiem co Ci doradzić a propos zmiany godziny, może pozostań przy wieczornej porze, najwyżej bierz troche wcześniej

Gość moooooooonika
bo w sumie jak jestem padnieta i chciałabym sie połozyc wcześniej to trzeba czekać do tej 22ej..chociaz mój gin powiedział ze tak co do minuty dokładnie nie trzeba brac...właśnie nie chciałabym przytyc dlatego wolę przespac wszystkie dolegliwości ciekawe jak mi sie bedzie łykało yasminelle bo microgynon mi ciężko przechodziły, bo mam powiększone migdałki i tak się zastanawiałam czy już przeszła czy się nie zatrzymała po drodze...

Gość moooooooonika
a gin uparcie mi powtarza żebym brała rano po myciu zębów to w razie czego jakbym zapomniała to wezmę sobie tabse w ciągu dnia...ale ja go nie słucham hihihi i tak mam ustawione przypomnienie w telefonie to pamiętam ;) ach ta technika... :)

Gość mala822
czy zgada podczas tabletek to cos normalnego?

Gość gaja81
No ja biore 2 opakowanie yasminelle. Cera faktycznie lepsza, nie tyję choc mam skłonności ku temu :) Tylko jeden mankament cierpie na bezsenność :/ Normalnie godzinka usypiania to pikuś, po czterech godz spania oczy jak pięć złotych i koniec jak kobieta w ciąży :/

Gość do mooooooooonika
myślę,że spokojnie przeszła mimio migdałków:) A nawet jeśli to zdążyła się rozpuścić.

Gość blackcat
ja biore i nie narzekam. Apetyt mam lepszy :o Głowa mnie nie boli ani nic innego - na początku miałam uderzenia gorąca mniej wiecej w porze przyjmowania tabletek ale mi przeszło. Czasem było mi niedobrze. A tak to uważam że są świetne :P